Restaurant Evergem

Zoek een restaurant in Evergem

In de pers: Evergem

Elia

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Elia

We krijgen een verzorgde schotel met verder o.a. tzatziki, spanakopita (spinazietaart) en ...gegratineerde aubergines. Precies hetzelfde als mijn lief haar hoofdgerecht. Alleen is dat heel basic. Gewoon aubergines in de oven. Niet vooraf gemarineerd of gegrild en overdadig gekruid met oregano. Gedroogde, geen verse

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Elia

Arthe., Ertvelde

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Arthe.

In Ertvelde is er sinds augustus de nieuwe brasserie Arthe.

Goesting magazine werd vriendelijk onthaald maar werd niet meteen omvergeblazen door het geserveerde avondmaal, behalve dan door de voortreffelijke wijnen.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Arthe.

Puur Luc, Ertvelde

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Puur Luc

Chef Luc Lambrecht kweekt zijn eigen runderen van wit-blauw ras. Het zijn uiteraard deze die hij in zijn nieuwe bistro Puur Luc te Ertvelde serveert.

Goesting magazine heeft al lang geleden niet zo'n lekker en perfect saignant gegaard vlees gegeten en ook de frietjes, geserveerd in puntzak, het slaatje en vooral de verse pickles waren top! 

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Puur Luc

Nieuws uit de omgeving van Evergem

Viva La Puglia

Verschenen in Captain Critic op 05 12 2017. Citaat:
foto restaurant Viva La Puglia

Het restaurant vult zich aardig met klanten die op het eerste zicht vaste klanten lijken te zijn. Doorgaans een goed teken. Het interieur is op een behoorlijk stereotiepe Italiaanse wijze ingericht.

De kapitein verheugt zich te mogen zeggen dat Viva La Puglia de bruschetta-test met verve doorstaat: krokant stokbrood, look in juiste doses, verse tomaten en heerlijke olijfolie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva La Puglia

Bekend restaurant Grade heropent na sabbatjaar: kleiner én op nieuwe locatie

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 12 2017. Citaat:

De klassiekers – zoals kreeft en gebakken ganzenlever – zijn gebleven. De chef – Piet Rogiers – blijft ook achter de stoof.

Maar restaurant Grade begint vrijdag wel aan een tweede leven op het Ledebergplein. 'Het wordt kleiner en gezelliger. Ik wil koken en tegelijk een praatje kunnen slaan met de klanten.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Grade

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Alix, Gent

Verschenen in Captain Critic op 03 07 2017. Citaat:
foto restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

De grootste trekpleister lijkt toch de zondagse picnic (brunch in de winter) te zijn, die doorgaat in de betoverende tuin.

De tuin moet ongetwijfeld een van de indrukwekkendste stadstuinen van Gent zijn. Volledig ommuurd, met grasperken, een terras, een zitput …

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

Vos, Gent

Verschenen in Captain Critic op 18 05 2017. Citaat:
foto restaurant VOS

Waar vroeger lunchcafé Walry gevestigd was, bevindt zich nu al enige tijd VOS. Deels koffiebar, deels lunchplek, deels foodsharing-restaurant. Elk gerecht wordt in het midden van de tafel gezet en gedeeld per twee. Of met de woorden van VOS zelf: ‘a joy shared is a joy doubled’.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant VOS

La Pizzeria

Verschenen in Captain Critic op 20 01 2017. Citaat:

Na ettelijke keren vruchteloos proberen, is het blogger Captain Critic eindelijk eens gelukt een tafeltje te bemachtigen bij La Pizzeria, dat na 23 jaar toch een soort cultstatus geniet in Gent. Je geraakt er zonder reserveren moeilijk aan een tafeltje, wat uiteraard ook te wijten is aan het feit dat er maar een 12-tal couverts zijn.

Het is op dit moment Captain Critic’s favoriete pizzeria in het Gentse. La Pizzeria is volgens hem een uitstekend adres voor een smakelijke pizza zonder veel poespas. De zaak zelf is eenvoudig, maar net daardoor ook charmant. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Pizzeria

't Braemhof, Gentbrugge

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Braemhof

De overname van restaurant 't Braemhof te Gentbrugge door traiteur Van Heule blijkt een succes te zijn. Goesting Oost-Vlaanderen proefde heel lekkere en royaal geserveerde seizoenssuggesties en werd bovendien ook op de wenken bediend door het uiterst charmante personeel.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Braemhof

Sushi eten 'tot je erbij neervalt'

Verschenen in hln.be op 28 04 2016. Citaat:
foto restaurant Yammi Yammi

Van de Quick boven de Albert Heijn in de Overpoortstraat herken je niks meer. De Japanners hebben het pand grondig verbouwd. 200 zitplaatsen zijn er, en dat is ambitieus voor een sushi-restaurant.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Yammi Yammi

La Dolce Vita, Gent

Verschenen in Captain Critic op 03 03 2016. Citaat:

Het interieur van La Dolce Vita te Gent mag dan wel dringend aan vernieuwing toe zijn, de pizza's daarentegen stellen niet teleur.

De ligging vlak naast Kinepolis Gent trekt veel klanten aan en zo ook Captain Critic die, voor een film te gaan zien, een bezoekje bracht aan dit restaurant. De pizza met hotdogworst was eenvoudig maar lekker, de bodem licht, dun, krokant en niet overvloedig belegd. Zo hoort eigenlijk een goeie pizza te zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Dolce Vita

Le Grand Bleu... restyled!

Verschenen in eigen redactie op 22 10 2015.

Le Grand Bleu is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Gentse restaurantlandschap. De afgelopen weken werd Le Grand Bleu volledig gerestyled!

De filosofie die schuilgaat achter Le Grand Bleu is simpel en heeft niet veel uitleg nodig: met een knipoog naar vis, schaal- en schelpdieren verfijnde gerechten bereiden op basis van dagverse kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs.

Le Grand Bleu verrast graag met unieke smaken, met scherpe prijzen en ook elke week met een speciale actie. Bekijk hier 'de actie van de week'.

Meer info over Le Grand Bleu: websitefacebookpagina

Meer over restaurant Le Grand Bleu

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.