Restaurant Etterbeek

Zoek een restaurant in Etterbeek

In de pers: Etterbeek

O Bahn Mi, Etterbeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 06 2017. Citaat:
foto restaurant O Bahn Mi

We kiezen voor de 'Classico Ba Le'. Het Belgische stokbrood is gevuld met gesliced varkensgebraad, plakjes cha lua (Vietnamese samsonworst), koriander, piment, mayo en geraspte in azijn opgelegde wortelen, knolrapen en komkommers. 1 + 1 = 3. Het is de convergentie van Aziatische en Europese smaken die een unieke sandwich oplevert. Het krokante stokbrood, de twee vleestexturen door elkaar, het vette van de mayonaise, het zure van de opgelegde groenten, het pikante van het piment en daaroverheen de unieke smaak van verse koriander. Het is een waarachtige smaakbom. Het bestaat dus nog: lekker lunchen voor geen geld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant O Bahn Mi

Pistolet Original, Brussel

Verschenen in vierbordjes.be op 29 05 2016. Citaat:
foto restaurant Pistolet Original

Nadat de hamburger de laatste tijd door verschillende zaken opgewaardeerd wordt, is het nu ook de belegde broodjes die naar een hoger niveau worden getilt.

Pistolet Original combineert verse broodjes van artisanale bakker Yves Guns met gastronomisch beleg, gecreëerd door topchefs zoals Peter Goossens, Lionel Rigolet en Christophe Hardiquest.

Bruno Vanspauwen geeft deze broodjes alvast een topscore.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Bistropolitan, Etterbeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant Bistropolitan

In Etterbeek opende onlangs een nieuwe bistro, Bistropolitan. Mooi ingericht en naar verluidt zou je hier de betere bistrokeuken voorgeschoteld moeten krijgen.

Minpuntje was het feit dat de service wat te snel ging, maar de gerechten die Goesting Vlaams-Brabant proefde, waren, op de zalm na, inderdaad heel lekker.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistropolitan

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:
foto restaurant Stirwen

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Eten tussen kunst en design

Verschenen in vierbordjes.be op 12 06 2015. Citaat:
foto restaurant Living Room Design & Eatery

Een nieuwe culinaire trend is eten tussen kunst en design. Bruno Vanspauwen ontdekte twee van deze hippe eetgelegenheden: Galerie Beau Site op de zeedijk te Oostende en Living Room Design & Eatery in de Europese Wijk te Etterbeek, Brussel.

Gallerie Beau Site is een combinatie van een kunstgallerij, een vintage meubel- en designzaak, een kledingwinkel en een trendy eetcafé. Ann Rommelaere kookt er seizoensgebonden gerechten met verse producten van de zee in de hoofdrol.

Living Room Design & Eatery is een designwinkel op twee verdiepingen waar je ook kan eten. Hier ligt de nadruk op gezonde voeding, dat met veel passie in de open keuken wordt bereid.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Aan Tafel: Syrisch-Libanese keuken in restaurants C'Chicounou en L'Oriento

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 05 2015. Citaat:
foto restaurant L'Oriento

De Standaard Magazine laat ons kennis maken met Georges Baghdi Sar, een chef-kok met Syrische roots. In zijn twee restaurants in Brussel - C'Chicounou (Elsene) en L'Oriento (Etterbeek) - serveert hij Syrisch-Libanese tapas.

C'Chicounou werd beloond met 3 bordjes, wat staat voor een goede prijs-kwaliteit verhouding: 'In C'Chicinou krijg je geen privégerechtjes, ze zijn allemaal bedoeld om minstens met twee van te eten. Een leuke formule is dat je met twee personen acht verschillende bereidingen kiest (om te delen) voor €35: een koopje.'

restaurants uit dit artikel

Le monde est petit, Etterbeek

Verschenen in DM.city Brussel op 15 01 2015. Citaat:
foto restaurant Le Monde Est Petit

"Het sterrenniveau wordt bij de hoofdgerechten doorgetrokken. Mijn rosé gebraden Franse duif met schorseneren, groene kool en een espuma carbonara is prijs-kwaliteitgewijs niet te kloppen. In het glas heb ik een schitterende Château Quantin 2013, een pessac léognan, laten uitschenken. Ook Madame is eveneens in de wolken met haar perfect op de plancha gegrilde ombervis met venkel, penne rigate (geribbelde) en bouillabaisse jus."

Beoordeling DM.City Brussel: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Monde Est Petit

Nieuws uit de omgeving van Etterbeek

Laure Genonceaux, Brinz'L Ukkel: Chaudfontaine Lady Chef of the Year

Verschenen in hln.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant Brinz'l

Laure Genonceaux van restaurant Brinz'L in Ukkel is dinsdag verkozen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year. Zij volgt Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brinz'l

Vijf finalisten 'Eerste Kok van België 2017' zijn bekend

Verschenen in standaard.be op 11 07 2016. Citaat:
foto restaurant Sir Kwinten

Op 3 oktober 2016 zullen vijf chefs meedingen voor de titel Eerste Kok van België 2017. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Club Prosper Montagne.

De vijf finalisten zijn Jean-Jacques Danthine (La Meilleure Jeunesse, Brussel), Bart Hoornaert (La Durée, Izegem), Lukas Moonens (Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (Pigas, Sint-Niklaas en Likoké, Les Vans) en Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin bekroont twee klassiekers van de Neu Pruim

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 12 2015. Citaat:
foto restaurant De Neu Pruim

In de laatste Michelingids staat voor het eerst een rubriek met restaurants die de beste klassiekers serveren. Restaurant Neu Pruim te Beersel staat er vermeld als één van de restaurants waar je de beste mosselen en paling in 't groen kan verkrijgen.

Liefhebbers zullen wel nog een beetje geduld moeten hebben. 'Het is momenteel niet het seizoen van paling en mosselen, vertellen eigenaars John Stevens en Danja Guldentops aan Het Nieuwsblad. Zij kiezen bewust om met seizoensproducten te werken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Neu Pruim

Pajottenland scoort in GaultMillau

Verschenen in hln.be op 10 11 2015. Citaat:
foto restaurant De Kaai

"In de bekende restaurantgids Gault&Millau van 2016 staan maar liefst dertien restaurants uit het Pajottenland. Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem behaalt met een 17 op 20 de hoogste score. Restaurant De Kaai in Halle is de nieuwkomer in de lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

In deze Brusselse koffiebar betaal je per uur in plaats van per drankje

Verschenen in hln.be op 17 06 2015. Citaat:
foto koffiebar La Récré

In Elsene pakt koffiebar La Récré uit met een tot dusver uniek concept in België. Hier betaal je niet wat je eet of drinkt maar wel voor de tijd die je er spendeert.

Je krijgt zeker en vast waar voor je geld. Voor 4 euro per uur drink je zoveel koffie als je wilt, consumeer je ook koude dranken en eet je van het buffet, gevuld met verschillende snacks. Er zijn ook gratis Wifi, gezelschapsspelen en kranten beschikbaar. Voor wie toch een beetje wil werken kan gebruik maken van een scanner, printer of videoprojector.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar La Récré

Le Pigeon Noir, Ukkel

Verschenen in DM.city Brussel op 05 03 2015. Citaat:
foto restaurant Le Pigeon Noir

"Als eerste voorgerecht bestel ik een mousse van hesp die qua luchtigheid de beroemde versie van La Paix achter zich laat. Hierbij wordt een heerlijke knolseldersalade geserveerd. Aan de overkant komt een half dozijn Bourgondische escargots op tafel. De escargots zijn zo mals, nog nooit geproefd."

Beoordeling DM.City Brussel: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Pigeon Noir

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.