Restaurant Etterbeek

Zoek een restaurant in Etterbeek

In de pers: Etterbeek

O Bahn Mi, Etterbeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 06 2017. Citaat:
foto restaurant O Bahn Mi

We kiezen voor de 'Classico Ba Le'. Het Belgische stokbrood is gevuld met gesliced varkensgebraad, plakjes cha lua (Vietnamese samsonworst), koriander, piment, mayo en geraspte in azijn opgelegde wortelen, knolrapen en komkommers. 1 + 1 = 3. Het is de convergentie van Aziatische en Europese smaken die een unieke sandwich oplevert. Het krokante stokbrood, de twee vleestexturen door elkaar, het vette van de mayonaise, het zure van de opgelegde groenten, het pikante van het piment en daaroverheen de unieke smaak van verse koriander. Het is een waarachtige smaakbom. Het bestaat dus nog: lekker lunchen voor geen geld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant O Bahn Mi

Pistolet Original, Brussel

Verschenen in vierbordjes.be op 29 05 2016. Citaat:
foto restaurant Pistolet Original

Nadat de hamburger de laatste tijd door verschillende zaken opgewaardeerd wordt, is het nu ook de belegde broodjes die naar een hoger niveau worden getilt.

Pistolet Original combineert verse broodjes van artisanale bakker Yves Guns met gastronomisch beleg, gecreëerd door topchefs zoals Peter Goossens, Lionel Rigolet en Christophe Hardiquest.

Bruno Vanspauwen geeft deze broodjes alvast een topscore.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Bistropolitan, Etterbeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant Bistropolitan

In Etterbeek opende onlangs een nieuwe bistro, Bistropolitan. Mooi ingericht en naar verluidt zou je hier de betere bistrokeuken voorgeschoteld moeten krijgen.

Minpuntje was het feit dat de service wat te snel ging, maar de gerechten die Goesting Vlaams-Brabant proefde, waren, op de zalm na, inderdaad heel lekker.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistropolitan

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:
foto restaurant Stirwen

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Eten tussen kunst en design

Verschenen in vierbordjes.be op 12 06 2015. Citaat:
foto restaurant Living Room Design & Eatery

Een nieuwe culinaire trend is eten tussen kunst en design. Bruno Vanspauwen ontdekte twee van deze hippe eetgelegenheden: Galerie Beau Site op de zeedijk te Oostende en Living Room Design & Eatery in de Europese Wijk te Etterbeek, Brussel.

Gallerie Beau Site is een combinatie van een kunstgallerij, een vintage meubel- en designzaak, een kledingwinkel en een trendy eetcafé. Ann Rommelaere kookt er seizoensgebonden gerechten met verse producten van de zee in de hoofdrol.

Living Room Design & Eatery is een designwinkel op twee verdiepingen waar je ook kan eten. Hier ligt de nadruk op gezonde voeding, dat met veel passie in de open keuken wordt bereid.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Aan Tafel: Syrisch-Libanese keuken in restaurants C'Chicounou en L'Oriento

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 05 2015. Citaat:
foto restaurant L'Oriento

De Standaard Magazine laat ons kennis maken met Georges Baghdi Sar, een chef-kok met Syrische roots. In zijn twee restaurants in Brussel - C'Chicounou (Elsene) en L'Oriento (Etterbeek) - serveert hij Syrisch-Libanese tapas.

C'Chicounou werd beloond met 3 bordjes, wat staat voor een goede prijs-kwaliteit verhouding: 'In C'Chicinou krijg je geen privégerechtjes, ze zijn allemaal bedoeld om minstens met twee van te eten. Een leuke formule is dat je met twee personen acht verschillende bereidingen kiest (om te delen) voor €35: een koopje.'

restaurants uit dit artikel

Nieuws uit de omgeving van Etterbeek

Cru & Cuit

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 05 2017. Citaat:
foto restaurant Cuit by Cru

Cru is niet zomaar een voedingswinkel, Cuit geen klassiek restaurant. Beide vormen een nieuw belevingsconcept (van de Colruyt Group) waar kijken, kiezen, proeven, kopen en eten met elkaar verenigd worden.

De culinaire stijl is huiselijk, het comfort en de service zijn basic, maar de ingrediënten zijn vers en van prima kwaliteit. 

Beoordeling prijs-kwaliteit: goed.

Meer over restaurant Cuit by Cru

'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft

Verschenen in knackweekend.be op 21 03 2017. Citaat:
foto restaurant Charlotte Café Cuisine

Bij mooi weer zijn de plaatsen op het verhoogde terras voor de deur geliefd. Binnen wacht een ruime bar met krukken, waarop gedronken, gegeten en gediscussieerd kan worden. Vanaf de oude schoolstoelen aan de met formica bedekte tafels hebben de bezoekers zicht op de keuken.

Je bent in Charlotte Café Cuisine welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De suggesties van de dag staan in het Frans op een leien bord geschreven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Charlotte Café Cuisine

En Face de Parachute, Elsene
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2016.

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant En Face de Parachute te Elsene.
Lees het verslag

Meer over restaurant En Face De Parachute

Le Passage, Ukkel

Verschenen in Kris Kookt op 08 06 2016. Citaat:
foto restaurant Le Passage

Bij zijn bezoek aan Le Passage te Ukkel kreeg Kris Kookt van de chef te horen dat in zijn keuken alles huisgemaakt is en dat ook de verschillende kruiden vers in de tuin worden gekweekt.

Het werd dan ook een zeer geslaagd diner. Chef Rocky Renaud kent de traditionele Franse keuken als geen ander en behoudens enkele schoonheidsfoutjes genoot Kris van een heerlijke maaltijd. Hier gaan harmonie en perfectie hand in hand.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Passage

Michelin bekroont twee klassiekers van de Neu Pruim

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 12 2015. Citaat:
foto restaurant De Neu Pruim

In de laatste Michelingids staat voor het eerst een rubriek met restaurants die de beste klassiekers serveren. Restaurant Neu Pruim te Beersel staat er vermeld als één van de restaurants waar je de beste mosselen en paling in 't groen kan verkrijgen.

Liefhebbers zullen wel nog een beetje geduld moeten hebben. 'Het is momenteel niet het seizoen van paling en mosselen, vertellen eigenaars John Stevens en Danja Guldentops aan Het Nieuwsblad. Zij kiezen bewust om met seizoensproducten te werken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Neu Pruim

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015.
foto restaurant dEssensi

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Pajottenland scoort in GaultMillau

Verschenen in hln.be op 10 11 2015. Citaat:
foto restaurant De Kaai

"In de bekende restaurantgids Gault&Millau van 2016 staan maar liefst dertien restaurants uit het Pajottenland. Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem behaalt met een 17 op 20 de hoogste score. Restaurant De Kaai in Halle is de nieuwkomer in de lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:
foto restaurant Silo's

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Le Grand Café de la Gare, Linkebeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 02 09 2015. Citaat:
foto restaurant Le Grand Café de la Gare

In Le Grand Café de la Gare te Linkebeek wordt alles huisbereid en wordt er enkel met verse basisproducten gekookt. Goesting magazine proefde dit ook direct op het bord en kreeg heerlijke, smakelijke gerechten geserveerd.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Grand Café de la Gare

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.