Restaurant Elsene

Zoek een restaurant in Elsene

In de pers: Elsene

Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019.
foto restaurant La Canne En Ville

Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.

Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.

Nieuwkomers met één ster zijn:

  • La Canne en Ville, Brussel
  • Le Gastronome, Paliseul
  • Essenciel, Leuven
  • Souvenir, Gent
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • Ogst, Hasselt
  • L.E.S.S, Brugge

restaurants uit dit artikel

Humus x Hortense

Verschenen in Be-Gusto op 18 02 2018. Citaat:
foto restaurant Hortense & Humus

Waarom niet eens gaan genieten van een volledig vegetarisch menu? Wanneer de chef van dienst Nicolas Decloedt is dan weet je dat je goed zit! Nicolas is fotograaf van opleiding maar culinair zeker niet aan zijn proefstuk toe. Zijn passie voor de keuken bracht hem al in topzaken zoals In de Wulf, Mugaritz, Bon Bon en Chalet de la Forêt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hortense & Humus

MiTo

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 06 10 2017. Citaat:
foto restaurant Mito

Bovendien specialiseert MiTo - kort voor Milano/Torino - zich in pizza's. En wát voor een pizza's! De gigantische betegelde houtoven verspreidt een heerlijke geur zodra je het gezellige pand binnenstapt. Het interieur mag dan wel erg hip en stylish zijn, de smaken van het echte Italië worden gerespecteerd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mito

La Cevicheria

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 21 09 2017. Citaat:
foto restaurant La Cevicheria

Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel. Klopt als een bus, want na twee vestigingen in de lichtstad is er nu ook een Brussels bijhuis van La Cevicheria, gespecialiseerd in in citrussap gemarineerde rauwe vis, geopend. Het blijkt hipster hq van deze zomer te zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Cevicheria

Ötap

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Ötap

De sfeer is verrassend gemoedelijk, de rekening schappelijk (€ 84,10) en het eten echt wel de moeite waard. Men zegge het voort, want sharing is caring, toch?

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ötap

Proefwerk: Odette en Ville

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 27 05 2017. Citaat:
foto restaurant Odette en ville

Met aanvaardbare prijzen, een luxueus kader en toegankelijke gerechten is Odette een ietwat brave, maar veilige haven in de horecajungle die Elsene heet.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Odette en ville

Proefwerk: Luka

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 08 04 2017. Citaat:
foto restaurant Luka

Het idee achter Luka is al even simpel als sterk: van 8 uur 's morgens tot 5 uur 's avonds serveert Kamala Dassantos gerechten die in al hun eenvoud toch boordevol smaak zitten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Luka

Nieuws uit de omgeving van Elsene

Topchef Richard Hahn (vroegere eigenaar van L'Ecailler du Palais Royal) laat Brussel achter zich.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 05 2017. Citaat:
foto restaurant De Pastorie

Een klassiek restaurant wordt De Pastorie allerminst. "We hebben bewust de term loungebrasserie gelanceerd, een concept dat hier in de wijde regio niet te vinden is", zegt Hahn.

"In de voormiddag kan je hier al terecht voor een tas koffie met taart, of voor een gezellige babbel met vrienden, collega's of klanten. Aan de bar is er de mogelijkheid tot het drinken van een aperitief, en 's middags kan er gegeten worden. In de namiddag kan je pannenkoeken of zelfgemaakt ijs verkrijgen. Normaal sluiten we rond 18 uur de deuren. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn we wel geopend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Pastorie

Kumiko, Brussel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Kumiko

Eén ding staat vast, hier schuiven we opnieuw aan (zeker voor € 89 voor 4 personen), voor een snelle hap voor een avondje stappen, met vrienden om ook na het eten nog lang te blijven plakken of zelfs met onze kroost tijdens een dagje Brussel. Kumiko zou mooi betekenen, wat ons betreft staat het nu ook voor lekker!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kumiko

Bozar Brasserie in Brussel: schone culinaire kunsten

Verschenen in knackweekend.be op 13 04 2017. Citaat:
foto restaurant BOZAR Brasserie

Wij bestelden, ondanks de gepeperde prijs, pastei waarmee chef Karen Torosyan de titel behaalde van 'Wereldkampioen pasteibakken Bocuse d'Or'.

Die snede pastei was een culinair monument, een op kamertemperatuur opgediende mozaïek van varkensvlees en eendenlever, verrijkt met pistache en omhuld met gelei en goud gebrande ovenkorst met reliëftekening (39 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant BOZAR Brasserie

Aan Tafel: La Marie-Joseph

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 04 2017. Citaat:
foto restaurant La Marie-Joseph

De specialiteit van La Marie Joseph is alles wat uit de zee komt, er staat dan ook een vivarium in de zaal. Op het menu staan al sinds mensenheugnis dezelfde klassiekers, aangevuld met seizoensgebonden gerechten die elk jaar terugkomen.

La Marie Joseph is niet goedkoop, maar de porties zijn royaal. Dus heb je meestal na een voor-en hoofdgerecht geen honger meer.

Meer over restaurant La Marie-Joseph

JAM by Vini Divini

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 29 03 2017. Citaat:
foto restaurant JAM by Vini Divini

Vincenzo Marino van de bekende micro-enoteca Vini Divini neemt het bijbehorende restaurant voor zijn rekening, vandaar de naam JAM by Vini Divini.

Omdat dit hipster central is, kleden we ons navenant om ietwat te kunnen blenden. Het aan de buitenkant architecturaal banale gebouw is binnenin onwaarschijnlijk spectaculair, kunstzinnig en hip ingericht door Atelier Lionel Jadot uit Tervuren. Ruwe beton, blote baksteen en ongeschaafd hout zijn de dominante materialen.

Op het gelijkvloers bevindt zich achter de cocktailbar het pizza- en pastarestaurant.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant JAM by Vini Divini

L’Écailler du Palais Royal

Verschenen in Captain Critic op 23 03 2017. Citaat:
foto restaurant L'Écailler Du Palais Royal

Sinds 1967 klom het restaurant in 1999 tot 2 sterren, om ze in dit decennium opnieuw te verliezen.

Michelin besloot wellicht terecht dat anno 2017 dit restaurant zich onvoldoende vernieuwd heeft om nog tot de culinaire top te behoren, maar dat maakt de gerechten er niet minder lekker op en de bediening is uitzonderlijk.

L’Écailler houdt halsstarrig vast aan een grandeur die je nog maar moeilijk vindt, en speelt hierdoor in zijn eigen klasse. Als wij verder kunnen zien, is het omdat we op de schouders van reuzen staan. L’Écailler du Palais Royal is een reus, en de luitenant is blij dat hij er opnieuw heeft kunnen eten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Écailler Du Palais Royal

'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft

Verschenen in knackweekend.be op 21 03 2017. Citaat:
foto restaurant Charlotte Café Cuisine

Bij mooi weer zijn de plaatsen op het verhoogde terras voor de deur geliefd. Binnen wacht een ruime bar met krukken, waarop gedronken, gegeten en gediscussieerd kan worden. Vanaf de oude schoolstoelen aan de met formica bedekte tafels hebben de bezoekers zicht op de keuken.

Je bent in Charlotte Café Cuisine welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De suggesties van de dag staan in het Frans op een leien bord geschreven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Charlotte Café Cuisine

De ramen van Umamido, Brussel

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 14 03 2017. Citaat:
foto restaurant Umamido

Voor Cuberdon & Macaron was het bezoek aan Umamido te Brussel een schot in de roos.

De pork bun en hun homemade ravioli waren overheerlijk en de grote kom ramen waren op hetzelfde niveau.

Japanse klassiekers op hun best!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Umamido

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.