Restaurant Elsene

Zoek een restaurant in Elsene

In de pers: Elsene

Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019.
foto restaurant La Canne En Ville

Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.

Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.

Nieuwkomers met één ster zijn:

  • La Canne en Ville, Brussel
  • Le Gastronome, Paliseul
  • Essenciel, Leuven
  • Souvenir, Gent
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • Ogst, Hasselt
  • L.E.S.S, Brugge

restaurants uit dit artikel

Humus x Hortense

Verschenen in Be-Gusto op 18 02 2018. Citaat:
foto restaurant Hortense & Humus

Waarom niet eens gaan genieten van een volledig vegetarisch menu? Wanneer de chef van dienst Nicolas Decloedt is dan weet je dat je goed zit! Nicolas is fotograaf van opleiding maar culinair zeker niet aan zijn proefstuk toe. Zijn passie voor de keuken bracht hem al in topzaken zoals In de Wulf, Mugaritz, Bon Bon en Chalet de la Forêt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hortense & Humus

MiTo

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 06 10 2017. Citaat:
foto restaurant Mito

Bovendien specialiseert MiTo - kort voor Milano/Torino - zich in pizza's. En wát voor een pizza's! De gigantische betegelde houtoven verspreidt een heerlijke geur zodra je het gezellige pand binnenstapt. Het interieur mag dan wel erg hip en stylish zijn, de smaken van het echte Italië worden gerespecteerd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mito

La Cevicheria

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 21 09 2017. Citaat:
foto restaurant La Cevicheria

Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel. Klopt als een bus, want na twee vestigingen in de lichtstad is er nu ook een Brussels bijhuis van La Cevicheria, gespecialiseerd in in citrussap gemarineerde rauwe vis, geopend. Het blijkt hipster hq van deze zomer te zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Cevicheria

Ötap

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Ötap

De sfeer is verrassend gemoedelijk, de rekening schappelijk (€ 84,10) en het eten echt wel de moeite waard. Men zegge het voort, want sharing is caring, toch?

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ötap

Proefwerk: Odette en Ville

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 27 05 2017. Citaat:
foto restaurant Odette en ville

Met aanvaardbare prijzen, een luxueus kader en toegankelijke gerechten is Odette een ietwat brave, maar veilige haven in de horecajungle die Elsene heet.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Odette en ville

Proefwerk: Luka

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 08 04 2017. Citaat:
foto restaurant Luka

Het idee achter Luka is al even simpel als sterk: van 8 uur 's morgens tot 5 uur 's avonds serveert Kamala Dassantos gerechten die in al hun eenvoud toch boordevol smaak zitten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Luka

Nieuws uit de omgeving van Elsene

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.
foto restaurant Sir Kwinten

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Pleasures en Boutique slaan handen in elkaar

Verschenen in chefsenmeesters.be op 22 03 2018. Citaat:
foto restaurant La Quincaillerie

Boulevard Boutique, de Latemse foodbar van Sam D’Huyvetter, wordt herdoopt tot Pleasures Boutique.

De foodstore valt voortaan onder het kwaliteitslabel Pleasures, dat verschillende locaties en producten omvat: drie brasseries (Pakhuis in Gent, Dock’s in Antwerpen, La Quincaillerie in Brussel), de hoeve ‘Le Devant’ en het gastenverblijf ‘Laudonie’ beide in Frankrijk, de Bressekip AOP, en nog een heel aantal kwaliteitsproducten.

En nu komt er met Pleasures Boutique dus een extra locatie bij in het Pleasures verhaal.

Meer info over Pleasures: www.pleasures.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Aan Tafel: Little Asia

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 03 2018. Citaat:
foto restaurant Little Asia

Quyên Truong Thi mag trots zijn op wat ze heeft verwezenlijkt. Vooral op het feit dat ze nu al twintig jaar lang erin slaagt de kwaliteit van de keuken en de bediening hoog te houden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Little Asia

Paolo Gallozza nieuwe maître bij The Bistronomy!

Verschenen in eigen redactie op 31 01 2018.
foto restaurant The Bistronomy - Living Tomorrow

Omdat ze nooit toppers genoeg kunnen hebben, haalt The Bistronomy er deze maand nog één in huis. Paolo Gallozza is voortaan de nieuwe maître van The Bistronomy!

Met Gallozza Pier-paolo zijn de gasten verzekerd van een man die hen zal bedienen volgens de regels van de kunst. Met zijn ruime staat van dienst kent hij de knepen van het vak als maître en sommelier als geen ander.

Noteer ook dat The Bistronomy voortaan ook open is op zaterdagavond!

Meer over restaurant The Bistronomy - Living Tomorrow

Aan Tafel: Le Transvaal

Verschenen in vierbordjes.be op 13 01 2018. Citaat:
foto restaurant Le Transvaal

Filet pur van Simmenthal, kalfszwezerik, kabeljauw, fazant, haas: ook in de hoofdgerechten gaat het er bourgondisch aan toe. De klassieker "fazant à la brabançonne" wordt goed uitgevoerd, met witloof, veenbes en pommes dauphines, en tot mijn genoegen krijg ik niet alleen de borst maar ook kleinere kluifstukjes geserveerd (€ 24).

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Transvaal

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.