Restaurant Edegem

Zoek een restaurant in Edegem

Nieuws uit de omgeving van Edegem

Divin by Sepi, de gastrobar van ‘t Stad

Verschenen in Be-Gusto op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Divin by Sepi

Enkele jaren geleden werd Sepideh verkozen door Gault&Millau tot sommelier van het jaar en iets later opende ze haar gastrobar op het hippe Antwerpse Zuid.

De gastrobar Divin van Sepideh Sedaghatnia is één van die ‘places to be’ voor wijnliefhebbers en fijnproevers. De gerechten zijn gevarieerd en vinden vaak hun oorsprong in een Iraans-geïnspireerde keuken. De sfeer en inrichting zorgen voor een vleugje romantiek!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Divin by Sepi

Black Smoke Rooftop

Verschenen in Goesting Antwerpen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

We bestellen nogmaals de heerlijk gekoelde cocktail en enkele sharing platters: Black Smoke bitterballen deluxe (€ 10) en Here fishy fishy platter (€ 26). De bitterballen hebben een heerlijk krokant omhulsel en zijn gevuld met traaggegaard, gerookt vlees met Duvel. Het dipsausje is een Carolina mosterdsaus, een originele barbecuesaus. De visschotel bestaat uit een slaatje van gegrilde octopus, koud gerookte zalm met gemarineerde venkel en limoengel en gerookte kabeljauw in dipvorm (met zure room, verse kruiden en jalapenopepers) dat je met crackers, grissini en ingemaakte groenten kan opsmullen. Dit is genieten in de overtreffende trap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Op ontdekking in de nieuwe Dôme

Verschenen in Macaron Manon op 29 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dôme

Maar het is vooral het hoofdgerecht dat ik me nog heel lang zal herinneren. Duif d’Anjou met artisjok en ongetwijfeld één van de beste sauzen die ik ooit geproefd heb. Gemaakt met de ingewanden van de duif en bijgevolg ontzettend intens en rijk van smaak, mooi glanzend van textuur en heerlijk bij een stukje duif, rosé vanbinnen maar krokant van vel. Het gerecht is pure power en toont de oprechte passie van een chef die duidelijk met liefde kookt. Ons glas biologische cabernet franc uit Bourgeuil past er prima bij.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dôme

Gå Nord, wereldkeuken met Noord aroma

Verschenen in Be-Gusto op 18 06 2017. Citaat:
foto restaurant Gå Nord

Als eerste gerecht van het lunchmenu komt een ramen met huisgemaakte noedels. Hierbij kwartelei en plakjes correct gebakken onglet rundsvlees. Het geheel wordt op smaak gebracht met de Chinese 5-spice kruiden.

Een stukje zalm combineert de chef met fregola sarda pasta, boterboontjes, aioli en kreeftenjus. Goede cuisson van de zalm en de boterboontjes hadden nog voldoende beet. De kreeftenjus mocht nog iets krachtiger zijn.

Chef Timothy Tynes heeft duidelijk wat in zijn mars en dat toont hij al bij dit geslaagd lunchmenu.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gå Nord

Barchel, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Barchel

De naam Barchel staat voor twee vriendinnen, Charlotte en Ellen, die enkele maanden geleden dit nieuwe ontbijt/lunch-eethuis geopend hebben. Het was voor hen een ultieme droom om een dergelijke horecazaak op te starten: ze willen hun passie voor gezonde voeding delen en hun ideeën presenteren. Of

Een leuk adres vòòr of na het shoppen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barchel

Ernest, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Ernest

Hier domineert het vakmanschap van de kok: een romige visbouillon, stuk voor stuk correct gegaarde scampi's, sliptongen, zeebaars en mosselen, krokante wortelen en selder en perfect gare aardappelen. Deze waterzooi is een omweg waard. Dat geldt ook voor het restaurant: voor de zachte prijzen en de smaakvolle bereidingen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ernest

Kook- en wijnatelier Petit Cuistot in Lier: autodidact met talent

Verschenen in knackweekend.be op 09 05 2017. Citaat:
foto restaurant Petit Cuistot

Originele bewerkingen en verrassende presentaties met respect voor het hoofdproduct: kook- en wijnatelier Petit Cuistot is zeker de omweg waard.

Nils Proost benadert het hoofdproduct met respect en zoekt naar originele bewerkingen en verrassende presentaties van de groentegarnituren. Het eten is smakelijk en persoonlijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Petit Cuistot

Frites Atelier, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 03 05 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

In de Korte Gasthuisstraat opende dus het vierde atelier van deze keten – meteen het eerste op Belgische bodem.

De steden Den Haag, Utrecht en Arnhem gingen Antwerpen al voor.

We merken van op een afstandje meteen een gezellige drukte, gelukkig blijkt snel dat de meeste mensen gewoon buiten staan te eten aan hoge tafels.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Ulcke van Zurich, Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 01 05 2017.
foto restaurant Ulcke Van Zurich

Het Ulcke Van Zurich ligt pal in het centrum van Antwerpen en toch afgelegen. Het dankt zijn naam aan een vrouw van lichte zeden , die rond het jaar 1500 dit pand aan de Oude Beurs bewoonde.

Ondertussen kreeg het huis een andere, meer culinaire bestemming en is “het Ulcke” voor de Antwerpenaars al meer dan 30 jaar synoniem voor gezellig tafelen in een ongedwongen sfeer.

Het warme zuiders getinte interieur, waarbij geen 2 tafels of stoelen dezelfde zijn, en de open keuken bepalen mee de eigenheid van ons charmante restaurant. De kleine maar gevarieerde kaart en de maandelijkse suggesties bieden stevige vlees- en fijne visgerechten, die door eigenaar Walter Finoulst bereid worden, maar ook slaatjes en pasta ontbreken niet.

Meer over restaurant Ulcke Van Zurich

Proefwerk: Da Fellini

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 04 2017. Citaat:
foto restaurant Da Fellini

Chef Ivan Di Rose, jarenlang het gezicht van La Terrazza in Wilrijk was na de start wat overspoeld door het succes, maar op een rustige moment is het genieten.

De Italiaanse gerechten zijn simpel en goed!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Da Fellini

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.