Restaurant Dilbeek

Zoek een restaurant in Dilbeek

In de pers: Dilbeek

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Brasserie Julie

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

restaurants uit dit artikel

Pajottenland scoort in GaultMillau

Verschenen in hln.be op 10 11 2015. Citaat:
foto restaurant Michel

"In de bekende restaurantgids Gault&Millau van 2016 staan maar liefst dertien restaurants uit het Pajottenland. Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem behaalt met een 17 op 20 de hoogste score. Restaurant De Kaai in Halle is de nieuwkomer in de lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

De Smidse, Dilbeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 02 07 2015. Citaat:

Na een verrassend origineel voorgerecht kwam voor Goesting Vlaams-Brabant een perfect rosé gegaarde en gekruide eendenborst, geserveerd met heerlijk beetgare groenten. Enkel het nagerecht was een beetje teleurstellend maar dat kon de al bij al smakelijke en genietbare maaltijd bij De Smidse niet verstoren.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Smidse

Nieuws uit de omgeving van Dilbeek

Sir Kwinten

Verschenen in Feeling.be op 13 01 2018. Citaat:
foto restaurant Sir Kwinten

Chef Glenn heeft duidelijk een indrukwekkende evolutie doorgemaakt. Als je zonder grote verwachtingen aan tafel schuift, is het des te plezieriger als je plots het beste langoustinegerecht van het jaar voor je neus krijgt. Op het bord ligt een carpaccio van langoustine met crème van aardpeer, rauwe aardpeer, poeder van verveine en citroenzeste. Daarnaast ligt nog een gebakken langoustine. Zo puur en simpel, maar wat een geniale combinatie: aards, zoet, hartig én fris.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sir Kwinten

Aan Tafel: August

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant August Wijnbar

Bij het eerste voorgerecht zou Sofie Dumont fier geweest zijn op haar pupil Nico Corbesier: een heerlijke terrine van wild met een boeiende mix van knapperige rode ui, rode biet en rode kool. Vervolgens verrast de chef met een geslaagde vegetarische creatie: tagliatelle van in zoutkorst gegaarde knolselder, waarin na enig woelwerk een gepocheerd ei openspat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant August Wijnbar

Laure Genonceaux, Brinz'L Ukkel: Chaudfontaine Lady Chef of the Year

Verschenen in hln.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant Brinz'l

Laure Genonceaux van restaurant Brinz'L in Ukkel is dinsdag verkozen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year. Zij volgt Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brinz'l

'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft

Verschenen in knackweekend.be op 21 03 2017. Citaat:
foto restaurant Charlotte Café Cuisine

Bij mooi weer zijn de plaatsen op het verhoogde terras voor de deur geliefd. Binnen wacht een ruime bar met krukken, waarop gedronken, gegeten en gediscussieerd kan worden. Vanaf de oude schoolstoelen aan de met formica bedekte tafels hebben de bezoekers zicht op de keuken.

Je bent in Charlotte Café Cuisine welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De suggesties van de dag staan in het Frans op een leien bord geschreven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Charlotte Café Cuisine

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

En Face de Parachute, Elsene
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2016.

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant En Face de Parachute te Elsene.
Lees het verslag

Meer over restaurant En Face De Parachute

Let's Dim Sum, Ukkel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 09 2016. Citaat:
foto restaurant Let's Dim Sum

Voor authentieke dim sum moet je volgens Goesting Vlaams-Brabant bij Let's Dim Sum te Ukkel zijn.

Hier wordt deze Chinese specialiteit vakkundig door twee kokkinnen à la minute bereid. De hapjes die Goesting magazine voorgeschoteld kreeg, waren allemaal heel smakelijk en licht.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Let's Dim Sum

Le Passage, Ukkel

Verschenen in Kris Kookt op 08 06 2016. Citaat:
foto restaurant Le Passage

Bij zijn bezoek aan Le Passage te Ukkel kreeg Kris Kookt van de chef te horen dat in zijn keuken alles huisgemaakt is en dat ook de verschillende kruiden vers in de tuin worden gekweekt.

Het werd dan ook een zeer geslaagd diner. Chef Rocky Renaud kent de traditionele Franse keuken als geen ander en behoudens enkele schoonheidsfoutjes genoot Kris van een heerlijke maaltijd. Hier gaan harmonie en perfectie hand in hand.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Passage

Beste Benelux Groenterestaurant 2016: laureaten Vlaanderen en Wallonië

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2016.
foto restaurant Lou Fèrri

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 3 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2016. 

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin bekroont twee klassiekers van de Neu Pruim

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 12 2015. Citaat:
foto restaurant De Neu Pruim

In de laatste Michelingids staat voor het eerst een rubriek met restaurants die de beste klassiekers serveren. Restaurant Neu Pruim te Beersel staat er vermeld als één van de restaurants waar je de beste mosselen en paling in 't groen kan verkrijgen.

Liefhebbers zullen wel nog een beetje geduld moeten hebben. 'Het is momenteel niet het seizoen van paling en mosselen, vertellen eigenaars John Stevens en Danja Guldentops aan Het Nieuwsblad. Zij kiezen bewust om met seizoensproducten te werken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Neu Pruim

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.