Restaurant Destelbergen

Zoek een restaurant in Destelbergen

In de pers: Destelbergen

Rooselaer

Verschenen in In Search of Taste op 13 02 2018. Citaat:
foto restaurant Rooselaer

Bij het hoofdgerecht kan je steeds kiezen uit de klassieke kreeft gegrild op houtvuur of een wisselend hoofdgerecht. Dit was deze keer houtduif en daar ging ook onze keuze naar uit. Op het bord kwam naast de duif ook nog een lekkere rösti van winerkooltjes, butternut, rode biet en jus van Muscat. Dit gerecht was een schot in de roos en was samen met de reefilet de ster van de avond!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rooselaer

Chaflo & co

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Chaflo & Co

Bij Chaflo & Co werd er niet alleen stevig gerenoveerd, de wijnbistro kreeg er ook een tapasbar en een feestzaal bij. Dat vraagt om een verkenning van Goesting Magazine.

"Geen ingewikkelde kookkunstjes bij Chaflo & Co, wel een eerlijke keuken met kakelverse seizoensproducten, bereid met veel zorg en knowhow, en topwijnen die je per glas kunt ontdekken. We betalen €120 voor 2 personen: een uitstekende prijs voor wat er op tafel kwam."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Chaflo & Co

Brasserie Solarium heropent dit weekend

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 02 2017. Citaat:
foto restaurant Solarium

Voor vele Destelbergenaren zal het een stukje nostalgie zijn: het oude Solarium, jarenlang een trekpleister aan de Damvallei, heropent op 18 februari in de Solariumdreef 7. Op dezelfde plek, maar in een volledige nieuwbouw. Joavan Naudts zal de brasserie runnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Solarium

Chaflo & Co zorgt voor vernieuwing in Destelbergen

Verschenen in Made in Oost-Vlaanderen op 28 11 2016. Citaat:

Wijnrestaurant Chaflo & Co te Destelbergen blijft niet op zijn lauweren zitten maar blijft vooruitgaan. Zo is het restaurant volledig vernieuwd en werd de aanpalende wijnboetiek uitgebreid met een wijn- en tapasbar, Bobo & Co. 

Foto: Chaflo & Co 

Foto: Bobo & Co.

Afgelopen jaren won Chaflo & Co de nodige bekendheid bij plaatselijke ondernemers met zijn businesslunches tegen betaalbare prijzen en van regelmatig georganiseerde wijnproeverijen. Met de laatste verbouwingen is er nu ook een gloednieuwe banketzaal voor groepen tot 60 personen.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Nieuws uit de omgeving van Destelbergen

Da Gouden Klok

Verschenen in Captain Critic op 26 10 2018. Citaat:
foto restaurant De Gouden Klok

Ja, De Gouden Klok is een uiterst klassiek restaurant. Hipsters, scumbro’s en andere types van kwade wil zouden het misschien wat lacherig oubollig durven noemen, maar dan dwalen zij. Ja, ook Captain Critic houdt van restaurants die mee zijn met de laatste trends en chefs die zichzelf en hun zaak met de regelmaat van de klok heruitvinden, maar het één hoeft het andere niet uit te sluiten. Niets zo erg als eenheidsworst. De kapitein vindt het fantastisch dat er nog restaurants als De Gouden Klok bestaan, met een vakman in de keuken die al meer dan 30 jaar dezelfde gerechten bereidt en die gedurende al die tijd geperfectioneerd heeft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Gouden Klok

L'Esco, Wetteren

Verschenen in In Search of Taste op 26 01 2018. Citaat:
foto restaurant L' Esco

Sommige restaurants volgen dikwijls ‘trends’ en missen een beetje een eigenheid. Je kan ze een beetje in hetzelfde hokje plaatsen. Een hokje waar Stef Buelens van L’Esco niet in past want hij brengt een keuken die toch een tikkeltje anders is. Dat ‘tikkeltje anders zijn’ vertaald zich in zijn gerechten door andere smaakcombinaties en een artistieke presentatie. Stef doet lekker zijn eigen zin en dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Dit ‘tegendraadse’ en ‘rebelse’ vind je niet alleen terug in de gerechten, maar ook in de wijnkaart. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L' Esco

Viva La Puglia

Verschenen in Captain Critic op 05 12 2017. Citaat:
foto restaurant Viva La Puglia

Het restaurant vult zich aardig met klanten die op het eerste zicht vaste klanten lijken te zijn. Doorgaans een goed teken. Het interieur is op een behoorlijk stereotiepe Italiaanse wijze ingericht.

De kapitein verheugt zich te mogen zeggen dat Viva La Puglia de bruschetta-test met verve doorstaat: krokant stokbrood, look in juiste doses, verse tomaten en heerlijke olijfolie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva La Puglia

Bekend restaurant Grade heropent na sabbatjaar: kleiner én op nieuwe locatie

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 12 2017. Citaat:

De klassiekers – zoals kreeft en gebakken ganzenlever – zijn gebleven. De chef – Piet Rogiers – blijft ook achter de stoof.

Maar restaurant Grade begint vrijdag wel aan een tweede leven op het Ledebergplein. 'Het wordt kleiner en gezelliger. Ik wil koken en tegelijk een praatje kunnen slaan met de klanten.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Grade

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bistro Gustaaf

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Gustaaf

De ontvangst is warm, net als de sfeer en de look van het Scandinavische interieur. Zoals het een goede bistro die 'werkt met wat voor handen is' betaamt, is de kaart klein: een handvol voorgerechten, telkens vier soorten burgers, salades en desserts, zeven grillgerechten en stoofpotjes, stuk voor stuk bijzonder eerlijk geprijsd en zoveel mogelijk bereid met producten van eigen kweek.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Gustaaf

Alix, Gent

Verschenen in Captain Critic op 03 07 2017. Citaat:
foto restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

De grootste trekpleister lijkt toch de zondagse picnic (brunch in de winter) te zijn, die doorgaat in de betoverende tuin.

De tuin moet ongetwijfeld een van de indrukwekkendste stadstuinen van Gent zijn. Volledig ommuurd, met grasperken, een terras, een zitput …

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

Vos, Gent

Verschenen in Captain Critic op 18 05 2017. Citaat:
foto restaurant VOS

Waar vroeger lunchcafé Walry gevestigd was, bevindt zich nu al enige tijd VOS. Deels koffiebar, deels lunchplek, deels foodsharing-restaurant. Elk gerecht wordt in het midden van de tafel gezet en gedeeld per twee. Of met de woorden van VOS zelf: ‘a joy shared is a joy doubled’.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant VOS

Van ontbijt over lunch tot taart in Bar Tout Court

Verschenen in hln.be op 02 03 2017. Citaat:
foto restaurant Bar Tout Court

Het is na hun tapasbar Bar Picar en cocktailbar Lemon Bar hun derde zaak die ze in zes jaar tijd openen in Wetteren. "In Bar Tout Cour kan je 's morgens terecht in de koffiebar voor het ontbijt. We maken onze espresso's, cappucino's en machiato's volgens de regels van de kunst met de bonen van d'Or. We serveren daarbij verse brownies en koffiekoeken, yoghurt, granola's en vers fruit", zegt 'barista' Ben. Op zaterdag wordt dit uitgebreid tot een brunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bar Tout Court

La Pizzeria

Verschenen in Captain Critic op 20 01 2017. Citaat:

Na ettelijke keren vruchteloos proberen, is het blogger Captain Critic eindelijk eens gelukt een tafeltje te bemachtigen bij La Pizzeria, dat na 23 jaar toch een soort cultstatus geniet in Gent. Je geraakt er zonder reserveren moeilijk aan een tafeltje, wat uiteraard ook te wijten is aan het feit dat er maar een 12-tal couverts zijn.

Het is op dit moment Captain Critic’s favoriete pizzeria in het Gentse. La Pizzeria is volgens hem een uitstekend adres voor een smakelijke pizza zonder veel poespas. De zaak zelf is eenvoudig, maar net daardoor ook charmant. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Pizzeria

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.