Restaurant Denderleeuw

Zoek een restaurant in Denderleeuw

Nieuws uit de omgeving van Denderleeuw

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
foto restaurant La Paix
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Getest: Apriori, Haaltert

Verschenen in june.be op 07 12 2017. Citaat:
foto restaurant Apriori

Kristof Coppens hanteert de kooktechnieken met precisie en vakmanschap, kleurt af en toe buiten de lijntjes met postmoderne spielerei, maar toont nog steeds een bijzondere liefde voor de kwaliteit van de producten waarmee hij kookt. Respect, heet dat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Apriori

Cul'eau

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 16 09 2017. Citaat:
foto restaurant Cul'eau

De keuken hebben de twee eigenaars van Culeau overgelaten aan Dominique Tondeurs, een geweldige kok die een Michelinster behaalde met zijn eigen restaurant.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cul'eau

Restaurant Kelderman wordt overgenomen

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 06 2017. Citaat:
foto restaurant Kelderman

Peter Van den Driesschen (53), die dertig jaar maître d’hotel was van restaurant Kelderman in Aalst, wordt nu zaakvoerder.

Hij neemt het sterrenrestaurant over van Belgocatering in wiens ‘strategische richting’ Kelderman niet langer past.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kelderman

Burgerhuis, Asse

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Burgerhuis

De burger stelt niet teleur: het vlees van de befaamde slager Hendrik Dierendonck is lekker rosé gebakken en smaakt heerlijk af. De parmezaanchips, umamiketchup, shiitakes, gekarameliseerde uitjes en kerstomaatjes maken het helemaal af. Hier zetten wij graag onze tanden in!

We kunnen ons hier wel thuis voelen, in het Burgerhuis.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Burgerhuis

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

't Overhamme

Verschenen in Foodies First op 10 12 2016. Citaat:
foto restaurant 't Overhamme

Het hoofdgerecht, wilde eend met bloedworst, ui, rode biet en pompoen is wederom een waar schilderijtje. Het gevogelte is uitmuntend en de combinatie van smaken samen met een heerlijk sausje is top. We nemen nog de kazen, die geserveerd worden met seldersla en rabarber-kruisbesmarmalade en eindigen in schoonheid met de twee dessertjes: ‘3x vijg’ en hazelnootijs met druif, pistache en kastanje. Dit alles werd vergezeld van uitstekende, bijpassende wijnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Overhamme

Popelier, Gooik

Verschenen in vierbordjes.be op 21 11 2016. Citaat:
foto restaurant Popelier

Het Simmenthal vlees dat Bruno Vanspauwen geserveerd kreeg bij restaurant Popelier te Gooik stelde niet teleur. Perfect à point, mals, sappig en smaakvol, vergezeld van uitstekende frieten en een verse, warme, luchtige béarnaise.

Ook de zeetong was van hetzelfde niveau, al mocht er wat meer aandacht geschonken worden aan de bijhorende groenten.

Het was duidelijk dat chef Patrick De Gendt goed zijn vak kent en zijn ruime ervaring kan combineren met voldoende enthousiasme.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Popelier

Amok, Aalst

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:
foto koffiebar Amok

Amok te Aalst is een koffie- en wijnbar, die tevens ook dient als een fijne lunchplek en art space, creatievelingen hun werk aan de man kunnen brengen.

Geert Bouckaert van Goesting magazine beleefde er één van zijn beste lunches in jaren. Heerlijke soep, kraakvers en knapperig brood en een uiterst smakelijke salade.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Amok

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.