Restaurant Damme

Zoek een restaurant in Damme

In de pers: Damme

Barça, Damme

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Barça

De zaak is in twee gesplitst: rechts een ronde bar met enkele hoge tafeltjes, links het restaurant met dezelfde rode accenten.

Bij het aperitief in de bar wordt het concept ons duidelijk: Barça serveert een tiental tapas (tartaar van Holstein, zure room en haringkaviaar, pulled pork met mierikswortel en rode ui, hoeve-eitje met brandade van krab en gesmolten coppa...).

Daarnaast is er ook een menu van de chef en een lunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barça

De Mess

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto eetcafé De Mess

Het team van De Mess - ook een cateringdienst - kookt graag op verplaatsing, maar doet dat nu met hetzelfde plezier op een vaste stek in Sijsele, waar ze een oud legerpand omvormden tot 'proeverij'.

De Mess trekt het werelds concept consequent door in de borden en de glazen, alleen zou de ruimte deze reis rond de wereld nog iets meer mogen uitademen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé De Mess

De Lamme Goedzak, Damme

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:
foto restaurant De Lamme Goedzak

De nieuwe eigenaars van De Lamme Goedzak te Damme hebben noch geld noch moeite gespaard om het interieur op te frissen, door het geheel een kasteelsfeer te geven.

Ook over het eten was Goesting magazine positief. Klassieke feestkeuken werd mooi gepresenteerd en smaakte heel lekker. De bediening was de hele avond door hartelijk en efficiënt.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Lamme Goedzak

La Bouffée, Damme: lekker eten voor een eerlijke prijs

Verschenen in Brugse vertellementjes op 11 04 2016. Citaat:
foto restaurant La Bouffée

Brugse Vertellementjes bezocht La Bouffée te Damme en dat is zeker goed bevallen.

De bediening verliep vlot, vriendelijk en efficiënt en het het eten was smakelijk en mooi gepresenteerd. Hier wordt gekookt met verse ingrediënten en met veel stielkennis.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Bouffée

Siphon brouwt eigen bieren

Verschenen in hln.be op 05 04 2016. Citaat:
foto restaurant Siphon

Het bekende restaurant Siphon in Oostkerke zal drie eigen bieren brouwen.

Een opslagruimte van de horecazaak is uitgerust met een impressionante installatie. "We kunnen tot 500 liter per dag maken", zegt brouwer Franklin Verdonck.

Rond juni zal je het huisgemaakte gerstenat van Siphon Brewing kunnen proeven in het restaurant.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Siphon

Nieuws uit de omgeving van Damme

Miaow Miaow, streetfood en sushi

Verschenen in Brugse vertellementjes op 31 01 2018. Citaat:
foto restaurant Miaow Miaow

Het eten wordt met grote zorg klaargemaakt. De uitbaters zijn nog aan het inlopen maar verdienen alle kansen dus geef hen nog wat krediet als het wat tijd vergt om bediend te worden, het wachten is de moeite waard.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Miaow Miaow

Goesepitte 43

Verschenen in De Standaard Magazine op 25 01 2018. Citaat:
foto restaurant Goesepitte 43

De fazant - op het karkas gebraden in de Mibrasa en dan versneden - toont dat Supply de basis van het koken beheerst, ook in de fine champagnesaus en de obligate appel met veenbessen.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Goesepitte 43

New Senses

Verschenen in Brugse vertellementjes op 09 01 2018. Citaat:
foto restaurant New Senses

We krijgen een bord met een viertal bladerdeeggebakjes. Met kabeljauw, jachtworst, chorizo en een worstenbroodje. Vers gemaakt, lekker knapperig, een leuke kennismaking met de Portugese keuken. Daarna krijgen we nog een drietal kroketten die mooi in twee zijn verdeeld, net als het bladerdeeggebak. Melkvarken, brandade van kabeljauw en garnalen passeren de revue.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant New Senses

Aan tafel bij Tou Gou in Brugge: winkelen in een lunchrestaurant

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 01 2018. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

Terug in België wilde Oosterlinck een traiteurszaak beginnen. Maar chef Van Aerde had meer zin in een nieuw restaurant. Dus vonden ze een interessant compromis: ze richtten een lunchrestaurant in dat tegelijk een delicatessenwinkel is.

Vooraan, in de koeltoog, liggen kaas, de betere charcuterie en een paar afhaalgerechten. Tegen de muur zetten een paar rekken het winkelgevoel voort. Daarmee blijft er in deze voormalige slagerij nog net genoeg plaats voor zo’n 20 gasten. Die zijn verdeeld over kleine tafels tegen een blote bakstenen muur en een grote gastentafel achteraan, met als decor een verzameling mooi uitgelichte wijnflessen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

Cafedraal, Brugge

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2017.
foto restaurant Cafedraal

In het hart van Brugge vindt u in Cafedraal een lekkere Frans-Belgische keuken, met eigenzinnige toets en een passie voor streekproducten.

Cafedraal ademt geschiedenis uit door haar 15de eeuwse geklasseerde ambtswoning, prachtig gerenoveerd in 2011. Heden en verleden omarmen elkaar in een uitgekiend, rustgevend hedendaags interieu

Hier eet u seizoens- en streekgebonden gerechten bereid met liefde voor het vak. Eten van bij ons, kabeljauw uit de Noordzee, slibtongetjes, asperges, witlof, een huisbereide steak tartaar. Of wat dacht u van een gerecht waarin het plaatselijke bier Brugse Zot verwerkt werd? U wordt vergast op meer dan een culinair avontuur…

Rust, midden in de stad. U ontdekt het op het grote, rustgevende terras waar u kan genieten van een glaasje bubbels, een hapje of een lekkere, uitgebalanceerde lunch.

Intiem met z’n tweetjes, in groep, voor een businesslunch of een groot feest. Hier wordt iedereen gesoigneerd, volgens de regels van de kunst, met de nodige égards.

Meer over restaurant Cafedraal

Komtuveu, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Komtuveu

Komtuveu zit in een rijhuisje in de drukke Gentpoortstraat. Binnenin oogt de keet fris en stijlvol, met een natuurhouten vloer, kobaltblauwe wanden en lederen stoeltjes.

Hier wordt op hoog niveau gekookt tegen een, om het op z'n Donald Muylles te zeggen, heel scherpe prijs. Ja hoor, helemaal 'comme je veux'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Komtuveu

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

La Padella

Verschenen in Brugse vertellementjes op 31 01 2017. Citaat:
foto restaurant La Padella

La Padella heeft een paar kansen laten liggen om ons echt te kunnen overtuigen, de bruschetta beleggen op stukjes ciabatta hadden het naar een hoger niveau getild, net als een beetje truffelolie op de ravioli.

De zaak is nog maar net open, er is nog plaats om één en ander bij te stellen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Padella

The stars make no noise @ Den Gouden Harynck

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2016.
foto restaurant Den Gouden Harynck

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan De Gouden Harynck te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Den Gouden Harynck

Sweet Home Lunch, Sint-Andries
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 05 09 2016.
foto restaurant Sweet Home Lunch

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een ontbijtbezoek aan Sweet Home Lunch te Sint-Andries.

Lees het verslag

Meer over restaurant Sweet Home Lunch

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.