Restaurant Bredene

Zoek een restaurant in Bredene

Nieuws uit de omgeving van Bredene

Getest: Villa de Torre

Verschenen in june.be op 13 01 2018. Citaat:
foto restaurant Villa de Torre

De Torre heeft een bevoorrecht contact met een aantal vissers en leveranciers, en kan daardoor bijvoorbeeld Oostendse platte oesters op de kaart zetten, de zgn. Ostendaises. Er zijn er maar weinig en het duurt vier jaar vooraleer ze tot wasdom komen en verkoopsklaar zijn.

Zes stuks kosten € 23,50 maar schenken je gedurende enkele minuten de zilte hemel. Dit is een product dat alleen al de omweg rechtvaardigt, een parel uit het brakke water.

Geen citroen, hoogstens een zwaai met de pepermolen en een hompje nero di seppiabrood dat met inktvisinkt werd verrijkt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Villa de Torre

"Hoogdagen Savarin komen terug". Nieuwe uitbaters investeren in interieur en topchef.

Verschenen in hln.be op 08 12 2017. Citaat:
foto restaurant Savarin

Met Thierry Debal en Annick Dayer heeft restaurant Savarin nieuwe uitbaters. Samen met chef-kok Thierry De Clerck willen ze het restaurant terugbrengen naar de hoogdagen. “De Savarin is en blijft een begrip”, weten de zaakvoerders.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Savarin

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
foto restaurant Plat Prefere

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Damas

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
foto restaurant Damas

Niet ver van de Oostendse uitgaansbuurt treffen we een stukje Syrië: Damas. Binnenin trekt een grote foto van Oostende de aandacht, en op de kaart staan - naast veel Syrische specialiteiten - ook broodjes en hamburgers. Van ons hadden ze gerust volledig de Syrische kaart mogen trekken. De vriendelijke gastvrouw waarschuwt ons meteen: het bordje gemengd (€ 19) met fattoush (een oosterse salade), taboulé (een bulgurslaatje), hummus (een kikkererwtendip) en mutabal (een aubergine-yoghurtdip) voor twee personen is een flinke portie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Damas

De Kruidenmolen

Verschenen in eigen redactie op 02 09 2017.
foto restaurant De Kruidenmolen

Bron: Youtubekanaal De Kruidenmolen

Meer over restaurant De Kruidenmolen

Aan Tafel: Kromme Elleboog

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 08 2017. Citaat:
foto restaurant Kromme Elleboog

De gulheid van de kok werd nog maar eens benadrukt bij het nagerecht: een enorme portie versgedraaid vanilleijs met aardbeien, en gekarameliseerde appeltjes met speculoosijs.

Kromme Elleboog is een eethuis zoals er meer zouden moeten zijn aan de Belgische kust.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kromme Elleboog

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.