Restaurant Bredene
Zoek een restaurant in Bredene
Nieuws uit de omgeving van Bredene
Getest: Villa de Torre
Verschenen in june.be op 13 01 2018. Citaat:
De Torre heeft een bevoorrecht contact met een aantal vissers en leveranciers, en kan daardoor bijvoorbeeld Oostendse platte oesters op de kaart zetten, de zgn. Ostendaises. Er zijn er maar weinig en het duurt vier jaar vooraleer ze tot wasdom komen en verkoopsklaar zijn.
Zes stuks kosten € 23,50 maar schenken je gedurende enkele minuten de zilte hemel. Dit is een product dat alleen al de omweg rechtvaardigt, een parel uit het brakke water.
Geen citroen, hoogstens een zwaai met de pepermolen en een hompje nero di seppiabrood dat met inktvisinkt werd verrijkt.
"Hoogdagen Savarin komen terug". Nieuwe uitbaters investeren in interieur en topchef.
Verschenen in hln.be op 08 12 2017. Citaat:
Met Thierry Debal en Annick Dayer heeft restaurant Savarin nieuwe uitbaters. Samen met chef-kok Thierry De Clerck willen ze het restaurant terugbrengen naar de hoogdagen. “De Savarin is en blijft een begrip”, weten de zaakvoerders.
Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen
Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:
- Schnitzel - Antwerpen
- Tou.Gou - Brugge
- Signatuur - Hoogstraten
- Het Verschil - Lede
- Au Filet de Sole - De Panne
- Xaler - Ronse
- Plat Préfére - Snaaskerke
- Faraya - Wemmel
meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Damas
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
Niet ver van de Oostendse uitgaansbuurt treffen we een stukje Syrië: Damas. Binnenin trekt een grote foto van Oostende de aandacht, en op de kaart staan - naast veel Syrische specialiteiten - ook broodjes en hamburgers. Van ons hadden ze gerust volledig de Syrische kaart mogen trekken. De vriendelijke gastvrouw waarschuwt ons meteen: het bordje gemengd (€ 19) met fattoush (een oosterse salade), taboulé (een bulgurslaatje), hummus (een kikkererwtendip) en mutabal (een aubergine-yoghurtdip) voor twee personen is een flinke portie.
Aan Tafel: Kromme Elleboog
Verschenen in De Standaard Magazine op 05 08 2017. Citaat:
De gulheid van de kok werd nog maar eens benadrukt bij het nagerecht: een enorme portie versgedraaid vanilleijs met aardbeien, en gekarameliseerde appeltjes met speculoosijs.
Kromme Elleboog is een eethuis zoals er meer zouden moeten zijn aan de Belgische kust.
Bistro Mathilda, Oostende
Verschenen in Avocado van de duivel op 16 06 2017. Citaat:
Het hoofdgerecht is een royaal bord met een stukje krokant gebakken schelvis, andijvie, een kroketje van schelvislever en zeekraal. Normaal gezien komt er geplette aardappel bij, maar je kan dus ook voor de Sana-versie kiezen, met een extra portie groentjes. Wij deden dat, maar we zijn niet echt zeker of die vraag goed doorgekomen is, want we kunnen ook nog wel aardappel ontwaren. Maakt niet zo uit, het smaakt goed, en het sausje erbij is ook fingerlicking good! Echt een royale portie, het doet ons wat vrezen om het dessert nog te helemaal op te krijgen…
Bie Koen, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:
Onder het motto 'minder is meer' kookt Koen er in een piepklein keukentje met een beperkte kaart. De mooi gedekte tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar in een warm interieur, een haardvuur aan de ene kant en een intrigrerend kunstwerk aan de andere bepalen mee de sfeer van dit huiskamerrestaurantje.
Histoires d'O, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
De brasserie onderging begin dit jaar van boven tot onder een grondige make-over.Hier binnenstappen geeft nu onmiddellijk een behaaglijk, huiselijk gevoel.
Tomaat-garnaal (€ 22) is een klassieker in de Koningin der Badsteden en er verschijnen dan ook twee mooie gepelde tomaten en een verzorgd slaatje op tafel, met in een apart kommetje frietjes. De tomaten zijn royaal gevuld.
Brasserie Du Parc, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 30 03 2017. Citaat:
Deze grande dame uit het begin van de twintigste eeuw houdt koppig stand tussen de flatgebouwen.
Onlangs kwam ze echter in nieuwe handen, maar aan het intussen beroemde art-deco interieur werd niet geraakt: hier noemt het toilet nog lavatory en wordt de koffie geserveerd in zilveren filters.