Restaurant Beveren

Zoek een restaurant in Beveren

In de pers: Beveren

Restaurant Nest is voorbode van nieuwe vleugel Hotel Beveren

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 05 2017. Citaat:
foto restaurant Nest - Van der Valk

Het bestaande restaurant De Mangerie onderging de voorbije weken een metamorfose tot Nest.

"We zijn voortaan meer dan een gewoon restaurant en mikken op meer beleving. We behouden de klassiekers in ons menu, want dat verwachten de hotelgasten en onze andere klanten, maar nu kiezen we ook voor 'foodsharing' en belevingsgerechten zoals een 'hot stone'. Daarnaast starten we met 'live cooking' op vrijdag en zondag", vertelt Tim van der Valk, sinds vijf jaar zaakvoerder en al de vierde generatie van de familie van der Valk in Hotel Beveren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nest - Van der Valk

Nieuws uit de omgeving van Beveren

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

L’Amitié maakt eigen wijn voor verjaardag

Verschenen in gva.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

Bistro-bar L’Amitié op het Zuid heeft speciaal voor haar tiende verjaardag een eigen wijn.

Speciaal voor de gelegenheid koos hij samen met sommelier Kevin Matters een grüner veltliner. Na de oogst hebben we 40% van onze wijn deels in houten vaten laten rijpen later is de rest toegevoegd",  Thomas Baeyens, chef-kok L'Amitié. "Die rijping op vat maakt de wijn wat ronder, hoewel je de typische zuurgraad van de grüner veltliner niet verliest. Verder proef je groene appel, een beetje citrus en steenfruit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Divin by Sepi, de gastrobar van ‘t Stad

Verschenen in Be-Gusto op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Divin by Sepi

Enkele jaren geleden werd Sepideh verkozen door Gault&Millau tot sommelier van het jaar en iets later opende ze haar gastrobar op het hippe Antwerpse Zuid.

De gastrobar Divin van Sepideh Sedaghatnia is één van die ‘places to be’ voor wijnliefhebbers en fijnproevers. De gerechten zijn gevarieerd en vinden vaak hun oorsprong in een Iraans-geïnspireerde keuken. De sfeer en inrichting zorgen voor een vleugje romantiek!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Divin by Sepi

The Village

Verschenen in Kris Kookt op 13 04 2017. Citaat:

Pittige dim sum, wegsmeltende sushi, fris gesneden sashimi en sensuele Maleisische pancakes. Het zijn maar enkele, iconische lekkernijen uit diverse Aziatische keukens die we op de kaart van The Village terugvinden.

De Maleisische chef David Lim is al dertig jaar actief in ons land en opent nu voor het eerst een eigen zaak.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant The Village

King George Café, Sint-Niklaas

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant King George Café

King George was al een creatief reclamebureau met Sint-Niklaas als uitvalsbasis. Ze breiden hun activiteiten daar nu uit in een oude tapijtfabriek met meeting rooms, event hall, concept store en het King George Café. In het café kan je terecht voor koffie, lunch of apero.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant King George Café

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

't Korennaer in de culinaire top

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:
foto restaurant 't Korennaer

Gisteren stelde Michelin zijn nieuwe gids voor en daarin werden ook de nieuwe éénsterrenrestaurants bekend gemaakt.

Daarbij hoort ook restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas van chef Edwin Van Goethem, die natuurlijk dolblij was met deze onderscheiding.

De gelukkige Edwin reageert aan Het Nieuwsblad: 'We zijn al twintig jaar actief, alle beslommeringen zijn weggevallen. We concentreren ons volledig op onze kwalitatieve keuken en daar worden we nu voor beloond. ‘t Korennaer is nu echt wel de culinaire top van het Waasland.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Korennaer

Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders

Verschenen in gva.be op 28 10 2016. Citaat:

Het voormalige restaurant De Suggestie is overgenomen en omgedoopt naar Bistro Camille.

Michael Schah en Ralf Ponickau, die al zo'n 40 jaar keukenervaring heeft, zijn de nieuwe eigenaars. Het restaurant werd verbouwd en de visibiliteit naar de buurt werd vergroot met een mooi logo. Het interieur oogt strak maar gezellig en naar de zomer toe zijn er plannen om een mooi terras te voorzien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Camille

Antwerpen krijgt eigen pasta paradijs

Verschenen in elle.be op 18 10 2016. Citaat:
foto restaurant Flaneur

Flâneur optimaliseerde het eeuwenoude spaghetti recept en vertaalde het in drie hedendaagse versies: de Classic, Chunky Ragù en de veggi variant Pomô. Gemaakt met liefde, maar ook met verse pasta en hoogwaardige Belgische ingrediënten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Flaneur

De tuin van Chef’s Table

Verschenen in gva.be op 25 07 2016. Citaat:
foto restaurant Chef's Table

Restaurant Chef's Table te Burcht viert zijn tiende verjaardag en er zitten grote veranderingen aan te komen. Zo verhuist het restaurant volgend jaar naar de overkant van de straat en komt er ook een groente- en delicatessenwinkel in Burcht.

Intussen hebben eigenaars Dimitri Van Berlo en Tanja Vyt ook een eigen groentetuin. In een interview op gva.be vertelt Dimitri wat voor een meerwaarde zo'n eigen tuin biedt. Het verschil tussen aangekochte- en eigen, dagverse pluk is groot en dat komt de kwaliteit op het bord enkel ten goede.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Chef's Table

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.