Restaurant Berlare

Zoek een restaurant in Berlare

In de pers: Berlare

De Snoeck

Verschenen in In Search of Taste op 26 09 2017. Citaat:
foto restaurant De Snoeck

Op de kaart wordt er vooral uitgepakt met het vlees van de eigen boerderij en enkele Europese runderrassen. Eigenaar en chef Jeff Hanselaer komt het gekozen stuk aan tafel voorstellen en ik moet zeggen dat je voor een heerlijke côte à l'os hier wel goed zit. Helaas hebben we als vlees dan bijna alles al gehad. Bij de voorgerechten vind je enkel nog een carpaccio terug die op de kaart nog gezelschap krijgt van kaaskroketten, scampi's, kikkerbilletjes, ... Dit vind ik toch een beetje jammer. Als vleesrestaurant zou er toch ook enkele bereidingen van varken, lam of gevogelte op de kaart mogen staan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Snoeck

Restaurant Lijsterbes, Berlare

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 06 05 2015. Citaat:
foto restaurant Lijsterbes

Sterrenchef Geert Van Der Bruggen stak onlangs zijn restaurant Lijsterbes in een nieuw kleedje. Het werd allemaal minder formeel en moderner, waarmee hij een breder publiek wil aanspreken.

Geert Bouckaert van Goesting magazine Oost-Vlaanderen koos voor het 'menu 4 gerechten' en beleefde het hoogtepunt van de avond met de aan het spit gegaarde gerookte paling.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lijsterbes

Nieuws uit de omgeving van Berlare

L'Esco, Wetteren

Verschenen in In Search of Taste op 26 01 2018. Citaat:
foto restaurant L' Esco

Sommige restaurants volgen dikwijls ‘trends’ en missen een beetje een eigenheid. Je kan ze een beetje in hetzelfde hokje plaatsen. Een hokje waar Stef Buelens van L’Esco niet in past want hij brengt een keuken die toch een tikkeltje anders is. Dat ‘tikkeltje anders zijn’ vertaald zich in zijn gerechten door andere smaakcombinaties en een artistieke presentatie. Stef doet lekker zijn eigen zin en dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Dit ‘tegendraadse’ en ‘rebelse’ vind je niet alleen terug in de gerechten, maar ook in de wijnkaart. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L' Esco

Chef-kok ‘Fleur de Lin’ wint Belgische finale Bocuse D’Or

Verschenen in standaard.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Fleur de Lin

Lode De Roover van het restaurant 'Fleur de Lin' in Zele heeft de Belgische finale van de Bocuse D'Or gewonnen en hij zal ons land vertegenwoordigen op de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd in Turijn. Dat werd zondagavond bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent. 'Een enorme eer, maar nu begint heel het verhaal nog maar', aldus de chef-kok.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Fleur de Lin

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
foto restaurant Plat Prefere

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bistro Gustaaf

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Gustaaf

De ontvangst is warm, net als de sfeer en de look van het Scandinavische interieur. Zoals het een goede bistro die 'werkt met wat voor handen is' betaamt, is de kaart klein: een handvol voorgerechten, telkens vier soorten burgers, salades en desserts, zeven grillgerechten en stoofpotjes, stuk voor stuk bijzonder eerlijk geprijsd en zoveel mogelijk bereid met producten van eigen kweek.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Gustaaf

Cul'eau

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 16 09 2017. Citaat:
foto restaurant Cul'eau

De keuken hebben de twee eigenaars van Culeau overgelaten aan Dominique Tondeurs, een geweldige kok die een Michelinster behaalde met zijn eigen restaurant.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cul'eau

Van ontbijt over lunch tot taart in Bar Tout Court

Verschenen in hln.be op 02 03 2017. Citaat:
foto restaurant Bar Tout Court

Het is na hun tapasbar Bar Picar en cocktailbar Lemon Bar hun derde zaak die ze in zes jaar tijd openen in Wetteren. "In Bar Tout Cour kan je 's morgens terecht in de koffiebar voor het ontbijt. We maken onze espresso's, cappucino's en machiato's volgens de regels van de kunst met de bonen van d'Or. We serveren daarbij verse brownies en koffiekoeken, yoghurt, granola's en vers fruit", zegt 'barista' Ben. Op zaterdag wordt dit uitgebreid tot een brunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bar Tout Court

BLunch, Zele

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant BLunch

Goesting Magazine ging langs en ordeelde dat dit één van de beste lunchadresjes van de streek is.

Blunch heeft een mooi aanbod klassieke vlees- en visgerechten, zoals zeetong, varkenswangetjes en Simmental en ook een aantal pasta's. Vegetariërs blijven op hun honger zitten, een puntje om aan te werken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant BLunch

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Amok, Aalst

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:
foto koffiebar Amok

Amok te Aalst is een koffie- en wijnbar, die tevens ook dient als een fijne lunchplek en art space, creatievelingen hun werk aan de man kunnen brengen.

Geert Bouckaert van Goesting magazine beleefde er één van zijn beste lunches in jaren. Heerlijke soep, kraakvers en knapperig brood en een uiterst smakelijke salade.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Amok

Bar Copine, Lokeren

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:
foto koffiebar Bar Copine

Een conceptbar waar drankjes, food en design samenkomen, dat is wat Bar Copine te Lokeren voorschoteld.

Bar Copine krijgt alvast de goedkeuring van Goesting Oost-Vlaanderen. De lunch smaakte voortreffelijk met de camembert uit de oven als absolute uitschieter. De erg aanlokkelijke taarten voor het dessert moest ze helaas deze keer aan zich voobijlaten. Niet bezorgd, want dit zal zeker niet haar laatste bezoek hier zijn.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Bar Copine

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.