Restaurant Beernem

Zoek een restaurant in Beernem

Nieuws uit de omgeving van Beernem

Topchef Broes Tavernier opent eetwinkel

Verschenen in june.be op 10 01 2018. Citaat:
foto restaurant 't Vijfde Seizoen

Achter elk product zit een verhaal dat op de een of andere manier aansluit bij de filosofie van Eetalage.

Broes: "Alles past binnen onze visie, duurzaam, lokaal, gezond, lekker".

De winkel werkt nauw samen met lokale kwekers van vlees, vis en groenten waardoor het telkens een verrassing is welke producten er de volgende week zullen zijn om mee te koken. De charcuterie komt van BRASVAR, waar Angelique Dobbels haar dieren met liefde kweekt. Heidi’s Hoeve uit Pittem zorgt voor de verse eitjes. Ook de hoeveboter wordt gemaakt bij een lokale boer in Dudzele.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Vijfde Seizoen

Aller-Retour: Le Coq Aux Champs vs. De Jonkman

Verschenen in Be-Gusto op 04 11 2017. Citaat:
foto restaurant Le Coq Aux Champs

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

De Mess

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto eetcafé De Mess

Het team van De Mess - ook een cateringdienst - kookt graag op verplaatsing, maar doet dat nu met hetzelfde plezier op een vaste stek in Sijsele, waar ze een oud legerpand omvormden tot 'proeverij'.

De Mess trekt het werelds concept consequent door in de borden en de glazen, alleen zou de ruimte deze reis rond de wereld nog iets meer mogen uitademen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé De Mess

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.