Restaurant Ardooie

Zoek een restaurant in Ardooie

Nieuws uit de omgeving van Ardooie

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Het Bierkasteel

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Bierkasteel

Emelgem is sinds kort een kasteel rijker. Niet in een gotische of barokstijl, maar gewoon een industriële snelbouw: Het Bierkasteel, waar brouwerij Van Honsebrouck zijn Kasteel en ander bier brouwt en een heus belevingscentrum met bierwinkel én restaurant onderbrengt.

Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping en heeft écht iets van een kasteel, met een imposante haard, glas in lood en een goudkleurige muur met pompeuse luchters. De obers bedienen het eten op grote plateaus die ze met veel zwier op hun handen dragen. De kaart is vrij uitgebreid, met ook gerechten klaargemaakt op de mibrasa grill, én bij alle gerechten staan bijpassende bieren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bierkasteel

La Durée viert 10-jarig bestaan met 10 'Signatuur Dishes'

Verschenen in hln.be op 30 04 2017. Citaat:
foto restaurant La Duree

Tweesterrenrestaurant La Durée blaast tien kaarsjes uit en wil dat decennium culinair genot niet zomaar laten voorbijgaan.

Chef-kok Angelo Rosseel en zijn equipe serveren nog tot deze zomer een speciale menukaart, waar tien 'Signature Dishes' van de chef op prijken. Bovendien zullen het menu én het interieur een metamorfose ondergaan.

Lees ook: Blog Chefs & Meesters

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Duree

Pieter Kookt, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Pieter Kookt

Begin 2016 sloot Eethuis Pieter. Een jaar later keert chef Pieter Lauwers terug met opgeladen batterijen en een nieuwe naam: Pieter Kookt. Het verschil? Minder couverts en minder personeel.

Pieter pikt de draad probleemloos terug op en zijn klanten lijken - terecht - meteen de weg terug te vinden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pieter Kookt

Gastro Henri, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Gastro Henri

Foodsharing zit in de lift en dat is ook de jonge Roeselaarse chef Jonas Aernout niet ontgaan!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gastro Henri

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Ter Weyngaerd, een culinaire aanrader

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2016.
foto restaurant Ter Weyngaerd

De jury van De Gouden Vork ging eind 2016 langs bij Ter Weyngaerd te Izegem.

Hun beoordeling was unaniem: "Ter Weyngaerd heeft alles in huis: een gezellige en verzorgde inrichting, een gastvrouw die uit het goed hout is gesneden en een kok met ambitie en kennis, die beheerst en puur kookt. Dit is een culinaire aanrader."

Lees de beoordeling via Facebookpagina De Gouden Vork

Meer over restaurant Ter Weyngaerd

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.