Persarchief

‘Met de leeftijd stijgt ook mijn zin om te koken’
Interview met Jacques Colemont

Verschenen in nieuwsblad.be, op 05 10 2013

Citaat:

Hoelang blijf je nog koken?

'Voorlopig heb ik bijgetekend voor tien jaar. (lacht) Nee ernstig, ik wil doorgaan zolang ik geen fouten maak. Ik zie mezelf nog niet de hele dag in een zetel voor de televisie zitten. ’s Morgens kijk ik om vijf uur op mijn klok om te zien of het nog niet tijd is om op te staan. Ik denk dat het vooral de appreciatie van de gasten is die me drijft. Wij hebben de afgelopen 45 jaar een bepaalde reputatie opgebouwd. Ik wil die niet laten teloorgaan, ook al weet ik dat in het leven alles tijdelijk is en dat niemand de eeuwigheid heeft. Oud worden is niet leuk, maar heeft het voordeel dat je je veel minder gebonden voelt. Ik kijk niet meer halsreikend uit naar de publicatie van de culinaire gidsen. Uiteraard wil ik goed gequoteerd worden, maar ik wil niets verwerven dat ze me later weer kunnen afpakken.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant uit dit artikel

foto restaurant Figaro

Figaro

Mombeekdreef 38
3500, Hasselt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.