Persarchief

Frans eredoctoraat voor gewezen sterrenchef Pierre Wynants

Verschenen in eigen redactie, op 04 09 2013

Op donderdag 7 november 2013 reikt de Université François-Rabelais de Tours aan vier gerenommeerde buitenlandse topchefs een eredoctoraat uit. Onder hen ook Pierre Wynants, de voormalige sterrenchef van het Brusselse restaurant Comme Chez Soi.

De eredoctoraten zullen verleend worden tijdens een academische zitting die kadert in het tienjarig bestaan van L’ Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation (IEHCA).

Een comité van 45 leden samengesteld door de Université François-Rabelais de Tours selecteerde vier chefs voor hun bijdrage die ze leverden aan de Franse gastronomie. Naast Pierre Wynants zullen ook de Spaanse drie sterrenchef Martin Berasategui, de Japanse chef Kiyomi Mikuni en de Zwitserse chef Philippe Rochat met een eredoctoraat gelauwerd worden.

Pierre Wynants is één van de meest vermaarde chefs in de Belgische culinaire geschiedenis. Zijn restaurant Comme Chez Soi werd door Michelin met drie sterren bekroond. Pierre Wynants werd in binnen,- en buitenland geprezen om zijn uniek vakmanschap. Een titel Dr. Honoris Causa door een Franse universiteit is daarvan het zoveelste bewijs.

Restaurant uit dit artikel

foto restaurant Comme Chez Soi

Comme Chez Soi

Rouppeplein 23
1000, Brussel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.