Persarchief

Culinair talent: Alex Verhoeven, chef-kok van Fleur de Sel te Kasterlee

Verschenen in Weekend Knack, op 24 07 2013

Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Alex Verhoeven, chef-kok van restaurant Fleur de Sel te Kasterlee.

"Als chef-kok kiest Axel voor een eigen stijl. 'We bereiden frisse gerechten met veel smaken, die in balans zijn. Het hoofdproduct krijgt een ereplaats. Voor de begeleiding zoeken wij naar smaken die het hoofdproduct nog verder ophemelen. Aan het einde van een maaltijd weten de gasten niet altijd wat ze hebben geproefd, maar ze vonden het wel verrassend lekker. Ik voel als kok veel affiniteit met vis, vooral de duurdere soorten. Ik hou van de textuur van het vlees van zeebaars, skrei, tarbot en zeetong. Als kok kun je er veel kanten mee op.'"

Restaurant uit dit artikel

foto restaurant Fleur de Sel

Fleur de Sel

Turnhoutsebaan 189
2460, Kasterlee

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.