Persarchief
Belgische topgastronomie in Shanghai.
Verschenen in 6minutes.be, op 16 02 2010
Citaat:
"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."
De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).
Restaurants uit dit artikel

Couvert Couvert
Sint-Jansbergsesteenweg 171
3001, Heverlee

De Koopvaardij
Hoogeind 96
2940, Stabroek

In De Wulf
Wulvestraat 1
8951, Dranouter

L'Essentiel
Rue Roger Clément 32
5020, Temploux

La Grappe D'or
Rue de l'Ermitage 18
6767, Torgny

La Paix
Ropsy Chaudronstraat 49
1070, Anderlecht

Le Châlet De La Fôret
Lorrainedreef 43
1180, Ukkel

Le Coq Aux Champs
Rue du Montys 71
4557, Soheit-Tinlot

Le Prieuré Saint-Géry
Rue Lambot 9
6500, Beaumont

Magis
Hemelingenstraat 23
3700, Tongeren

Maison Marit
Chaussée de Nivelles 336
1420, Braine L'Alleud