Persarchief

Soirée de cochon @ Brasvar
8 Gentse topchefs serveren bereidingen met Brasvar varken.

Verschenen in eigen redactie, op 09 10 2014

De chefs waren: Matthias Van Acker (Coeur d'Artichaut), Tom van Lysebettens (Cochon de Luxe), Sam d'Huyvetter (BLVD), Richie Pattyn (Nenuphar), Vincent Van Cauwenberghe (Eetwinkel Vancauwenberghe), Tom Vansteenkiste (Belga Queen), Rune Schmedegaard (Ellis Gourmet Burger) en Vincent/Peter Van den Bossche (Brasserie Latem).

De happening vormde tevens de setting voor opnames voor de film 'Ghent in Motion', een initiatief van regisseur Michael Tiger.

Elke chef selecteerde een deel van het varken. Een blik op de menu:

  • Kop en hersenen: Lauwe rilette - gefrituurde hersenen - zure room - balsamico (Matthias Van Acker)
  • Wangen en vel: Varkenswang, gepoft varkensvel, specerijenmayo, lavas (Tom Van Lysebettens)
  • Schouder: Zacht gegaarde schouder (Sam d'Huyvetter)
  • Buik: Buikspek, pickles, bloemkool (Ritchie Pattyn)
  • Rug en tong: Porco Tonnato Brasvar (Vincent Vancauwenberghe)
  • Ham en oren: Kroket van varkensoor, hammetje met pickles van radijs, patatjes in smout gebakken (Tom Vansteenkiste)
  • Gehakt: Brasvar mini-burger (Rune Schmedegaard)
  • Staart en poten: Terrine met truffel (Vincent/Peter Van den Bossche)

In de velden van het landelijke Nevele wordt het BRASVAR'ken van vroeger gekweekt. Op het varkensbedrijf van Kristof Verschelde en Angelique Dobbels worden ambacht en innovatie op een duurzame manier gecombineerd met als enig doel om varkensvlees van pure topkwaliteit tot bij de consument te brengen.

Het BRASVAR'ken is een Durocvarken dat met een uitgekiende brijvoeding wordt gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf zelf samengesteld op basis van lokale producten (aardappelpuree, kaaswei, draf van Filliers, ...) die binnen een straal van 25 km rechtstreeks bij verschillende producenten worden betrokken. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets.

Laat u inspireren door Brasvar varkensvlees: Recepten Brasvar

Restaurants uit dit artikel

foto restaurant Belga Queen

Belga Queen

Graslei 10
9000, Gent

foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Brasserie Boulevard blvd.

Kortrijksesteenweg 175
9830, Sint-Martens-Latem

foto restaurant Brasserie Latem

Brasserie Latem

Kortrijksesteenweg 9
9830, Sint-Martens-Latem

foto restaurant Cochon de Luxe

Cochon de Luxe

Brabantdam 113
9000, Gent

foto restaurant Coeur d'Artichaut

Coeur d'Artichaut

Onderbergen 6
9000, Gent

foto restaurant Eetbars @ Eetwinkel Van Cauwenberghe

Eetbars @ Eetwinkel Van Cauwenberghe

Dendermondesteenweg 238
9070, Destelbergen

foto restaurant Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger

Koornmarkt 12
9000, Gent

foto restaurant Nenuphar

Nenuphar

Afsneedorp 28
9051, Afsnee

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.