Persarchief

Culinair genieten in de Kempen
Restaurant 't Kempisch Pallet in Westerlo

Verschenen in eigen redactie, op 25 08 2014

'Mensen komen naar hier om te genieten'

Al meer dan 33 jaar ontvangen gastvrouw Rita en chef-kok Bert Taels gepassioneerd hun gasten in restaurant ’t Kempisch Pallet.

Bert Taels is geen sterrenman of puntenman, wat telt is de appreciatie van de klant. Hij heeft de passie om mensen gezellig te laten genieten en hen een smaakbeleving te bezorgen.

Een restaurant is niet koken alleen, minstens even belangrijk is de sfeer in het restaurant. De mensen vlot en aangenaam ontvangen, aanvoelen wat de gast wil en dit overbrengen naar de keuken. Rita doet dit met een natuurlijke flair.

'Als er smaak in zit, bijhouden!'

Chef-kok Bert Taels is echt bezeten door smaken, een voortdurende zoektocht naar groenten, kruiden en bloemen die nieuwe smaaksensaties geven. Bijna wekelijks experimenteert hij met het uitgebreide aanbod kruiden en bloemen uit eigen tuin. Steeds opnieuw proeven, proeven en proeven.

De groenten haalt hij graag uit eigen streek. Zo komen de asperges al jaren krakend vers uit Zoerle-Parwijs, een deelgemeente van Westerlo.

Bovendien gaat bijna niets van de kostbare groenten verloren. Motto van de chef is 'als er smaak in zit, moet je de smaak proberen bijhouden en later op verschillende manieren in gerechten verwerken.' Hij gaat dan ook via diverse keukentechnieken (zoals pekelen, inleggen, drogen en verwerken tot poeders, …) op zoek naar die extra smaakdimensie.

'Leren is evolueren zonder een revolutie teweeg te brengen.'

Sinds vorig jaar maakt Pieter Vranken, na zijn stage in dit restaurant, deel uit van de keukenequipe. Dit gaf ook een nieuwe schwung en drive aan de chef. Met veel enthousiasme neemt hij zijn poulain onder de vleugels en houdt hij er van zijn productkennis, kooktechnieken en passie voor smaak te kunnen doorgeven.

Mee te kunnen helpen dit jong keukentalent te kneden tot een chef boeit Bert. Het is een wisselwerking van ervaring en nieuwe ideeën. Samen streven ze er naar telkens een verrassend, smaakvol menu te creëren. Met de regelmaat neemt de chef Pieter mee uit eten bij collega’s om samen te kijken hoe andere chefs smaken brengen.

Belangrijk volgens de chef is tijdens de jaren mee te evolueren en open te staan voor nieuwe technieken. 'Als een verandering goed is, moet je je durven aanpassen, zoals bijvoorbeeld garen op lage temperatuur. Deze techniek is voor een aantal bereidingen gewoonweg fantastisch. Waar vroeger een duif in zijn geheel aangebakken en bereid werd in de pan, wordt deze nu eerst versneden en dan op lage temperatuur vacüum bereid. Het resultaat is subliem!'

Om de zes weken een nieuwe menukaart…

Om de zes weken serveren ze een nieuw menu, waarbij ze steeds vol spanning uitkijken naar de eerste reacties.

De basisingrediënten van het menu – vermeld op de menukaart – blijven gedurende 6 weken dezelfde, echter voortdurend varieert de garnituur in functie van het seizoensaanbod en de creatieve ideeën van de keuken. Uit eten hoeft bovendien niet steeds uitgebreid te zijn bij ’t Kempisch Pallet, gasten zijn welkom voor de lunchmenu of een enkel gerecht. Bedoeling van het restaurantbezoek is even tot rust te komen en te genieten!

Restaurant uit dit artikel

foto restaurant 't Kempisch Pallet

't Kempisch Pallet

Bergveld 120
2260, Westerlo

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.