La Table de Maxime

Alle persartikels over restaurant La Table de Maxime

Michelingids 2019: nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2018. Citaat:

Kregen een eerste ster:

  • Eed, Leuven – Philippe Heylen
  • Les Jardins d’Anais,  Groot-Hertogdom Luxemburg
  • Nathan, Antwerpen – Nathan Van Echelpoel
  • La Plage d’Amée, Jambes – Julien Wauthier
  • Francq, Antwerpen – Tim Meuleneire
  • La Ligne Rouge, Plancenoit – Benjamin Laborie
  • Little Paris, Waterloo – Arold Bourgeois

Kregen een tweede ster:

  • Ma Langue sourit, Oetrange, Groot-Hertogdom – Cyril Molard
  • La Table de Maxime, Our – Maxime Collard
  • La Paix, Anderlecht – David Martin

Sommeliers in the spotlight: Stéphane Dardenne, La Table de Maxime
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 09 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over sommelier Stéphane Dardenne van restaurant La Table de Maxime.
Lees het verslag

La Table de Maxime, Paliseul

Verschenen in Kris Kookt op 31 08 2014. Citaat:

"Maxime serveert oogstrelende gerechten met een enorm reliëf aan smaken. Een eigentijdse topkeuken met respect voor de seizoenen. Gerechten die veelal afgewerkt worden met verse kruiden of bloemen uit een eigen kruidentuin."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Table de Maxime, Paliseul
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 13 06 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant La Table de Maxime te Paliseul.
Lees het verslag

La Table de Maxime, Paliseul
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 10 06 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan La Table de Maxime te Paliseul.
Lees het verslag

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Restaurant La Table de Maxime, Paliseul
Beste prijs-kwaliteitverhouding in Luxemburg

Verschenen in vierbordjes.be op 08 01 2013. Citaat:

"Collard bleef op hoog niveau presteren met sappig en krachtig smakend borstvlees van Anjouduif, gekonfijte bil, mousse van de lever, schorseneer, gekonfijte sjalot en blokjes van aardappel, en een alweer nauwkeurig gedoseerde jus met vadouvankruiden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Geert Van Hecke: De chef en zijn poulains
Galadiner Weekend Food Awards - 19 nov. 2012

Verschenen in Weekend Knack op 26 09 2012. Citaat:

Tijdens het galadiner waarop de Weekend Food Awards worden uitgereikt, brengen vijf succesvolle jonge koks een ode aan hun mentor, Geert Van Hecke.

Als er één chef bepalend is geweest voor de nieuwe generatie topkoks, dan is het wel de bescheiden Geert Van Hecke van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet. Hij bracht zijn poulains respect bij voor het verleden, leerde hen om herkenbaar te koken en met beide voeten op de grond te blijven.

De vijf poulains zijn Angelo Rosseel (La Duree), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen), Broes Tavernier ('t Vijfde Seizoen), Frederick Deceuninck (Sel Gris), Maxime Colard (La Table de Maxime).

Uit respect en uit dank voor hun scholing, stelden vijf van zijn discipelen het galadiner samen voor de uitreiking van de Weekend Food Awards. Natuurlijk houdt mentor Geert Van Hecke een oogje in het zeil.

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Table de Maxime
Reportage: Lekkerbekken in Luxemburg

Verschenen in Weekend Knack op 08 08 2012. Citaat:

"In de keuken van La Table de Maxime staat de 27-jarige Maxime Collard. Hij ging in de leer in Les Forges du Pont d’Oye in Habay-la-Neuve en in De Karmeliet in Brugge, waar hij vijf jaar souschef was. De inrichting verrast: op zo’n afgelegen plek verwacht je niet zo’n modieus en harmonieus geheel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lekkerbekken in Luxemburg

Verschenen in Weekend Knack op 07 08 2012. Citaat:

"Denk je aan Luxemburg, dan denk je aan smakelijke vleeswaren als rookworst en wildpastei, en traditionele kost als stoofpot van de Gaume, gevulde kool, hutsepot of wild."

Weekend Knack maakte een selectie.

  • Idyllisch: Auberge du Val 'Aisne
  • Gastronomie: La Table du Maxime
  • Gerieflijk: Hotel Beau Séjour/Restaurant Jardin des Senteurs
  • Moderne technieken: Le Cor de Chasse
  • Traditionele basis: Les Pieds dans le Plat
  • Romantiek in het kleinste stadje: Le Clos des Récollets
  • In de bossen: L' Auberge du Sabotier - Les 7 Fontaines d'Awenne
  • Lekkere winkels: Beenhouwerij Poncelet (Paliseul), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Les chocolats d' Edouard, La Ferme Houard

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Extra sterren voor Belgische restaurants.
Geen veranderingen aan de top.

Verschenen in standaard.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Belgische restaurants krijgen een tweede Michelinster in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Er zijn geen veranderingen aan de top met drie sterren. Acht restaurants krijgen voor het eerst een ster. Dat heeft Michelin vandaag bekend gemaakt."

De gids is vanaf donderdag 25 november te koop voor €19,95 in België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
  • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
  • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
  • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
  • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
  • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
  • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
  • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
  • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
  • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
  • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
  • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
  • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
  • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

La Table de Maxime: nieuw JRE trefpunt en JRE Box

Verschenen in 6minutes.be op 15 10 2010. Citaat:

"Geïnspireerd door het succes van de jam-sessies, creëerden de Jeunes Restaurateurs d’Europe de JRE BOX waarmee iedereen kan genieten van een unieke gastronomische ervaring in één van de 33 JRE restaurants in België of Luxemburg. (...) Tijdens de lancering van de JRE Box op Horeca Life in Brussel werd Maxime Collard van hotel-restaurant La Table de Maxime in Our (Paliseul) geïntroniseerd als nieuw lid van de vereniging."

Aan Tafel: La Table De Maxime.

Verschenen in De Standaard Magazine op 06 03 2010. Citaat:

"Maxime Collard heeft alles in zich om een van de grote chefs van ons land te worden. Ga ernaartoe, want ik voorspel het u nu al: de bekroningen zullen volgen en de prijzen zullen stijgen. Voorlopig kan je nergens anders in België een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit vinden."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 sterren (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.