Benoit en Bernard Dewitte

Alle persartikels over restaurant Benoit en Bernard Dewitte

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019. Citaat:

Overzicht awards Gault Millau 2020:

 • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
 • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
 • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
 • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
 • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
 • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
 • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
 • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
 • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
 • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
 • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
 • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
 • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
 • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
 • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
 • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
  Vieux Château (Modave)
 • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
 • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Benoit & Bernard Dewitte

Verschenen in In Search of Taste op 21 08 2017. Citaat:

Het interieur van het restaurant, de idyllische tuin, de frisse en smaakvolle gerechten zorgen ervoor dat de Dewitte broers iedereens hart veroveren.

Om al deze redenen kun je ons dus ook regelmatig bij hen vinden en leek het ons ook een goede reden om daar ons verlof te beginnen. Want daar krijg je steeds een instant-vakantiegevoel.

Het hoofdgerecht was men favo van de middag: Kwartel met foie gras en pruimpjes van de boom die aan ons raam stond. Mooi en vooral lekker!

Lees het volledige artikel (externe link)

4hands Benoit Dewitte & David Toutain

Verschenen in In Search of Taste op 27 06 2016. Citaat:

Bij Benoit en Bernard Dewitte vieren ze hun 10-jarige bestaan door enkele 4hands ervaringen te organiseren. Deze keer was de Franse sterrenchef David Toutain te gast en In Search of Taste was erbij.

Het 9 gangenmenu, waarvan Benoit en David om de beurt een gerecht klaarmaakten en voor het hoofdgerecht de handen in elkaar sloegen, begon met een heel arsenaal amuses die meteen de toon zetten voor de rest van de middag.

De keukens van Benoit en David zijn zeer gelijklopend en kenmerken zich door zeer mooie en lichte smaken. Het was een waar genoegen!

Lees het volledige artikel (externe link)

Benoit & Bernard Dewitte: Battle met Atsushi Tanaka

Verschenen in Be-Gusto op 05 11 2015. Citaat:

Atsushi Tanaka is een rijzende ster in de internationale restaurantwereld. Hij opende vorig jaar Restaurant A.T. te Parijs en wordt vaak als 'most exciting restaurant' van 2015 genoemd. Zijn samenwerkingen met verschillende topchefs, zoals onder meer Sergio Herman, resulteert in een zeer diverse, dynamische en creatieve stijl.

Een '4-handen' menu met Atsushi en Benoit & Bernard Dewitte moet dan ook een echt festijn worden. Be-Gusto was van de partij en genoot van een ware topavond!

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Benoit & Bernard Dewitte: De smaak van de Provence!

Verschenen in In Search of Taste op 02 09 2015. Citaat:

Minstens één maal per jaar bezoekt Kristof Jacobs het restaurant Benoit & Bernard Dewitte. In dit sterrenrestaurant te Ouwegem is alles zo goed op elkaar afgestemd zodat je echt het gevoel krijgt dat je ergens anders bent.

Het interieur en de idyllische tuin zijn op zich al reden genoeg voor een bezoek.

En natuurlijk ook het eten past helemaal in het plaatje. De gerechten zijn licht, fris en niet te complex. Benoit werkt met mooie pure producten en hij steekt veel kleur in de gerechten. Dit maakt dat elk gerecht heerlijk smaakt en een pareltje is. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Benoit & Bernard Dewitte, Ouwegem
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 05 12 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte te Ouwegem.
Lees het verslag

De 'vier handen van een Noor en een Oost-Vlaming': Ramsvik vs Dewitte

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 26 10 2014. Citaat:

"De opbouw van de menu was hoogst interessant. We kregen eerst vier “starters”. Daarna had elke chef een favoriete groente gekozen (prei en gele biet). Elke chef maakte met dit product een gerecht. Vervolgens maakten ze hun signature dish en daarna volgde iets wat ze samen bedacht hadden. Uiteindelijk serveerden ze nog elk een dessert van hun hand. Elk gerecht apart bespreken zou me te ver leiden."

"Het signature dish van Benoit bestond uit tarbot en tonkaboon, een heerlijke combinatie. Even Ramsvik koos voor een heerlijke coquille met jeneverstruik. Een prachtproduct, uiterst smaakvol geserveerd. Samen maakte ze het gerecht op basis van Holstein en knolselder. Alweer een topper."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Menu 4 mains vertes' @ restaurant Benoit en Bernard Dewitte
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 10 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Benoit en Bernard Dewitte te Zingem voor een 'menu 4 mains vertes', met chef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Noorwegen.
Lees het verslag

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Waar eet De Tijd?
Benoit en Bernard Dewitte

Verschenen in tijd.be op 30 07 2014. Citaat:

"De menu’s veranderen bijna van dag tot dag, zodat wie regelmatig over de vloer komt steevast iets anders geserveerd krijgt. Groenten staan centraal: vaak tracht de chef om voor een bepaald gerecht vanuit de groente te vertrekken. Sinds een tweetal jaar werkt Benoit en Bernard Dewitte voor biologisch gekweekte groenten en kruiden samen met de bioboerderij in het naburige Huise. De groenten worden dagelijks rechtstreeks van het veld aangeleverd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Benoit & Bernard Dewitte, Ouwegem

Verschenen in Cookanista.be op 01 09 2013. Citaat:

"Zoals ik in het begin al aanhaalde was het even geleden dat ik nog echt onder de indruk was geweest maar dit zal ik mij nog lang herinneren. Bovendien is een lunch bij Benoit & Bernard Dewitte niet zomaar een lunch, het is eventjes ontsnappen aan de realiteit, een klein beetje vakantie in dit stukje paradijs in de Vlaamse Ardennen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dewitte van Zingem: een klassieker
Benoit en Bernard de Witte

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 05 2013. Citaat:

"Maar het is bij de derde gang dat mijn man en ik beseffen dat we dit jaar nog nergens beter hebben gegeten. De lotte met flan van bouillabaisse en karianderschuim is als een zinderende symfonie die zich na elke hap ontplooit op je smaakpapillen. De combinatie met koriander is fascinerend en je vraagt je af waarom je dit uniek samenspel van complementaire smaken nooit eerder hebt geproefd."

Het verdict: 5 sterren.

Restaurant Benoit & Bernard Dewitte trekt ecologische kaart

Verschenen in knackweekend.be op 11 04 2013. Citaat:

"De broers Dewitte trekken vanaf dit voorjaar de ecologische kaart. Het sterrenrestaurant in het Oost-Vlaamse Ouwegem heeft beslist om voortaan enkel met lokale en biologisch gekweekte groenten en kruiden te koken. Een bioboerderij in Huise zal hen voorzien van eerlijke en gezonde ingrediënten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kookwedstrijd 'Bruin' met topchefs uit de regio

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 03 2013. Citaat:

"In samenwerking met de topchefs van de restaurants Margaretha's en De Rantere uit Oudenaarde, Deauville uit Kluisbergen en Benoit en Bernard Dewitte uit Zingem organiseert de toeristische dienst een wedstrijd' koken met Oudenaards bruin bier'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchef Benoit Dewitte en veilingshuis Christie's zetten schouders onder fundraisingdiner

Verschenen in standaard.be op 04 02 2013. Citaat:

"Gastronomisch dineren en tegelijk het goede doel steunen? Het kan op 15 februari in het Gentse ICC. Die avond organiseert vzw De Kromme Boom samen met sterrenchef Benoit Dewitte en veilingshuis Christie's een fundraisingdiner om geld in te zamelen voor de werking van zijn zorgcentrum."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 culinaire topmomenten in 2012

Verschenen in vierbordjes.be op 15 12 2012. Citaat:

Bruno Vanspauwen, culinair recensent van De Standaard, maakte een lijstje van zijn 10 culinaire topmomenten in 2012:
Bovis (Zaventem), Le Coq aux Champs (Soheit-Tilot), Takigawa (Brussel), La Paix (Brussel), De Drie Ridders (Gijverinkhove), Benoit en Bernard Dewitte (Zingem), Stirwen (Brussel), Hertog Jan (Brugge), Glou (Parijs, NL), De Kromme Watergang (Zeeuws-Vlaanderen, NL).

Lees het volledige artikel (externe link)

Benoit & Bernard Dewitte, Ouwegem

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 13 12 2012. Citaat:

"Ik neem een glas Italiaanse Bellavista (€18). Daarbij komen snel na elkaar een hele resem hapjes, waaronder een madeleine van tomaat, sublieme hazenpaté met kumquat, rundvlees met kruidenkaas, een meringue van wortel met biet en meunière van prei. Ongewone bereidingen en verrassende smaakcombinaties, die meteen aangeven wat Benoit Dewitte in zijn mars heeft. Orgelpunt van deze prelude is een bouillon van tomaat met olie van basilicum. Een pure smaakbom!"

Beoordeling Zone09: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Benoit & Bernard Dewitte: Idyllisch tafelen aan de voet van de Vlaamse Ardennen

Verschenen in Be-Gusto op 29 10 2012. Citaat:

"Qua keukenstijl serveren de broers een stevige portie puurheid in een eigentijdse stijl. Vaak een keuken die niet te zwaar typeert en verfijnd wordt met Provençaalse kruiden. Vorig jaar kwam de eerste ster aan de Ouwegemse hemel. Voor het diner kan je kiezen tussen een 3, 5 of 7-gangen degustatiemenu. Voor de 5-gangen culinaire wandeling met aangepaste wijnen betaal je een correcte prijs van 95€."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Aan Tafel: Benoit en Bernard Dewitte

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 08 2012. Citaat:

"Ik heb geen punt van kritiek op de broers Dewitte: zij leveren schitterend werk af, tegen prijzen die onder hun culinaire niveau liggen. Al hoop ik dat deze uitspraak hen niet op slechte ideeën brengt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: De lekkerste plekjes
Reportage Culinair Oost-Vlaanderen

Verschenen in Weekend Knack op 06 06 2012. Citaat:

Van bistro's en brasseries tot gastronomische tempels en eetwinkeltjes. Weekend Knack selecteerde 14 opmerkelijke eetadressen in Oost-Vlaanderen.

 • In en uit: Café Parti
 • Kunstzinnige snackbar: bRoodstop
 • Brasserie: Bord'Eau
 • Bistronomie: Plein 25, J.e.f
 • Gastronomie: 't Korennaer, Deauville, Bresca
 • Landelijk: Den Duyventoren, Benoit en Bernard Dewitte
 • Alleen in het weekend: Jour de Fête
 • Lekkere winkels: Yuzu (Chocoladezaak, Walpoortstraat, Gent), Joost Arijs (Gent), Wauters (Temse)

Lees het volledige artikel (externe link)

Benoit & Bernand Dewitte: Stijlvol op niveau
Weekend Knack: De lekkerste plekjes

Verschenen in knackweekend.be op 04 06 2012. Citaat:

"Als Benoit kookt, schijnt de zon in het bord. Met de komst van broer Bernard werd de gastentafel uitgebreid en werd het geheel verbouwd tot volwaardig restaurant. Bernard werd eveneens culinair opgevoed in de keuken van Bru en In de Wulf. Hij begon naast broer Benoit in de keuken. Toen er plaats vrijkwam, verhuisde hij naar de eetzaal waar hij samen met zijn vriendin instaat voor ontvangst en bediening."

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Benoit en Bernard Dewitte in Zingem
Twee broers en een heerlijke hoeve.

Verschenen in Feeling.be op 30 05 2012. Citaat:

"Feeling beoordeling: een klassiek, verzorgde keuken in een restaurant waar je je op een mooie dag in het zuiden van Frankrijk waant. Wat op het bord verschijnt is vers en licht, de smaken zijn puur."

Benoit en Bernard Dewitte
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 04 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'Qliweb.com':
Artikel over Benoit en Bernard Dewitte

'Wij willen niet geleefd worden'
Michelinster voor Benoit en Bernard Dewitte

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'De kwaliteit primeert steeds bij ons', zegt Benoit aan de telefoon vanuit het buitenland. 'Wij willen de pure smaken overbrengen via gerechten die bereid zijn met verse producten, in volle finesse, die soms wel gewaagd maar niet vergezocht zijn, die niet te zwaar uitvallen en die zich als een kleurenpalet aandienen op het bord. Bij ons voelen de klanten zich in het zuiden en de Provençaalse kruiden ademen hier, haast onmerkbaar, hun aparte geuren uit. Onze kruidenkennis, onze kruidentuin en ons zuiders gericht buitenterras doen ons publiek denken dat ze in Zuid-Frankrijk toeven. De rust en de poëzie die van deze gerestaureerde hoeve uitgaan, zijn eveneens een belangrijke troef.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Zomerse frisheid

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 09 2011. Citaat:

"Smaken en geuren brengen ze zonder veel poespas maar met veel finesse op het bord."(X-tra Magazine, Het Nieuwsblad)

Een belevenis
Restaurant Benoit en Bernard Dewitte te Ouwegem

Verschenen in Steps op 01 09 2011. Citaat:

"Twee jaar terug waren we hier voor het eerst, en ja, we spreken er nog van. En reeds van bij ons eerste gerecht weten we waarom: het kleurenspel en de compositie zijn een sterrenrestaurant nog altijd waardig, maar de smaken slaan opnieuw alles. 'Het is bijna absurd, eigenlijk', mikt mijn vrouw de nagel op de kop. De combinatie van fijne plakjes gegrilde tonijn, met daarbovenop toefjes kort in limoen gemarineerde buffelmozzarella, smaakt inderdaad buitenaards. Fris maar krachtig, en tegelijk licht maar barstenvol smaak."

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Net geproefd: Restaurant & traiteur Benoît & Bernard Dewitte

Verschenen in genieten.be op 28 06 2011. Citaat:

"Je zou het niet zeggen als je het landelijke dorpje binnenrijdt, maar het kleine Zingem, aan de voet van de Vlaamse Ardennen, herbergt een heuse eettempel, vakkundig gerund door de broertjes Dewitte. Benoît staat in de keuken, Bernard doet de zaal. In hun ruime en mooi gerestaureerde hoeve met fijn terras en mooie tuin serveren ze kraakverse gerechten van bij ons, uiteraard bereid op basis van de beste seizoensproducten."

Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Proefkonijn Agnes Govaerts: Broertjes.
Restaurant Benoit en Bernard Dewitte.

Verschenen in DM magazine op 02 04 2011. Citaat:

"Benoit houdt aan zijn tijd in het zuiden van Frankrijk (Le Moulin de Lourmarin, L'Oustau de Baumanière) een voorliefde voor kruiden over. Bernard, de jongere Dewitte, werkte onder meer bij Wout Bru in de Provence."

Lees het volledige artikel (externe link)

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Benoit Dewitte leert je het ultieme liefdesmenu koken.

Verschenen in standaard.be op 26 10 2010. Citaat:

"De twee broers delen dezelfde passies en vullen elkaar bijzonder goed aan. Hun voornaamste doel is om allerlei smaken en geuren in alle eenvoud en met voldoende finesse over te brengen. Benoit laat zijn fornuis geen seconde in de steek en bereidt creatieve gerechten, terwijl Bernard de klanten op een elegante en foutloze wijze bedient."

Lees het volledige artikel (externe link)

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

Verschenen in tijd.be op 25 09 2010. Citaat:

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Bien Cuit : Verfijnde keuken in tijdloos kader.
Benoit & Bernard Dewitte te Ouwegem.

Verschenen in Vacature op 09 08 2008. Citaat:

Reactie redacteur : “Originele, verfijnde keuken voor de betere businesslunch. De serene, discrete sfeer en de ruime afstand tussen de tafels maken dit restaurant ook geschikt voor vertrouwelijke gesprekken.”

Reactie lezer : “Het kader is prachtig, de keuken is top. Eigentijds en vernieuwend maar nooit té gewaagd of vergezocht. Verrassende ingrediënten, mooi gepresenteerde gerechten die nooit te zwaar zijn, toch een belangrijk punt bij een zakenlunch.”

Score : 16,5/20

Benoit & Bernard Dewitte

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 10 12 2007. Citaat:

"En het blijft gastronomisch genieten want ook met het hoofdgerecht, duifje, scoort chef Benoit overtuigend. Op een langwerpig bord liggen vier sneetjes perfect rosé gegaarde duivenborst en een billetje, een stronk grondwitloof, boschampignons, wortel en een spiegeltje van puree. Alle producten zijn van zeer goede kwaliteit, supervers en met respect voor de smaak klaargemaakt. Voor de nagerechten doet de chef een beroep op zijn broer Bernard."

Beoordeling: 5 sterren.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.