Benoit en Bernard Dewitte

Restaurant Benoit en Bernard Dewitte, Ouwegem

Adres:

Beertegemstraat 52
9750   Ouwegem

Toon de ligging

Telefoon:

09 384 56 52

Chef-kok:

Benoit De Witte

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '17:

Pagina 329
Keuken: 1 ster
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '17:

Pagina 509
Keuken: 16.0 /20

Faciliteiten:

Parking, rooksalon, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:30 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:30 - 21:00

Benoit en Bernard Dewitte in de media

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Benoit & Bernard Dewitte

Verschenen in In Search of Taste op 21 08 2017. Citaat:

Het interieur van het restaurant, de idyllische tuin, de frisse en smaakvolle gerechten zorgen ervoor dat de Dewitte broers iedereens hart veroveren.

Om al deze redenen kun je ons dus ook regelmatig bij hen vinden en leek het ons ook een goede reden om daar ons verlof te beginnen. Want daar krijg je steeds een instant-vakantiegevoel.

Het hoofdgerecht was men favo van de middag: Kwartel met foie gras en pruimpjes van de boom die aan ons raam stond. Mooi en vooral lekker!

Lees het volledige artikel (externe link)

4hands Benoit Dewitte & David Toutain

Verschenen in In Search of Taste op 27 06 2016. Citaat:

Bij Benoit en Bernard Dewitte vieren ze hun 10-jarige bestaan door enkele 4hands ervaringen te organiseren. Deze keer was de Franse sterrenchef David Toutain te gast en In Search of Taste was erbij.

Het 9 gangenmenu, waarvan Benoit en David om de beurt een gerecht klaarmaakten en voor het hoofdgerecht de handen in elkaar sloegen, begon met een heel arsenaal amuses die meteen de toon zetten voor de rest van de middag.

De keukens van Benoit en David zijn zeer gelijklopend en kenmerken zich door zeer mooie en lichte smaken. Het was een waar genoegen!

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Benoit en Bernard Dewitte

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.