Spaans Dak

Alle persartikels over restaurant Spaans Dak

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in Kris Kookt op 15 11 2016. Citaat:

Chef en uitbater van restaurant Spaans Dak te Oud-Heverlee staat al 25 jaar achter het fornuis en sinds kort vervoegde zijn zoon Jonathan het keukenteam. Hij  zorgt voor de vernieuwende toets in de gerechten. Zoon Kristof staat in voor de aangepaste wijnen.

Krist Kookt is in elk geval erg gecharmeerd. Heerlijke gerechten, geslaagde combinaties en mooi afgewerkte borden. De wijnen, zowel alcoholische als niet-alcoholische, waren een schot in de roos.

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 10 02 2016. Citaat:

Restaurant Spaans Dak te Oud-Heverlee is al jaar en dag een gevestigde waarde in het Belgisch culinaire landschap.

Vader Michel Uyttendaele laat zijn zonen, Jonathan en Kristof, meer en meer hun stempel drukken maar dat lijkt aan het niveau van het restaurant niets te veranderen. Bart Billen van Goesting magazine heeft hier gewoon overheerlijk gegeten. Kraakverse topproducten, correcte bereidingen en een moderne presentatie. Top!

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Restaurant Spaans Dak: Gastronomische prijsbreker

Verschenen in knackweekend.be op 22 10 2014. Citaat:

"De koks doen er aan foodpairing, waarbij gezocht wordt naar bijzondere combinaties. De vernieuwende gerechten komen tot stand met technieken en apparatuur uit de moleculaire keuken. Invloeden uit verre hoeken van de wereld maken dat zelfs de meest verwende lekkerbek zich niet verveeld. Michel Uyttendaele laat zich omringen door een trouw team, met Remco Kramer in de keuken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in elidesc says op 08 02 2014. Citaat:

"Tijd voor het tweede wapenfeit: bij mij is dat marlijn, familie van de zwaardvis en nog nooit eerder geconsumeerd. Het is zo’n stevige vis waar je een perfecte tataki kunt van bakken. Daarbij komt een pittige aïoli met gemarineerde rauwe venkel, een glanzende dressing van peterselie, pure kokkels en krokante toast. Simpelweg top!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in Avocado van de duivel op 05 12 2013. Citaat:

"Als hoofdgerecht krijg in een moderne interpretatie van paella: pladijs, pijlinktvis, mosseltjes, espuma van mosselen, paellarijst, erwten en gekaramelliseerde chorizo. Wie mij een beetje kent, weet dat ik een echte paella-liefhebber ben, en deze eigentijdse interpretatie is er voor mij dan ook weer 'boenk' op!"

"Een hele avond lang verbaas ik mij over de topkwaliteit, originaliteit, het perfecte tempo van de bediening, en ook: hoe afgeladen vol de zaak zit. Verbazen in de zin van: hoe komt het dat Spaans Dak geen ster heeft? Ze heeft er alles voor in huis, meer zelfs, dit stijgt met gemak uit boven sommige andere eigen sterrenervaringen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in CenC Culinair op 07 11 2013. Citaat:

"We verlieten het Spaans Dak met een gevulde maag en een tevreden gevoel. Ze zijn de meesters van de presentatie en kunnen volgens mij nog hoge ogen gooien. Maar ze moeten opletten dat hun creativiteit niet uitmondt in overdreven complexiteit en onnodige effectenjagerij. Als ze er in slagen om de smaken wat meer uitgesproken te maken en met elkaar te laten harmoniëren, zit er misschien wel een Michelinster in."

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in Cookanista.be op 03 11 2013. Citaat:

"De historische gevel maakt plaats voor een strak wit interieur en voor een woensdagavond zit de zaak stevig vol. Een korte blik op de beide menu’s die ons te wachten staan bevestigen ineens dat we hier niet op onze honger zullen zitten."

"Ik kwam buiten met het gedacht dat ik zeker nog es zou teruggaan, daarmee weten we genoeg."

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Oud-Heverlee revisited

Verschenen in Leven in Leuven op 28 10 2013. Citaat:

"Voor hen die zich gastronomisch willen laten verwennen in het Leuvense, in een aangenaam kader waar men oog heeft voor detail, is en blijft dit een aanrader. En dan had ik het nog niet over de prijs voor dit alles. Ik zou kunnen zeggen dat die correct is, maar het is méér dan correct. Een aanrader, dus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak: Moderne fijnproeverij aan de zoete waters

Verschenen in Be-Gusto op 13 09 2013. Citaat:

"De visuele perfectie bereikt Uyttendaele met zijn creatie van Langoustines met een sausje op basis van groene appel en sugar schnap bonen. Hierbij komt nog een carpaccio van appel, appelbloesem en passievruchtpitjes. Een verrassende combinatie die niet alleen scoort qua uitzicht maar ook volledig in balans zit qua smaken. De Chardonnay Côtes d’Auxerre 2012 van Pascal Bouchard bekrachtigde dit positieve verhaal."

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Leuven

Verschenen in legourmandbelge.be op 28 07 2013. Citaat:

"Voor hen die zich gastronomisch willen laten verwennen in het Leuvense, in een aangenaam kader waar men oog heeft voor detail, is en blijft dit een aanrader. En dan had ik het nog niet over de prijs voor dit alles. Ik zou kunnen zeggen dat die correct is, maar het is méér dan correct. Een aanrader, dus. Het restaurant behoudt dan ook zijn top tien plaats in mijn best off lijst."

Ook besproken op Blog Belgian Taste Buds

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 06 03 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan het Spaans Dak te Oud-Heverlee, in kader van reportage 'Dagen zonder vlees'.
Lees het verslag

Places: Spaans Dak

Verschenen in Venuez op 22 01 2013. Citaat:

"Omdat het keukenteam van het Spaans Dak de afgelopen jaren een drastische verjonging onderging, drong een herstijling van het interieur zich op. Dat de keuze hierbij viel op Kaat Spellier van Artipool, was nogal evident, aangezien Kaat eerder ook al het interieur van de privé familiewoning had hertekend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in 6minutes.be op 02 11 2012. Citaat:

"Als hoofdgerecht serveerde Michel een brandade van kabeljauw opgevrolijkt door een schuimpje van pistachenoten, venkel en ragfijne pastilles van wasabi. Andermaal een uitgesproken delicaat evenwicht ondanks het enorme smaakfestival. De Lise de Bordeaux 2010, Semillon-Sauvignon, hield zich subtiel op de achtergrond en gaf het schitterende gerecht alle ondersteuning. Bij de koffie een leuk assortiment zoetjes met o.m. een dooier van chocolade, rijstpap van kokosmelk, driehoekjes van cassonade … een assortiment dat een perfecte afsluiter vormde van een smaakvolle maaltijd boordevol subtiele en delicate smaken, maaltijd van bijzonder hoog culinair niveau."

Spaans Dak, Oud-Heverlee
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 30 08 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan het Spaans Dak te Oud-Heverlee, ter gelegenheid van hun vernieuwde interieur.
Lees het verslag

Spaans Dak: Stap voor stap gegroeid
Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams-Brabant

Verschenen in knackweekend.be op 19 06 2012. Citaat:

"In de twintig jaar dat het eethuis bestaat is de kwaliteit stap voor stap gegroeid. Om bij te blijven werden stages en workshops in Spanje en Thailand gevolgd en werd geïnvesteerd in moderne keukenapparatuur. Het visitekaartje is het themamenu (35 euro), dat draait rond seizoenproducten, die op een originele manier en tegen een bodemprijs worden opgediend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams Brabant

Verschenen in Weekend Knack op 19 06 2012. Citaat:

De lekkerste winkeltjes, brasseries en gastronomische restaurants. Weekend Knack maakte een selectie in Brussel en Vlaams-Brabant.

  • Hedendaagse brasseries: Bar Bik, Resto Henri, Selecto
  • Folklore: 't Kriekske, Tissens, De Kuiper
  • Gastronomie: Het Land aan de Overkant, Couvert Couvert, Spaans Dak
  • Voor de familie: Trente, Jos Theys, De Gempemolen
  • Lekkere winkels: Marché des Chefs (Voedingswinkel, Elsene), La Maison du Miel (Honingzaak, Brussel), Elsen Kaasambacht (Kaaswinkel, Leuven).

Spaans Dak, Oud-Heverlee
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 30 12 2011. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Spaans Dak te Oud-Heverlee
Lees het verslag

Spaans Dak, Oud-Heverlee

Verschenen in legourmandbelge.be op 11 06 2011. Citaat:

"Ik ben nogal een “sucker” voor pata negra en consoorten en ik had goed opgelet in mijn menukeuze: een bord met Ibericoham, asperges, open ravioli, honing, Xeres azijn, olijfolie en sesamzaad komt aanzetten. De combinatie van de vreselijk lekkere ham met de perfect gegaarde witte asperges is werkelijk fe-no-me-naal. Men serveert hier een complexe witte wijn bij en ook die is fantastisch in combinatie met dit gerecht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Selectie 'Fijnste inventieve gastronomie'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Fijnste inventieve gastronomie'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Resultaten Knack Weekend Culinair Referendum 2009

Verschenen in Weekend Knack op 18 11 2009. Citaat:

In Knack Weekend van 16 september kregen de lezers de mogelijkheid om te stemmen voor hun favoriete restaurants. Bijna 5.000 lezers rangschikten, uit de eerste selectie van culinair journalist Pieter van Dooveren, per categorie drie gekozen restaurants in de volgorde van hun voorkeur.

Categorie 1 : De beste prijs-kwaliteitverhouding
winnaar: Spaans Dak (Oud-Heverlee), tweede: ‘t Korennaer (Sint-Niklaas), derde: French Kiss (Brussel)

Categorie 2 : De fijnste inventieve gastronomie
winnaar: Grand Cabaret (Nieuwpoort), tweede: Rascasse (Kapellen), derde: Ter Leepe (Zedelgem)

Categorie 3 : Het meest trendy restaurant
winnaar: Bristol (Knokke-Heist), tweede: Mets Gusta (Moeskroen), derde: Condacum (Kontich)

Categorie 4: De beste Belgische keuken
winnaar: Le Pigeon Noir (Ukkel), tweede: ‘t Zwaantje (Brugge), derde: ’t Klokkenhof (Brasschaat)

Spaans Dak: Originele keuken op basis van food-pairing

Verschenen in knackweekend.be op 18 08 2009. Citaat:

"Spaans Dak is in twintig jaar organisch gegroeid. Zowel de inrichting als de keuken verbeterden stap voor stap. Vandaag springt het keukenpersoneel speels om met technieken uit de moleculaire keuken. De koks doen aan food pairing, waarbij smaakcomponenten worden ontleed, om zo tot nieuwe combinaties te komen. Workshops in Spanje en Thailand, moderne keukenapparatuur als Pacojet, Thermomix, teppanyaki… In Spaans Dak staan de koks niet stil!"

Knackresto.be beoordeling keuken: 7,5/10

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Spaans Dak

Verschenen in 6minutes.be op 11 04 2009. Citaat:

"Uitbater Michel Uyttendaele, een gedreven chef, staat al 20 jaar aan het fornuis. Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum wordt het ganse jaar een menu aangeboden aan dezelfde prijs van 20 jaar geleden, nl 25€. Dit menu is enkel te verkrijgen voor de lunch en niet op zondag, belangstellenden dienen evenwel vooraf te reserveren."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.