Slagmolen

Alle persartikels over restaurant Slagmolen

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Slagmolen in Opglabbeek

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 15 02 2014. Citaat:

"Wat een gastvrij restaurant is Slagmolen toch en hoe soepel loopt hier alles gewoon tot in perfectie zonder opsmuk en tierelantijnen. Uitstekende gerechten, perfect uitgevoerd, een erg goede zwarte brigade en het eten is in al zijn klassiekerigheid om van te dromen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Slagmolen, Opglabbeek

Verschenen in Charl'eat op 27 11 2013. Citaat:

"U heeft het waarschijnlijk al gelezen, ik ben een grote fan van Slagmolen. Critici kunnen misschien wel zeggen dat ze een zeer klassieke keuken hebben. Dat is ook zo, ik hou ook van moderne gerechten maar er is niets mis met deze klassieke keuken. Want vanuit die klassieke keuken wordt elders vertrokken om een trendy gerecht op tafel te brengen. Ook de bediening is top en de sommelier brengt met erg veel enthousiasme zijn schitterende wijnen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Slagmolen sterkste stijger in gids GaultMillau 2014

Verschenen in tvl.be op 11 11 2013.

Nieuwe namen op 'Limburg Proeft'

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2013. Citaat:

'Limburg Proeft' heeft enkele nieuwe namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het evenement: restaurant Magis (Tongeren), restaurant Taratata (Hasselt), Herestraat 2 (Sint-Truiden), Le 54 (Tongeren), De Weijers Hoven (Hoeselt). Ook Lucie en Jimmy (Tongeren) en Ristorante Undici - Daniël en Rinaldo (Tongeren), bekend van het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' hebben toegezegd.

Restaurants La Botte (Genk), De Slagmolen (Opglabbeek), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Il Fiore (Maasmechelen) en chocoladehuis Boon (Hasselt) hadden eerder al toegezegd.

'Limburg Proeft' loopt van 7 to 9 juni 2013 te Hasselt.

Meer info: website Limburg Proeft

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012. Citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

GaultMillau bekroont terras van Slagmolen Opglabbeek

Verschenen in tvl.be op 13 11 2012.

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Limburg

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor Limburg.

DMeus: Waar eet Jeroen Meus?

Verschenen in DM magazine op 11 02 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Jeroen Meus:
De Tuinkamer (Beerzel), Slagmolen (Opglabbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Senzo Nome (Brussel), Samourai (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde).

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken

Verschenen in knackweekend.be op 23 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.

Dit restaurant is er één van.

De Vlaamse kost van Bert Meewis

Verschenen in www.een.be op 29 06 2011. Citaat:

"In de rubriek Vlaamse kost werpt een Vlaamse topchef elke week zijn licht op zijn favoriete streekingrediënt. Vandaag bouwt Bert Meewis van restaurant Slagmolen een kunststukje rond asperges."

Bekijk de reportage op één.be

Eetadressen met een tuin: Limburg

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Limburg waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Regi Penxten

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Regi Penxten:
Da Lidia (Maasmechelen), Il Fiore (Maasmechelen), Slagmolen (Opglabbeek), De Spork (Zolder).

Regi Penxten is de frontman van de dancegroep Milk Inc, die 15 jaar bestaat.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

GaultMillau 2011: Slagmolen beste restaurant van Limburg

Verschenen in hbvl.be op 08 11 2010. Citaat:

"In Limburg scoort Bert Meewis uit Opglabbeek van restaurant Slagmolen het best met een 17/20."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Aan Tafel: Slagmolen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 04 2010. Citaat:

"Aan Bert Meewis van restaurant Slagmolen zie je dat hij graag kookt voor zijn klanten. De manier waarop hij het menu komt voorstellen en opnemen aan elke tafel, straalt de liefde voor het metier uit."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

De Slagmolen krijgt tweede Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Michelingids van vorig jaar bracht geen grote veranderingen teweeg. Maar dit jaar werden er wel opnieuw sterren uitgedeeld in Limburg. Zo mag Bert Meewis van De Slagmolen in Opglabbeek zich voortaan rekenen tot de grootste chefs van de provincie en zelfs tot de vijftien beste restaurants van het land."

"'Ik ben zeer tevreden met deze tweede ster, maar het moet precies nog doordringen', zegt Bert Meewis."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids: België krijgt er 4 restaurants met 2 sterren bij

Verschenen in knack.be op 23 11 2009. Citaat:

"In deze nieuwe editie gaan vier restaurants van één naar twee sterren: Slagmolen in Opglabbeek, Hertog Jan in Brugge, L'eau Vive in Profondeville en Château du Mylord in Elzele. Dat laatste restaurant wint daarmee de ster terug die het drie jaar geleden verloren heeft. België telt nu veertien tweesterrenrestaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De Slagmolen in Opglabbeek krijgt twee Michelinsterren.

Verschenen in hbvl.be op 23 11 2009. Citaat:

"Het moet nog een beetje doordringen", zegt chefkok Bert Meewis. "Maar we zijn er uiteraard heel blij mee. We hebben een heel eerlijke, eenvoudige manier van koken met verse topproducten en het is fijn dat we hiermee twee Michelinsterren kunnen behalen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie Limburgse Michelinsterren erbij.

Verschenen in tvl.be op 23 11 2009. Citaat:

"Limburg krijgt er twee sterrenrestaurants bij. Restaurant Magis in Tongeren en Prêt à goûter in Zolder worden in de jongste Michelingids opgenomen met elk één ster. Er is ook een nieuw tweesterrenrestaurant in onze provincie. De Slagmolen in Opglabbeek is één van de 14 restaurants in België dat 2 Michelinsterren krijgt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 2 Michelin sterren.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

13 restaurants in België behalen 2 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Stijgers Michelingids 2010

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

Gestegen naar 2 sterren:
Chateau du Mylord (Ellezelles), Hertog Jan (Sint-Michiels), L'Eau Vive (Arbre), Slagmolen (Opglabbeek).

Gestegen naar 1 ster:
De Pastorie (Lichtaart), L' Essentiel (Temploux), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde), Het land (Berlaar), Prêt-a-goûter (Heusden-Zolder), La Luna (Antwerpen), La Truffe Noire (Brussel), Les Gourmands (Blaregnies), Li Cwerneu (Huy), Magis (Tongeren), Nuance (Duffel), Ter Leepe (Zedelgem)

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.