Walraversijde

Walraversijde, Oostende

Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
059 70 22 85

Categorie: musea

Uw bezoek aan dit verdwenen Middeleeuwse dorp start met een audiovisuele voorstelling over de opkomst, bloei en ondergang van het vissersdorp, genoemd naar ene Walraf.

Van het museumgebouw wandelt u naar vier gereconstrueerde vissershuizen. De bouw van deze vier huizen steunt volledig op de resultaten van het archeologisch onderzoek. De huizen werden met de originele middeleeuwse bakstenen van het dorp heropgebouwd. Alle voorwerpen in de huizen zijn getrouwe replica's van de vondsten uit de voorbije jaren.

De audiogids met stemmen van middeleeuwse bewoners begeleidt u doorheen de woningen. Daarna volgt een 'overgangservaring' waarbij u via een vervallen dorpswoning in de werkruimte van de archeoloog belandt en op die wijze naar de eenentwintigste eeuw wordt geflitst.

Enkele meters verder bevindt zich de opgravingsite, precies op de plaats waar de vier vissershuizen werden ontdekt. Het bezoek wordt afgesloten met een tentoonstelling in het museumgebouw waar de originele voorwerpen in hun context worden geplaatst met behulp van de nieuwste interactieve technieken.
Bron: www.dekust.org

Oriëntatiepunten in de buurt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.