Domein Raversijde

Domein Raversijde , Oostende

Nieuwpoortsesteenweg  636
8400 Oostende
059 70 22 85

Categorie: natuur, park

In het beschermd duingebied van Raversijde bevindt zich een unieke historische site: zestig constructies uit de twee wereldoorlogen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen. Dit uitzonderlijk geheel is bijzonder goed bewaard gebleven, doordat prins Karel stelselmatig elke poging tot afbraak weigerde. Een uniek geheel van bunkers en loopgraven, nauwkeurig heringericht!

Atlantikwall :

Nooit meer oorlog. Voor wie een bezoek brengt aan het indrukwekkende oorlogsmuseum Atlantikwall is dat duidelijker dan ooit. Zestig constructies liggen hier als stille getuigen van de gruwel van twee wereldoorlogen. Ze zijn verbonden door twee kilometer loopgraven en onderaardse gangen. Observatieposten, personeelsbunkers, geschutsbeddingen - u hoeft weinig verbeelding om in de verte het geschut te horen rommelen, de bommen te horen ontploffen, de modder te zien spatten. Wie zijn ogen sluit, hoort gevloek, gekreun, geschreeuw en bedenkt: nee.nooit meer oorlog. (Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

Walraversijde :

Op de archeologische site Walraversijde keert u nog iets verder terug in de tijd. Intensief wetenschappelijk onderzoek zorgde ervoor dat het vissersdorp dat u hier vindt, volkomen authentiek is. De vier vissershuizen werden opgetrokken met originele Middeleeuwse bakstenen. De dakbedekking, de vloeren, de deuren en de ramen, alles komt overeen met hoe het toen geweest moet zijn. En ook de geest van de oorspronkelijke bewoners waart hier nog rond. Dankzij de audiogids leiden ze u persoonlijk rond in hun dorp. (Toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

Memoriaal Prins Karel :

Na de tweede wereldoorlog was Prins Karel (koningskind en kunstenaar) zes jaar lang regent van Belgiƫ (1944-1950). Na die periode vestigde hij zich in Oostende, precies op de plaats waar zich nu het Memoriaal bevindt. De eenvoudige visserswoning die hij betrok werd volledig heringericht. U vindt er het schilderspalet, de golfsticks en vele andere snuisterijen die de Prins bezat. (Toegankelijk voor rolstoelgebruikers (behoudens de bovenzaal/expositieruimte))
Bron: www.dekust.org

Oriëntatiepunten in de buurt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.