Bistro Mathilda

Alle persartikels over restaurant Bistro Mathilda

Bistro Mathilda, Oostende

Verschenen in Avocado van de duivel op 16 06 2017. Citaat:

Het hoofdgerecht is een royaal bord met een stukje krokant gebakken schelvis, andijvie, een kroketje van schelvislever en zeekraal. Normaal gezien komt er geplette aardappel bij, maar je kan dus ook voor de Sana-versie kiezen, met een extra portie groentjes. Wij deden dat, maar we zijn niet echt zeker of die vraag goed doorgekomen is, want we kunnen ook nog wel aardappel ontwaren. Maakt niet zo uit, het smaakt goed, en het sausje erbij is ook fingerlicking good! Echt een royale portie, het doet ons wat vrezen om het dessert nog te helemaal op te krijgen…

Lees het volledige artikel (externe link)

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Bistro Mathilda, Oostende

Verschenen in vaut le voyage op 03 07 2013. Citaat:

"Bistro Mathilda is uitgegroeid tot een persoonlijke favoriet. Wat ons betreft is dit het beste restaurant van Oostende. Op Vaut le Voyage bespraken we deze stek al vaker, dus houden we het dit keer veeleer kort. Maar alleen al het voorgerechtje op basis van tomaat en pecorino is deze extra bespreking waard. Met verschillende soorten tomaat werden vindingrijke creaties gemaakt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Steak Tartaar: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van steak tartaar restaurants:
Au Vieux Port (Antwerpen), Au Vieux Saint-Martin (Brussel), Le Beau Séjour (Binche), Bistro Mathilda (Oostende), Brasserie de la Gare (St-Agatha -Berchem), Brasserie L'Abbateur (Sint-Jans-Molenbeek), Brasseurs (Antwerpen), Cafe Theâtre (Gent), Chez Marie (Anderlecht), De Goei Goesting (Hasselt), De Kruier (Knokke-Heist), Parkhotel (Kortrijk), Patyntje (Gent), Sallamangee (Vilvoorde), Taverne du Passage (Brussel).

Bistro Mathilda opnieuw open

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 07 2011. Citaat:

"Bistro Mathilda is na twee maanden opnieuw open. Het restaurant werd volledig vernieuwd en is uitgebreid naar de eerste verdieping."

"De keuken, driemaal zo groot als voorheen, is naar de eerste verdieping verhuisd. Centraal in het restaurant zijn een trap en een lift voorzien. Op de kaart staan zeven nieuwe voor- en hoofdgerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Mathilda palmt eerste verdieping in en krijgt dubbel zoveel eetplaatsen

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 03 2011. Citaat:

"Bistro Mathilda, al zestien jaar één van de toprestaurants in Oostende, breidt uit. Het restaurant groeit van 34 naar 62 eetplaatsen en palmt daarvoor de eerste verdieping van het appartementsgebouw in. Op 9 mei,Moederdag, kunnen gasten een laatste keer gezellig tafelen in het huidige interieur van Bistro Mathilda. Daarna sluit het restaurant de deuren. Bistro Mathilda plant grote vernieuwingswerken die zeven weken zullen duren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Mathilda, het beste van Oostende

Verschenen in Brugse vertellementjes op 27 03 2011. Citaat:

"Als hoofdgerecht kozen we voor de koningsdorade met risotto en dé specialiteit van het huis: steak tartaar, aan tafel bereid. Alweer twee schitterende gerechten, kraakverse vis, smeuïge risotto met een sabayon van Sint Bernardusbier. De steak tartaar werd opgediend in een zilveren potje en voor onze neus klaargemaakt, zo kan je kiezen hoe pittig hij mag zijn. Lekkere frieten en huisgemaakte mayonaise maakten het af."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Flemish Primitives:
Low impact menu, een menu met een lage ecologische voetafdruk

Verschenen in Visit Oostende op 14 03 2011. Citaat:

"In het kader van The Flemish Primitives bieden verschillende Oostendse restaurants tot 4 april 2011 een low carbon menu aan, een menu met een lage ecologische voetafdruk. De menu’s kunnen rechtstreeks bij de deelnemende restaurants of via Toerisme Oostende vzw gereserveerd worden."

Dit restaurant is één van de deelnemende restaurants.

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Met Ensor aan tafel

Verschenen in eigen redactie op 08 10 2010. Citaat:

"De vierde editie van 'Met Kunst aan Tafel' staat dit jaar in teken van James Ensor en loopt tot 3 april 2011. Bij reservatie van een “Met Ensor aan Tafel” menu krijgt de klant een exclusieve servet uit Belgisch vlaskatoen en een verzilverde servetring met de handtekening van Ensor."

25 restaurants nemen er deel aan. Dit restaurant is er één van.

Lekker tafelen in gezellig decor
Bistro Mathilda te Oostende

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 08 2010. Citaat:

"Bistro Mathilda is al 15 jaar een begrip in Oostende. Het gezellige decor, de lekkere keuken en de ideale locatie vlakbij het Kursaal en het gezicht uiteraard op de Dikke Mathille, het beeld van Georges Grard, zijn troeven die na al die jaren nog steeds aanslaan bij het publiek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Promotiecampagne voor de Vlaamse Kust in Harrods.
Topchefs uit de kustregio te gast in Harrods.

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2009. Citaat:

Het wereldberoemde warenhuis Harrods (Londen) plaatst de Vlaamse Kust in de kijker. Om promotie te maken voor de Vlaamse Kust in Groot-Brittannië organiseren Westtoer en Toerisme Vlaanderen een originele campagne.

Lees het volledige artikel

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Al Dente : Waar eet Sven Pichal ?

Verschenen in DM magazine op 24 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Sven Pichal:
Mezz-Cafe Varelli (Antwerpen), Maritime (Antwerpen), A la Ville (Antwerpen), Bistro Mathilda (Oostende), Le Progrès (Fécamp, Frankrijk).

Bistro Mathilda brengt Parijs naar Oostende

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 08 2009. Citaat:

"Blikvanger in het restaurant is de steak tartaar, die door Luc of Gerda aan tafel bereid wordt op een oude zilveren plateau. 'De steak tartaar is onze specialiteit die al van dag één op de kaart staat', zegt Luc Deklerck. 'Dit gerecht is goed voor zo'n twintig procent van de bestelde hoofdgerechten. De steak wordt à la minute klaar gemaakt aan tafel met verse ingrediënten en een korte marinade. Door dit concept is het contact met de klanten heel sterk. De steak tartaar slaat na veertien jaar nog altijd aan bij de mensen.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.