X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Grand Cabaret

Alle persartikels over restaurant Grand Cabaret

Zondag 5 juli: Flemish Food Bash @ Strand Oostduinkerke

Verschenen in eigen redactie op 03 07 2015. Citaat:

Tijdens Flemish Food Bash wordt op zondag 5 juli het strand van Oostduinkerke omgetoverd tot het grootste restaurant ter wereld

Twintig Vlaamse en twintig internationale chefs zullen er van 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s ochtends non-stop gerechten bereiden.

Initiatiefnemer is Vincent Florzioone van restaurant Grand Cabarnet in Nieuwpoort.

Meer info: Flemish Food Bash

Update > Reportage vtm nieuws (5 juli 2015): link

Update > Feedback (blogs): In Search of Taste / Tales of Taste / Cuisine Céline

Club Prosper Montagné - Eerste Kok van België 2015
Videoverslag finale

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2014. Citaat:

Tijdens de finale scoorde Pascal Peeters het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van restaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem.

Bron video: YouTube.com

De vijf finalisten waren: Vincent Florizoone, chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort, Bart Hoornaert, souschef van restaurant La Durée in Izegem, Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele, Kevin Graf, chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove, en Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Gastronomische Club Prosper Montagné
Wedstrijd van Eerste Kok van België

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2014. Citaat:

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van België.

De finalisten zijn dit jaar Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele). Zij zullen op 6 oktober strijden voor de felbegeerde titel 'Eerste Kok van België 2015'.

Meer info op club-prosper-montagne.be

The Great Belgian Beer Dinner 2014

Verschenen in eigen redactie op 14 04 2014. Citaat:

Op 22 en 23 april wordt 'The Great Belgian Beer Dinner' georganiseerd in stadsbrouwerij Gruut te Gent. Vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok serveren een indrukwekkend 8-gangendiner met Belgische bieren.

Deelnemende koks: Tom De Four (De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke), Hilaire Spreuwers (BitterZoet, Zonhoven), Vincent Florizoone (Grand Cabaret, Nieuwpoort), Stefaan Couttenye ('t Hommelhof, Watou) en Chris Lively ( Ebenezer’s Restaurant and Pub, Lovell, Maine, USA).

Meer info: The Great Belgian Beer Dinner

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Restaurant serveert vlees met tatoeage van inktvisinkt
Grand Cabaret

Verschenen in focus-wtv.tv op 09 07 2013.

Grand Cabaret: Belgisch-Amerikaans chefduo serveert met bierinkt getatoeëerd vlees

Verschenen in gva.be op 08 07 2013.

"'De techniek die we toepassen impregneert de smaak van het bier op een heel subtiele manier in het vlees', klinkt het. De tatoeëervaardigheden van de chefs werden op punt gesteld dankzij een masterclass van de Kortrijkse tattoo-artiest Tattoo Louis. De bierkaart bij Grand Cabaret werd opgesteld met een focus op West-Vlaamse streekbieren"

Lees het volledige artikel (externe link)

30 geplaatste kinderen vieren kerstavond in restaurant Vincent Florizoone in Nieuwpoort

Verschenen in knack.be op 24 12 2012. Citaat:

"De kinderen van de begeleidingstehuizen Kompani uit Oostduinkerke en Zonnewende uit Veurne tafelen in restaurant Grand Cabaret. Het zijn allemaal kinderen die omwille van een problematische opvoedingscontext niet langer thuis kunnen of mogen verblijven. Chef-kok Vincent Florizoone en zijn team bieden de kinderen dit bijzonder kerstfeest aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Koken out of the box
Vincent Florizoone, chef-kok Grand Cabaret

Verschenen in standaard.be op 10 11 2012. Citaat:

"In Vlaanderen gebruikt ook Vincent Florizoone, de jonge chef van Grand Cabaret in Nieuwpoort, regelmatig het systeem om klassieke gerechten wat meer schwung te geven. Niet alle klanten zijn meteen mee, maar als ze bereid zijn om hun vooroordelen aan de kant te schuiven, moeten ze toegeven dat zijn combinaties werken. 'Het zijn trouwens niet alleen de combinaties die sommige mensen een beetje doen steigeren', lacht Florizoone. 'We serveren in het restaurant ook een hapje van oesterijs, een bolletje zo grijs dat het een beetje aan cement doet denken. De reacties zijn altijd enorm verdeeld: ofwel zijn mensen er compleet wild van, ofwel vinden ze dat het niet hoort, dat je zo'n product in ere moet laten. Maar het zijn wel de gerechten waarover achteraf wordt gesproken.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld
Gaan eten in Grand Cabaret, Nieuwpoort

Verschenen in humo.be op 23 10 2012. Citaat:

"We gooien de deur van Grand Cabaret open en wanen ons meteen in Parijs. De aankleding van het restaurant, de inrichting en de muziek: alles vormt één passend geheel en creëert een ongedwongen gezellige sfeer. (...) Ondertussen is de zaak al goed volgelopen en zien we ook de chef in de verte bezig in zijn keuken. Hij straalt rust en beheersing uit. Dit wordt ook weerspiegeld in de zaal, waar de bediening vlot en vriendelijk verloopt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Grand Cabaret - Vincent Florizoone
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 01 10 2012.

Hoe ziet een dag van Vincent Florizoone, chef-kok Grand Cabaret, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Italian Slow Food @ Grand Cabaret

Verschenen in eigen redactie op 01 05 2012. Citaat:

Deze meimaand presenteert Vincent Floorizone de succesgerechtjes van 'Ristorante Don Alfonso 1890', waar hij 3 jaar werkte. "Ristorante Don Alfonso 1890" werd in 1999 verkozen tot "Best Southern Cuisine of the world"

Achter de schermen met Vincent Florizoone
Reportage vroegmarkt Rungis

Verschenen in eigen redactie op 28 02 2012. Citaat:

"Vincent Florizoone: 'Ik heb hier mijn plaats moeten verdienen. Mijn bestellingen zijn niet zo groot, maar ik heb wel geleerd om goed te onderhandelen.'

In een boeiende reportage (Libelle Lekker! Februari 2012 - Cover) wordt de lezer door Vincent Florizoone op sleeptouw genomen naar de vroegmarkt in Rungis bij Parijs.

Le Grand Cabaret

Verschenen in Cookanista.be op 14 02 2012. Citaat:

"Ik ben opgegroeid aan de westkust en heb altijd gevonden dat het er ontbrak aan verfijnde, innovatieve restaurants. Begrijp me niet verkeerd, je kunt er op heel wat plaatsen heerlijk eten maar het ontbreekt er vaak aan dat nieuwe, dat gedurfde in de keuken (behalve als je het je kunt veroorloven om maandelijks in De Fox te dinneren). Sinds enkele jaren is daar verandering in gekomen en ik heb spijt dat ik dit plekje niet eerder ontdekt heb!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Marc Lagrange

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 01 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Marc Lagrange:
Chez Fred (Antwerpen), Ciro's (Antwerpen), Mampoko (Antwerpen), Euterpia (Berchem), Grand Cabaret (Nieuwpoort).

Marc Lagrange is kunstfotograaf.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef kookt kerstdiner voor kansarme kinderen

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 12 2011. Citaat:

"Vincent Florizoone, eigenaar en uitbater van het gerenommeerd restaurant Le Grand Cabaret op de Kaai, sloot zoals de voorbije drie jaar op kerstavond de deuren van zijn zaak. Hij hield die avond vrij om kansarme kinderen van de tehuizen Zonnewende in Veurne en Kompani in Oostduinkerke te trakteren op een lekkere kerstmaaltijd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Studio Brussel Kust Ze
Op bezoek bij Vincent Florizoone.

Verschenen in eigen redactie op 19 07 2011. Citaat:

"Het moet niet altijd kick ass outdoor extreme sporting zijn aan de kust! Vandaag gaat Lorenzo in Nieuwpoort op bezoek bij Vincent Florizoone, de chef van restaurant Grand Cabaret. Hier geen dame blanches en moules frites, maar 'femme fatales' en 'beignets van wijngaardslakken met hofmeesterboter'. Vincent is verkozen tot meest fijne en inventieve chef van ons land en liet ons proeven waarom."

Beluister het fragment | Bron: Studio Brussel

Reportage Vincent Florizoone, chef-kok Grand Cabaret

Verschenen in eigen redactie op 05 07 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

Vlaamse topgastronomie in New York

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

"In het kader van de nieuwe campagnes ‘Flanders for Foodies’ en ‘Jong Keukengeweld’ promoot Vincent Florizoone uit Nieuwpoort de Vlaamse topgastronomie in New York. De chef-kok van restaurant Grand Cabaret in Veurne laat Amerikaanse journalisten en touroperators kennismaken met de Vlaamse keuken."

Lees het volledige artikel (externe link)

De beste visrestaurants aan zee

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust. Weekend Knack selecteerde er tien visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten op het bord komen. Ideaal voor wie zijn vakantie aan de Belgische kust doorbrengt.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topkok promoot Vlaanderen in NY

Verschenen in vtm.be op 26 06 2011. Citaat:

Samen met Toerisme Vlaanderen is Vincent Florizoone, chef restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort, in New York om Vlaanderen als reisbestemming te promoten.

Bekijk de reportage op vtm.be

Nieuwpoortse topchef promoot Vlaamse gastronomie
in New York

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 06 2011. Citaat:

"Vincent Florizoone, topchef en uitbater van restaurant Grand Cabaret op de Kaai in Nieuwpoort, zal van 21 tot 25 juni de Vlaamse gastronomie promoten in New York. Bereidingen met Vlaams bier komen daarbij ruim aan bod."

Lees het volledige artikel (externe link)

Feestmenu voor weeskinderen.
Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort.

Verschenen in vtm.be op 25 12 2010. Citaat:

"Toprestaurant in Nieuwpoort heeft voor de 3de kerstavond op rij de deuren gesloten voor zijn klanten. De chef en zijn team serveerden een feestmenu voor weeskinderen en kinderen die het thuis moeilijk hebben."

Restaurant Grand Cabaret zet deuren open voor speciale kerstavond

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 12 2010. Citaat:

"Op kerstavond sluit het gerenommeerd restaurant Grand Cabaret op de Kaai haar deuren voor het grote publiek. Topchef Vincent Florizoone houdt die bijzondere avond vrij om de kinderen van Zonnewende en Tikihome een onvergetelijke kerst te bezorgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort

Verschenen in restoranthits.blogspot.com op 26 09 2010. Citaat:

"Ik ga resoluut voor de 4 gangen, ik wil wel eens door de chef verrast worden, want wat er op het bord zal komen staat er niet bij. Het eerste - lauwe, heerlijk sappig gegaarde langoustines met koude groenten, beiden verborgen onder een berg schuim - is alvast een schot in de roos."

Lees het volledige artikel (externe link)

Op Yacht: Vis in Nieuwpoort.
Focus-reportage Grand Cabaret te Nieuwpoort.

Verschenen in focus-wtv.tv op 14 08 2010. Citaat:

"Ooit was Nieuwpoort één van de belangrijkste vissershavens van de kust. Nu wordt er eerder de toeristische kaart getrokken. Hier wordt vooral dagverse vis en garnalen aangevoerd die verkocht worden in de vele restaurants en viswinkels aan de Kaai. Eén restaurant daar heeft de reputatie de fijnste inventieve keuken te hebben. Marjan maakt kennis met deze eigenzinnige kok"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Gastroduinen - Nieuwpoort: Grand Cabaret

Verschenen in DM magazine op 19 06 2010. Citaat:

"Voor een eigenzinnige keuken met eigentijdse toetsen is dit het kustadresje bij uitstek."

Vincent Florizoone van Grand Cabaret wil alleen nog streekproducten.

Verschenen in hln.be op 03 06 2010. Citaat:

"Chef Vincent Florizoone van restaurant Grand Cabaret op de Nieuwpoortse Kaai doet het voortaan alleen nog met streekproducten. Florizoone was gedwongen om zijn producten dichter bij huis te zoeken nadat hij zijn rijbewijs voor drie maanden kwijtspeelde. Dat is zo'n meevaller dat trips richting Parijs definitief tot het verleden behoren."

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Arnout Van den Bossche @ Grand Cabaret Nieuwpoort

Verschenen in eigen redactie op 04 03 2010. Citaat:

Voor de zesde keer ondertussen organiseert Vincent Florizoone op 29 maart een comedy-night in zijn restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort.

Hetzelfde systeem als bij de vorige comedy-nights wordt gehanteerd. De gasten schuiven aan tafel tussen 19h en 19h30 voor een 5 gangen menu aan 75 euro incl. wijnen (50 euro exclusief wijnen).

Deze keer komt Arnout Van den Bossche, de winnaar van "Humo's Comedy's Cup 2009" (BE) en de winnaar van het prestigieuze "Deltion Cabaret Festival te Zwolle" (NL).

Meer info: Comedy Night @ Grand Cabaret - Arnout Van Den Bossche

40 weeskinderen gratis op restaurant

Verschenen in deredactie.be op 25 12 2009. Citaat:

"In Nieuwpoort hebben 40 weeskinderen kerstavond doorgebracht op restaurant. Chef-kok Vincent Florizoone van het restaurant Grand Cabaret bood hen een gratis feestmaal aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Grand Cabaret heeft fijnste inventieve keuken

Verschenen in focus-wtv.tv op 19 11 2009. Citaat:

"Volgens de lezers van Knack Weekend heeft Le Grand Cabaret in Nieuwpoort de fijnste inventieve keuken. Ieder jaar vraagt het weekblad aan zijn lezers om hun favorieten aan te duiden. Ze hebben de keuze tussen trendy, de beste Belgische keuken, de beste prijs-kwaliteitsverhouding en de fijnste inventieve keukenchef. En dat is Vincent Florizoone uit Nieuwpoort."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Resultaten Knack Weekend Culinair Referendum 2009

Verschenen in Weekend Knack op 18 11 2009. Citaat:

In Knack Weekend van 16 september kregen de lezers de mogelijkheid om te stemmen voor hun favoriete restaurants. Bijna 5.000 lezers rangschikten, uit de eerste selectie van culinair journalist Pieter van Dooveren, per categorie drie gekozen restaurants in de volgorde van hun voorkeur.

Categorie 1 : De beste prijs-kwaliteitverhouding
winnaar: Spaans Dak (Oud-Heverlee), tweede: ‘t Korennaer (Sint-Niklaas), derde: French Kiss (Brussel)

Categorie 2 : De fijnste inventieve gastronomie
winnaar: Grand Cabaret (Nieuwpoort), tweede: Rascasse (Kapellen), derde: Ter Leepe (Zedelgem)

Categorie 3 : Het meest trendy restaurant
winnaar: Bristol (Knokke-Heist), tweede: Mets Gusta (Moeskroen), derde: Condacum (Kontich)

Categorie 4: De beste Belgische keuken
winnaar: Le Pigeon Noir (Ukkel), tweede: ‘t Zwaantje (Brugge), derde: ’t Klokkenhof (Brasschaat)

Promotiecampagne voor de Vlaamse Kust in Harrods.
Topchefs uit de kustregio te gast in Harrods.

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2009. Citaat:

Het wereldberoemde warenhuis Harrods (Londen) plaatst de Vlaamse Kust in de kijker. Om promotie te maken voor de Vlaamse Kust in Groot-Brittannië organiseren Westtoer en Toerisme Vlaanderen een originele campagne.

Lees het volledige artikel

Mes & Vork: Een eigen koers.
Grand Cabaret te Nieuwpoort, chef-kok Vincent Florizoone.

Verschenen in DM magazine op 31 10 2009. Citaat:

"Straks mag deze eigenzinnige chef zijn kunstjes tonen in Harrods (25 nov - 8 dec). Hij zal samen met nog een paar collega's tijdens zijn kookdemonstraties massa's toeschouwers kunnen verrassen."

"Beweren dat Vincent Florizoone een eigen signatuur ontwikkelde, is een moddervet understatement. Zijn keuken die een paar jaar geleden voor veel klanten nog experimenteel leek en soms moeilijk toegankelijk bleef, evolueerde naar makkelijker herkenbaar en smaakhomogeen."

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Jong Keukengeweld met Vincent Florizoone.
Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort

Verschenen in focus-wtv.tv op 03 10 2009. Citaat:

Vier jonge regisseurs maken boeiende portretten van 4 jonge chefs en worden hierbij geholpen door 4 bekende West-Vlamingen.

In de eerste aflevering kookt Vincent Florizoone van Grand Cabaret in Nieuwpoort met David Galle.

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

Grand Cabaret: Gevarieerde tapas en teasers

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2009. Citaat:

"In Grand Cabaret gaat de kok terug naar de essentie en laat hij de geconcentreerde smaken van hoofdproducten primeren. Hij gaart op lage temperatuur en rookt à la minute, daar waar het de smaak ten goede komt. Hij past textuurveranderingen toe om gewone producten op een ongewone manier te brengen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Proefkonijn: Grand Cabaret, Nieuwpoort

Verschenen in demorgen.be op 10 11 2008. Citaat:

"Grand Cabaret is open tot in de vroege uurtjes, en wellicht wordt er dan wel eens een feestje aangericht. Daarom is net als in een echt cabaret de keuze aan champagnes groot (van een huischampagne voor 48 euro tot een Cristal Roederer voor 325 euro) en wie bij de wijnen echt gek wil doen, kan een sassicaia bestellen voor 265 euro. Maar de meeste flessen zijn gelukkig wat lager geprijsd en variëren tussen 30 en 50 euro."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vincent is 's lands beste jonge kok

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 03 2007. Citaat:

"Vincent Florizoone van restaurant Petit Cabaret in Veurne is dit jaar de winnaar van de Trofee Champagne Jacquart. Daarmee is hij de beste jonge kok in ons land. Florizoone zweert bij de New Contemporary Cuisine."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.