X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Grand Cabaret

Restaurant Grand Cabaret, Nieuwpoort

Adres:

Kaai 12
8620   Nieuwpoort

Toon de ligging

Chef-kok:

Vincent Florizoone

Type:

Restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

GaultMillau '16:

Pagina 443
Keuken: 15.0 /20

Formules:

Menu

Overnachting:

Mogelijk

Lid van:

Jeunes Restaurateurs d'Europe

Grand Cabaret in de media

Zondag 5 juli: Flemish Food Bash @ Strand Oostduinkerke

Verschenen in eigen redactie op 03 07 2015.

Tijdens Flemish Food Bash wordt op zondag 5 juli het strand van Oostduinkerke omgetoverd tot het grootste restaurant ter wereld

Twintig Vlaamse en twintig internationale chefs zullen er van 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s ochtends non-stop gerechten bereiden.

Initiatiefnemer is Vincent Florzioone van restaurant Grand Cabarnet in Nieuwpoort.

Meer info: Flemish Food Bash

Update > Reportage vtm nieuws (5 juli 2015): link

Update > Feedback (blogs): In Search of Taste / Tales of Taste / Cuisine Céline

Club Prosper Montagné - Eerste Kok van België 2015
Videoverslag finale

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2014.

Tijdens de finale scoorde Pascal Peeters het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van restaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem.

Bron video: YouTube.com

De vijf finalisten waren: Vincent Florizoone, chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort, Bart Hoornaert, souschef van restaurant La Durée in Izegem, Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele, Kevin Graf, chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove, en Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Reviews over restaurant Grand Cabaret

Jammer

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
3
Maaltijd: 1
Bediening: 6
Sfeer: 8

Het idee is er... Bier en gastronomie. Top!
Alleen was zowel het hertenkalf als de côte à l'os koud en vrij gebrekkig aan smaak.
De harissa was pittig en de couscous smaakvol, maar dat maakte het totaalverhaal niet goed.
Ik heb er geen probleem me om 36 euro voor een hoofdgerecht te betalen, maar dan moet het wel warm zijn.

De mensen naast ons waren ook zeer teleurgesteld in een klein bordje griet voor de prijs van 34 euro.
Kortom.. Leuk idee, maar de uitwerking is er nog niet.

Hier en daar stonden typefouten op de kaart. Er stond 2.20 euro voor Qantelaar bier 75cl die uiteindelijk 20.20 euro bleek te zijn. Ai!

Veel succes!

een halve ontgoocheling

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
6
Maaltijd: 6
Bediening: 6
Sfeer: 6

We zijn er toevallig beland. Het interieur vond ik persoonlijk wat donker, mijn man vond het wel sfeervol. De hapjes waren lekker, vooral de crème brûlée van kaas was veelbelovend.
Mijn eigen schotel: vis met Orval was superlekker!
De côte à l'os van mijn partner was heel erg zout, al was het vlees wel mals en goed gebakken. Ook de frietjes waren meer dan ondermaats: kleine petieterige stukjes die precies al voor een derde of vierde keer gebakken waren.
Als dessert nam ik een crème brûlée light die inderdaad lekker en light was maar wel echt brûlée, ttz met een zwarte ipv een bruine korst. (die ik dan ook verwijderd heb) Ook de alcohol in de sorbet onderaan vond ik een beetje jammer.

de verwachtingen te hoog... :(

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? ja
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
5
Maaltijd: 3
Bediening: 8
Sfeer: 7

Week ervoor gereserveerd... verleidt door de kaart en een superlieve dienster (en het bier).
We kozen voor het Teasermenu... (wel 54 €)
Mijn echtgenote geen vlees (vegetariër) en niet teveel vis en geen alkohol. Ikzelf geen geite- en blauwe kaas...
Om het niet te moeilijk te maken (?) kreeg ik krak hetzelfde als mijn vrouw (terwijl ik toch wel een stukje vlees lust... en alkohol)...
De hapjes zeer lekker... 't oesterijs was jammie
Voorgerechtje... kabeljauw(?) wangetjes, met lekker krokantje, tartaar en goede lekkere versgebakken broodjes (met spek!? voor ons beiden), die, eens koud, niet meer smakelijk waren. Dan een lekkere ravioli.
Hoofd: erg zoute vis (niet verstaan wat) met jonge prei, een schuim (niet verstaan wat).
Dessert: beneden peil: een bolletje ijs en een lauwe moelleux. Dit was geen dessert waardig voor een restaurant dat (misschien) een ster ambieert (?)
Wellicht had de kok (waarvan zulke goede kritieken verschenen) een blauwe maandag... wie weet: maar wij waren "gejost"

In de buurt van restaurant Grand Cabaret

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.