't Korennaer

Alle persartikels over restaurant 't Korennaer

't Korennaer in de culinaire top

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:

Gisteren stelde Michelin zijn nieuwe gids voor en daarin werden ook de nieuwe éénsterrenrestaurants bekend gemaakt.

Daarbij hoort ook restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas van chef Edwin Van Goethem, die natuurlijk dolblij was met deze onderscheiding.

De gelukkige Edwin reageert aan Het Nieuwsblad: 'We zijn al twintig jaar actief, alle beslommeringen zijn weggevallen. We concentreren ons volledig op onze kwalitatieve keuken en daar worden we nu voor beloond. ‘t Korennaer is nu echt wel de culinaire top van het Waasland.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2017

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016. Citaat:

Michelin heeft maandag zijn nieuwe gids voor 2017 voorgesteld. Negen Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Castor, Beveren-Leie
  • Colette, Westerlo
  • Kelderman, Aalst
  • Bozar Brasserie, Brussel
  • Quadras, St. Vith
  • La Villa Emily, Brussel
  • Vol-Ver, Marke
  • Wine in the City, Jette

20 september 2016: Culinair fashion & style event ism. 't Korennaer

Verschenen in eigen redactie op 07 09 2016. Citaat:

Zin in een culinair en modieus avondje uit op dinsdag 20.09.2016? Restaurant ’t Korennaer en Salons art Nouveau serveren u graag dit culinaire walking diner.

Tickets & info: www.cfse2016.be

't Korennaer, onbegrijpelijk dat dit restaurant nog geen Michelinster heeft.

Verschenen in vierbordjes.be op 13 06 2016. Citaat:

Recensent Bruno Vanspauwen ging langs bij 't Korennaer in Nieuwkerken-Waas en beloonde chef Edwin Van Goethem met de maximumscore van vier bordjes, wat staat voor een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Edwin Van Goethem maakt geen fouten, gaat heel precies te werk en straalt een en al liefde voor het koken uit.

In het menu volgden achtereenvolgens Noorse coquilles, grietbot, Deense langoustines en haas van lokale polders, waarvan de kwaliteit stuk voor stuk overduidelijk boven de middelmaat uitsteeg.

Met verwondering vraagt de recensent zich af waarom Michelin dit restaurant nog niet met een ster heeft bekroond. Deze objectieve fout dient snel te worden rechtgezet.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Korennaer presenteert op 10 maart een degustatie van Griekse wijnen

Verschenen in eigen redactie op 25 02 2016. Citaat:

Restaurant 't Korennaer en wijnhandel Viva Vino organiseren op 10 maart 2016 voor de tweede keer een exclusieve degustatie.

Tijdens de degustatie kan men kennis maken met de hoogstaande Griekse klassewijnen van de domeinen Biblia Chora en Gerouvassiliou. In aanwezigheid van de wijnboeren van deze domeinen zal Lieven Van Vlierberghe op een zeer deskundige en professionele wijze een uiteenzetting geven.

U zal die avond genieten van de typische, intense, subtiele en rijke aroma's van deze Griekse wijnen, in harmonie gebracht met de 6 heerlijke gerechtjes van Chef Edwin Van Goethem.

Prijs van deze exclusieve degustatie 79€/pers all-in. Gelieve tijdig te reserveren.

Nieuw in restaurant 't Korennaer: Private Dining Room

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2016. Citaat:

't Korennaer private dining

Voortaan kan men met zakenpartners, familie of vrienden bij 't Korennaer terecht in een aparte, exclusieve en comfortabele 'private dining room'.

Gault Millau Oost-Vlaanderen: 4 restaurants krijgen 16/20

Verschenen in tvoost.be op 10 11 2015. Citaat:

In de nieuwe Gault & Millau staan 119 Oost-Vlaamse restaurants vermeld. Vier van hen behaalden een mooie 16 op 20:

't Korennaer (Nieuwkerken-Waas), De Plezanten Hof (Hamme), Hof Ter Eycken (Ninove) en Kelderman (Aalst).

Lees het volledige artikel (externe link)

't Korennaer opent eetboetiek

Verschenen in hln.be op 03 09 2015. Citaat:

Edwin Van Goethem van restaurant 't Korennaer opent binnenkort een 'eetboetiek' in het pand vlak naast zijn restaurant waar hij onder meer de producten gaat verkopen die hij zelf in zijn topkeuken gebruikt.

Edwin Van Goethem aan Het Laatste Nieuws: "Als het slechter zou gaan, moet je ervoor zorgen dat je andere inkomsten kan vergaren. Want ik ben bezorgd over de toekomst van de sector. Om dezelfde 100 euro winst te maken als in andere sectoren moeten wij 35 procent meer arbeid verrichten. En in ons restaurant gaat het er heel arbeidsintensief aan toe. Alles wordt in huis bereid, dit is nog echt een ambacht."

Lees het volledige artikel (externe link)

2 juni: Unieke en exclusieve degustatie met restaurant 't Korennaer en Viva Vino

Verschenen in eigen redactie op 19 05 2015. Citaat:

Viva Vino en restaurant 't Korennaer organiseren op 2 juni om 19u een eerste exclusieve degustatie.

Tijdens deze degustatieavond kan u ontdekken hoe fascinerend het is om topfood en klasse wijnen in harmonie te brengen.

Op een zeer deskundige en professionele wijze zal Lieven Van Vlierbergen een uiteenzetting geven aangaande wijn en gerecht.

Per aankoopschijf van 250€ wijn ontvangt u een cadeaubon van 25€ van restaurant 't Korennaer of van wijnhandel Viva Vino.

Prijs van deze exclusieve degustatie: €115.00 all-in pp.

Meer info: website 't Korennaer

't Korennaer wint zilveren Delta

Verschenen in hln.be op 12 12 2014. Citaat:

"Chef-kok Edwin Van Goethem van restaurant 't Korennaer in Nieuwkerken is gisteren beloond met een Zilveren Delta."

Lees het volledige artikel (externe link)

Delta Gids 2015: uitreiking Delta's

Verschenen in hbvl.be op 11 12 2014. Citaat:

"Chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet en Olivier Bourguignon van Le D’Arville in Wierde zijn donderdagmiddag beloond met een Gouden Delta. Dat gebeurde bij de voorstelling van de Delta Gids 2015 voor België en Luxemburg."

"L’Olivier des Sens in Tilff en ‘t Korennaer in Nieuwkerken kregen een Zilveren Delta toegekend. Daarnaast was er nog een Bronzen Delta weggelegd voor L’Etang Bleu in Mont-Sainte-Geneviève en Le Flore in De Panne."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass 2014: Edwin Van Goethem & Jan Demonie

Verschenen in kanaalz.be op 29 11 2014. Citaat:

"In de zeventien jaar dat Edwin Van Goethem op eigen benen staat, heeft hij heel wat culinaire wondertjes op het bord getoverd. Edwin was ook een goed ondernemer, die zijn zaak organisch liet groeien. Hij investeerde de verdiende eurootjes terug in de zaak en zo is 't Korennaer uitgegroeid tot een mooi en groot hedendaags gastronomisch restaurant."

Gast: Jan Demonie

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 15 11 2014. Citaat:

"Die productkwaliteit is een van de troeven die van 't Korennaer een restaurant maken dat ver boven de middelmaat uitstijgt. De voorbije zeventien jaar is het van een bescheiden dorpsrestaurant aan het kerkplein van Nieuwkerken-Waas uitgegroeid tot een gastronomisch topadres. Die reputatie dankt 't Korennaer vooral aan het talent van Edwin Van Goethem om heel precies te koken en smaken goed met elkaar te associëren. Daardoor vallen zijn gerechten, waarop soms wel tien ingrediënten om aandacht smeken, toch op door hun harmonie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass 2014: Edwin Van Goethem en Jan Foubert

Verschenen in knackweekend.be op 08 11 2014. Citaat:

"In deze Masterclass neemt Edwin Van Goethem, chef van ’t Korennaer in Nieuwkerken-Waas, plaats achter het fornuis."

Gast: Jan Foubert 

Lees het volledige artikel (externe link)

't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 09 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas.
Lees het verslag

’t Korennaer, Nieuwkerken

Verschenen in Be-Gusto op 01 09 2014. Citaat:

"Restaurant ’t Korennaer kocht onlangs ook een aanpalend pand zodat de keuken nog uitgebreid kan worden en er plaats vrij komt voor een delicatessenzaak en aparte ruimte met gastentafel. Van Goethem toont duidelijk ambitie en zet koers richting de gastronomische top van ons land. Zijn hedendaagse kookstijl heeft persoonlijkheid en combineert eersteklas verse producten met creatieve toetsen. De bediening is correct maar mist soms een tikkeltje schwung en timing. In restaurant ’t Korennaer hangt een leuke sfeer en is ongedwongen genieten de boodschap. Dit in combinatie met de eerlijke keuken van de chef laat ons besluiten dat we het ‘Waeslant’ serieus in de gaten moeten houden!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gerijpt talent
't Korennaer, Nieuwkerken-Waas

Verschenen in Trends Magazine op 22 08 2014. Citaat:

"Zoals met goede kaas, vlees of wijn moet ook een kok rijpen om al zijn kwaliteiten uit te spelen. Van Goethem is 48 jaar en zijn kookstijl is volwassen geworden. Hij verwerkt eersteklas verse producten in evenwichtige, fris smakende creaties."

Kader: comfortabel, open, licht en actueel. Onthaal en bediening: vriendelijk en attent. Keuken: evenwichtig, inventief.

Beoordeling: 5 sterren (uitstekend).

Lees het artikel - Trends magazine 31/07/2014
bron: persverantwoordelijke 't Korennaer

't Korennaer: Uitstekend restaurant in Nieuwkerken-Waas

Verschenen in Weekend Knack op 07 08 2014. Citaat:

"In zeventien jaar bouwde Edwin Van Goethem heel wat ervaring op. De getalenteerde en ambitieuze kok is ook een dynamische ondernemer, die zijn zaak 't Korennaer organisch liet uitgroeien: de winst werd telkens opnieuw gebruikt om het niveau op te krikken. De laatste verbeteringen zijn een nieuwe inrichting in hedendaagse kleuren met akoestisch materiaal en de aankoop van een aanpalend pand, waar op termijn een delicatessenboetiek met gastentafel zal komen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant ’t Korennaer zet het Waasland op de (menu)kaart. Gesprek met chef-kok Edwin Van Goethem.

Verschenen in eigen redactie op 22 04 2014. Citaat:

Na zeventien jaar onophoudelijk investeren is ’t Korennaer uitgegroeid van lokaal dorpsrestaurant tot culinair uithangbord.

Op 48-jarige leeftijd heeft chef en eigenaar Edwin Van Goethem nog niets verloren van het jeugdig enthousiasme waarmee hij op zestienjarige leeftijd naar de hotelschool in Koksijde trok. Hoewel hij zijn culinaire dromen naar eigen zeggen grotendeels heeft waargemaakt, is zijn visie er nog steeds op gericht om eigen creaties kritisch te benaderen en blijvend vorm te geven aan zijn gastronomische identiteit. Het resultaat wordt al drie jaar op rij beloond met een score van 16/20 in de GaultMillau gids.

Polderaardappelen en scharreleieren afkomstig van een boerderij om de hoek. Hoppescheuten van een paar kilometer verderop. Het zijn ingrediënten die de gerechten van Edwin typeren. Als echte Waasland boy wordt zijn keuken gedefinieerd door lokaal gekweekte producten. 'Zo kan ik garanderen dat ingrediënten dezelfde dag dat ze geoogst zijn al op het bord belanden', verzekert hij.

Niet enkel verse groenten en fruit komen uit de spreekwoordelijke achtertuin. Met een vinger aan de pols van het culinaire Waasland, maakt deze chef dankbaar gebruik van een divers aanbod ambachtelijke streekproducten. Mosterd De Kroon zorgt voor extra pit als begeleiding bij gerijpt Galloway rund. De aroma’s van artisanale likeuren van dorpsstokerij Verhofstede vind je terug in huisgemaakt ijs en patisserie.

'Zoals elke moderne chef haal ik mijn inspiratie uit alle windstreken. Zo werk ik graag met Japanse en Mediterraanse smaakmakers. Op voorwaarde dat ze ondersteunend werken en andere ingrediënten zoals schaaldieren of groenten meer op de voorgrond brengen.'

Koken is geen eenrichtingsverkeer voor Edwin Van Goethem. Hij geniet zichtbaar van de interactie met zijn gasten. De open keuken speelt hierbij een centrale rol. Maar de openheid van geest gaat verder. In 't Korennaer krijg je zonder morren het recept van die lekkere saus of bereidingstips voor dat delicaat stukje vis. Geïnteresseerden kunnen een van de maandelijkse kooklessen volgen en op de website van het restaurant vind je regelmatig nieuwe recepten. 'Gastronomie is een totaalervaring die niet ophoudt bij de deur van het restaurant. Ik droom van een delicatessenwinkel waar we producten rechtstreeks kunnen aanbieden', aldus Edwin.

Dat gastronomie een totaalbeleving is, bewijst ook het interieur van ’t Korennaer. Recente investeringen hadden niet enkel oog voor esthetiek, maar ook aandacht voor de akoestiek. Strategisch geplaatste gordijnen, absorberende wandbekleding en de lederen bedekking op het zitmeubilair, dragen bij tot een comfortabele omgeving waar het storend effect van omgevingsgeluid tot een minimum is herleid. 'Nu we met de inrichting de puntjes op de i hebben gezet, ligt onze focus meer dan ooit op perfectionering en verfijning in de keuken', benadrukt de glunderende chef.

't Korennaer opnieuw klaar na make-over

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 02 2014. Citaat:

"'Het hele plaatje klopt nu tot in de details. Waar we ooit van droomden, hebben we eindelijk waargemaakt', zegt Edwin Van Goethem heel enthousiast. 'Van de vloer over het behang, de gordijnen tot de verlichting, de glazen en het bestek: alles is nieuw.' 't Korennaer, aan het Kerkplein in Nieuwkerken, is al vele jaren een topper onder de Wase restaurants. Een bewijs daarvan is dat ze al voor het derde jaar op rij 16 op 20 scoren in de culinaire gids GaultMillau. Een klasserestaurant, dus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: De lekkerste plekjes
Reportage Culinair Oost-Vlaanderen

Verschenen in Weekend Knack op 06 06 2012. Citaat:

Van bistro's en brasseries tot gastronomische tempels en eetwinkeltjes. Weekend Knack selecteerde 14 opmerkelijke eetadressen in Oost-Vlaanderen.

  • In en uit: Café Parti
  • Kunstzinnige snackbar: bRoodstop
  • Brasserie: Bord'Eau
  • Bistronomie: Plein 25, J.e.f
  • Gastronomie: 't Korennaer, Deauville, Bresca
  • Landelijk: Den Duyventoren, Benoit en Bernard Dewitte
  • Alleen in het weekend: Jour de Fête
  • Lekkere winkels: Yuzu (Chocoladezaak, Walpoortstraat, Gent), Joost Arijs (Gent), Wauters (Temse)

Lees het volledige artikel (externe link)

't Korennaer: Gestaag gegroeid
Weekend Knack: De lekkerste plekjes

Verschenen in knackweekend.be op 04 06 2012. Citaat:

"In de vijftien jaar dat ’t Korennaer bestaat, evolueerde de zaak van kleinschalig eethuis tot een druk bezocht gastronomisch restaurant. Aan de basis van het succes staan een vriendelijk onthaal, een moderne en verfijnde keuken, bereid uit eersteklasproducten en betaalbare prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

't Korennaer uit Nieuwkerken scoort

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Chef Edwin Van Goethem toonde zich erg tevreden toen zijn restaurant 16 punten kreeg. 'We hebben hier met het hele team keihard voor gewerkt', zegt Van Goethem. 'We hechten steeds meer belang aan de origine van onze producten. We weten waar bepaalde soorten wild vandaan komen, zodat de klant niet met onaangename verrassingen wordt geconfronteerd.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Tafelen: In de lift
Restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas

Verschenen in Weekend Knack op 15 02 2011. Citaat:

"Dertien jaar lang werd de lat telkens wat hoger gelegd. In die tijd evolueerde ’t Korennaer van een kleinschalig en laagdrempelig eethuis tot een groot en modern gastronomisch restaurant. Aan de basis van dit succes liggen een innemend onthaal, inventieve en verfijnde hedendaagse gerechten bereid uit eersteklasproducten, en betaalbare prijzen."

Beoordeling keuken: 8,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Taste ID: Culinaire plezierreis.
Restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas.

Verschenen in Steps op 05 12 2010. Citaat:

"Elke keukentechniek wordt hier beheerst tot in de perfectie. Elk bord smaakt naar meer, en dankzij de uitgekiende dosering, keren we na een culinaire plezierreis geheel voldaan huiswaarts."

'We horen bij de Wase top'
Restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"GaultMillau gooit niet met de punten en dus is 15/20 een mooi resultaat', zegt Van Goethem. 'Vorig jaar behaalden we ook die score. Dit betekent dat 't Korennaer een standvastige kwaliteit biedt waar veel klanten voor terugkeren. Ons geheim is dat we met honderd procent verse producten werken en dat wordt geapprecieerd door een breed publiek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

't Korennaer: bloem of kruidenpoeders?

Verschenen in 6minutes.be op 11 06 2010. Citaat:

"Edwin Van Goethem blijft op culinair vlak bijzonder creatief. Tal van nieuwe technieken past hij op een gedoseerde en rationele manier toe. Enkel wanneer ze de smaakbeleving versterken of het mondgevoel activeren maakt hij er gebruik van. Voor overbodig visueel vertoon past hij."

Resultaten Knack Weekend Culinair Referendum 2009

Verschenen in Weekend Knack op 18 11 2009. Citaat:

In Knack Weekend van 16 september kregen de lezers de mogelijkheid om te stemmen voor hun favoriete restaurants. Bijna 5.000 lezers rangschikten, uit de eerste selectie van culinair journalist Pieter van Dooveren, per categorie drie gekozen restaurants in de volgorde van hun voorkeur.

Categorie 1 : De beste prijs-kwaliteitverhouding
winnaar: Spaans Dak (Oud-Heverlee), tweede: ‘t Korennaer (Sint-Niklaas), derde: French Kiss (Brussel)

Categorie 2 : De fijnste inventieve gastronomie
winnaar: Grand Cabaret (Nieuwpoort), tweede: Rascasse (Kapellen), derde: Ter Leepe (Zedelgem)

Categorie 3 : Het meest trendy restaurant
winnaar: Bristol (Knokke-Heist), tweede: Mets Gusta (Moeskroen), derde: Condacum (Kontich)

Categorie 4: De beste Belgische keuken
winnaar: Le Pigeon Noir (Ukkel), tweede: ‘t Zwaantje (Brugge), derde: ’t Klokkenhof (Brasschaat)

'Volgend jaar willen we 16 op 20'
't Korennaer te Nieuwkerken.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"'t Korennaer staat al jaren bekend als een restaurant met een prima keuken. Chef Edwin Van Goethem wordt in verschillende culinaire recensies geprezen omwille van zijn inventiviteit. 'Vooral de combinatie van prijs en kwaliteit is erg belangrijk', vertelt Van Goethem."

"Dat hij opnieuw 15 punten behaalt, bewijst volgens Van Goethem dat ze op een stabiel niveau goed bezig zijn. 'Ons doel is de komende jaren verder te werken aan een zo goed mogelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo willen we 16 op 20 punten in de wacht slepen bij een volgende beoordeling.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

't Korennaer

Verschenen in Goesting Antwerpen op 21 10 2009. Citaat:

"Aan de mensen uit het Waasland moet 't Korennaer niet meer voorstellen. Het restaurant staat bekend om zijn creatieve en inventieve keuken. Chef-kok Edwin Van Goethem leidt zijn keukenteam met passie voor vernieuwing. Zijn vrouw is de ideale gastvrouw."

"Hier krijg je absoluut waar voor je geld"

Zone03 beoordeling: 5 sterren

Lees het volledige artikel (externe link)

’t Korennaer: Investeren in vooruitgang

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2009. Citaat:

"Wij aten à la carte. Er kwamen twee smakelijke voorgerechten: een vegetarische risotto van bulgur, truffel, beukenzwam, groene asperge en Parmesan Reggiano 24 (16,90 euro) en sint-jakobsvruchten met ganzenlever, schuim van rode biet en consommé met parfum van truffel en citroengras (22,90 euro)."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.