Parfums de Cuisine

Alle persartikels over restaurant Parfums de Cuisine

Aan Tafel: Parfums de cuisine

Verschenen in De Standaard Magazine op 04 10 2014. Citaat:

"Te midden van deze versmolten smaken en texturen mis ik weleens frisheid, lichtheid en schakering. Maar binnen klassiek-Franse stijl levert Lekeu onberispelijk werk af, met een gedefinieerde smaakexperessie die wijst op verse ingrediënten en bereidingen à la minute. Lekeu is een kok met eergevoel die er zichtbaar van geniet als zijn klanten het goed hebben. Daar kan de jongere generatie nog wat van leren."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Comme chez Moi - Eric Lekeu
Parfums de Cuisine

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com - Franstalig

Parfums de Cuisine: eerlijke keuken
Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Eric Lekeu is een rot in het vak. De kok komt van de Naamse Ecole Hôtellerie de la Citadelle en kookte in Waalse sterrenrestaurants als Clos Saint-Michel in Saint-Hubert en in Grand Corroy. In Parfums de Cuisine presenteert hij eerlijke, traditionele gerechten voor verteerbare prijzen. Het Menu Parfums et Saveurs is het visitekaartje. Het intieme eethuisje met bescheiden inrichting ligt in het historische hart van de stad."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In Namen zijn de mensen over het algemeen content met wat ze hebben en willen ze dat zo houden. Dat zie je aan het respect voor hun architecturale en culturele verleden. Dat zie je ook in de vele eethuizen, waar men trouw blijft aan het culinaire erfgoed : vis à l'escavèche, gebakken forel, rivierkreeftjes in witte wijn, flamiche..." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Bistronomie: Cuisinémoi
  • Gastronomie: L'Air du Temps, Chai Gourmand
  • Prijsbreker: La Petite Fugue
  • Bistro: Parfums de Cuisine
  • Panoramisch zicht: La Plage d'Amée
  • Terroir-keuken: La Besace
  • Landelijke verfijning: L'Auberge des Crêtes
  • Menu is troef: Du Four à la Table
  • Familiaal: Auberge de la Lesse
  • Kindvriendelijk: Les 7 Meuses
  • Voor Zoetekauwen: La Maison des Desserts
  • Lekkere winkels: Kaashandel La Petite Ferme, Couques Collard

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Parfums de Cuisine: Eerlijke gerechten voor verteerbare prijzen

Verschenen in knackweekend.be op 05 08 2009. Citaat:

"Het intieme eethuisje met bescheiden inrichting ligt in het historische hart van de stad. Het restaurant opende een jaar geleden en bouwde in korte tijd een stevige reputatie op. Aan de basis van dit vertrouwen ligt het verleden van chef-kok Eric Lekeu. De man maakte carrière in grote huizen, maar gooit het deze keer over een andere boeg. Hij nam een klein eethuis over, verfriste de inrichting en ging aan de slag met een minimum aan personeel. Hij staat alleen in de open keuken en kookt zonder franjes. Dat viel zo in de smaak dat de bekende chef op korte tijd zijn vroegere fanclub wist te recupereren."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.