L'Éveil Des Sens

Alle persartikels over restaurant L'Éveil Des Sens

Beste Benelux Groenterestaurant 2016: laureaten Vlaanderen en Wallonië

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2016. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 3 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2016. 

Lees het volledige artikel

Eerste Kok en Sommelier van België verkozen

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 10 2013. Citaat:

"Chef-patissier Vincent Denis (chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul) mag zich een jaar lang 'Eerste Kok van België' noemen. Grégory Van Acker (sommelier van restaurant Lijsterbes in Berlare) sleepte dan weer de titel 'Eerste Sommelier van België 2014' in de wacht. De exclusieve kookwedstrijd Prosper Montagné vond maandag plaats in de Brugse hotelschool Spermalie."

Meer info op www.club-prosper-montagne.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Finalisten 'Eerste Kok van België 2014'

Verschenen in eigen redactie op 15 08 2013. Citaat:

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een concours waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Inmiddels zijn de vijf finalisten bekend. Vincent Denis (chef van restaurant l'Eveil des Sens te Montignie-le-Tilleuil), Kevin Lejeune (sous-chef van restaurant La Paix te Anderlecht), Dany Lombart (chef van restaurant Le Mayence te Charleroi), Pieterjan Rosseel (chef van Pieterjan Rosseel home cooking te Diksmuide) en Glenn Verhasselt (sous-chef van restaurant 't Stoveke te Strombeek-Bever).

De finale van de wedstrijd vindt plaats op maandag 7 oktober 2013 in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

L'Eveil des Sens: met subtiele Noord-Afrikaanse parfums
Weekend Knack: Heerlijk Henegouwen

Verschenen in knackweekend.be op 27 06 2012. Citaat:

"Laury Zioui bracht het tot chef in restaurant Clos du Marmiton in Couillet en wist menige lekkerbek in euforie te brengen. De leergierige en getalenteerde autodidact geeft de gastronomische keuken een extra dimensie door deze subtiel te parfumeren met Noord-Afrikaanse smaken. Hij spant zich in om op te hoogte te blijven van de laatste keukenevoluties."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Heerlijk Henegouwen

Verschenen in Weekend Knack op 27 06 2012. Citaat:

"Voor veel Vlamingen is Henegouwen een grote onbekende. De groene provincie heeft een rijke folklore met veel volksfeesten en is bezaaid met kleinere en grotere eethuizen." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Brasseries: La Table du Boucher, La Madeleine
  • Gastronomisch: L'Eveil des Sens, Le Prieuré Saint-Géry, L'Impératif, Les Gribaumonts
  • Bistro: Pouic-Pouic, La 5ème saison, Les 3 P'tits Bouchons
  • Terroir: Le Pastissou
  • Trendy: Mets Gusta, Espace Culinaire Bulthaup
  • Kindvriendelijk: Auberge de Poteaupré, Brasserie d'Hoppe
  • Lekkere winkel: Kaaswinkel Jacquy Cange

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Laury Zioui, chef-kok L’Eveil des Sens
Weekend Food Experience

Verschenen in knackweekend.be op 02 05 2012. Citaat:

Op 19 maart demonstreerde Laury Zioui van het restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul, samen met zijn vrouw en 2 hulpchefs, de bereiding van een gastronomische menu.

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt L'Eveil des sens

Verschenen in DM magazine op 24 09 2011. Citaat:

"Het is hier de gewoonte dat je beslist uit hoeveel gangen je menu mag bestaan, en dan blind je lot in handen legt van de kok en de sommelière. 'Vroeger hadden we wel een uitgeschreven menu', legt Nadia desgevraagd uit, 'maar na twee weken waren de gerechten toch altijd geëvolueerd."

L'Eveil des Sens: 10 jaar in alle bescheidenheid

Verschenen in 6minutes.be op 25 05 2011. Citaat:

"De keuken van Laury is heel persoonlijk, met een duidelijke structuur en toch ook instinctief, hier en daar discreet gevoed door invloeden uit zijn geboortestreek, de Maghreb. Laury streeft naar ultieme harmonie, zijn keuken is de uitdrukking van een creativiteit die voor hem geen geheimen meer kent en voortdurend verfijnd wordt en aangepast aan mooie producten en smaken."

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
  • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
  • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
  • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
  • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
  • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
  • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
  • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
  • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
  • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
  • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
  • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
  • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
  • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.