't Aards Paradijs

Alle persartikels over restaurant 't Aards Paradijs

't Aards Paradijs

Verschenen in Captain Critic op 22 05 2018. Citaat:

‘Langoustine - wortel - citrus - dropkruid’ is de heerlijke derde gang. Een prachtige langoustine met een smakelijke jus wordt vergezeld van structuren van wortel en - meer verrassend - sinaasappel- en pompelmoespartjes. Frisse, natuurlijke smaken opnieuw, en een aanlokkelijk gekleurd geheel op het bord.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Aards Paradijs, Merendree

Verschenen in vaut le voyage op 16 02 2013. Citaat:

"Euforie daarna als de Iberico Patanegra wordt gepresenteerd die we nog nooit zo verbluffend proefden: geschroeid aan de rand en nog rood vanbinnen. Boterraapje, peterseliewortel en spitskool vullen aan. De vegetariër krijgt een mooie creatie van dezelfde groenten. We drinken er Tempranillo bij. Top. This is heaven: met zo'n naam kan het eigenlijk niet anders."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lieven Lootens, chef-kok van ‘t Aards Paradijs opent ook conceptrestaurant in Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 01 2013. Citaat:

"Lieven Lootens, chef-kok van 't Aards Paradijs in Merendree, opent nog deze zomer in Gent een 'conceptrestaurant'. Hij wil daarvoor het voormalige restaurant Jan Breydel en het aangrenzende pand ombouwen.

'We gaan er een open keuken installeren, met een zittoog, zodat iedereen de chefs aan het werk kan zien in een dynamische en tegelijk gemoedelijke sfeer. We willen er gerechten maken die eigentijds en natuurlijk ogen en die worden gemaakt met de beste producten, op dezelfde manier als in 't Aards Paradijs.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Lieven Lootens, chef-kok 't Aards Paradijs
Batibouw Live Cooking @ Neff

Verschenen in eigen redactie op 18 05 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Proefwerk 't Aards Paradijs.
Chef-kok Lieven Lootens

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 31 03 2012. Citaat:

"Dat Lootens een van de betere kruiden-en groentekoks van het land is, blijkt niet alleen uit de originele variëteiten die hij in zijn menu's verwerkt, maar ook uit de technieken die hij erop loslaat. Zo strijkt hij grietfiletin met basilicumolie. En bij een rendierfilet (botermals en met een lichte wildsmaak) geeft hij een puree van gerookte aardappel."

Nieuw E40-wegrestaurant in Wetteren huurt topchef in

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 02 2012. Citaat:

"Topchef Lieven Lootens van 't Aards Paradijs uit Merendree is door twee ex-directeurs van Carestel ingehuurd om hun nieuwe horecaconcept langs de snelwegen gestalte te geven. Onder het motto 'Weg met de grootkeuken, leve de versheid'. Het resultaat kan u vanaf 20 februari zien en proeven bij Pauzo, aan het benzinestation van de E40 in Wetteren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 1
Lieven Lootens, 't Aards Paradijs te Merendree

Verschenen in kanaalz.be op 24 09 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 1: Lieven Lootens - Restaurant 't Aards Paradijs te Merendree.

Bekijk de aflevering op KanaalZ

Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Reportage: De geheime adressen van de chefs.
Lieven Lootens, chef-kok 't Aards Paradijs.

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 12 2010. Citaat:

"Lieven Lootens: ‘Ik ben altijd op zoek naar oude of vergeten groentesoorten en die vind ik bij Eric Van de Putte (Steenputstraat, Nevele). Hij heeft een groot- en kleinhandel in groenten en fruit en laat zich dagelijks bevoorraden door kwekers en veilingen uit binnen- en buitenland. Bij hem vind ik altijd de beste en meest verse producten.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Peter Van de Veire?

Verschenen in DM magazine op 13 11 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Peter Van de Veire:
De Rode Loper (Leuven), Elckerlijc (Maldegem), De Kuiper (Vilvoorde), Frituur Kattenkwaad (Verbondstraat 112, Antwerpen), 't Aards Paradijs (Merendree), Toeareg (Leuven), Schloos Bensberg (Bensberg, Duitsland).

Radio- en televisiepresentator Peter Van de Veire is opnieuw ieder vrijdag gastheer in het derde seizoen van de muziekshow 'Peter Live'.

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
 • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
 • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
 • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
 • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
 • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
 • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
 • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
 • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
 • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
 • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
 • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
 • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
 • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Toveren met texturen.
Lieven Lootens is 'groentekok van het jaar'

Verschenen in DM magazine op 06 11 2010. Citaat:

"Alle zintuigen mobiliseren om de ervaring intenser en aangenamer te maken, dat is wat Lootens boeit. 'Mijn keuken is nog altijd in evolutie', vertelt hij."

Prijs voor Groentenrestaurant.
Interview met Lieven Lootens, chef-kok 't Aards Paradijs.

Verschenen in vtm.be op 26 10 2010. Citaat:

"'t Aards Paradijs in Nevele in Oost-Vlaanderen is het beste groentenrestaurant van de Benelux. Die titel wordt elk jaar uitgereikt door de culinaire gids Gault Millau samen met groentenkok FrankFol."

Twee resto's zijn 'Beste Benelux Groenterestaurant 2011'

Verschenen in demorgen.be op 25 10 2010. Citaat:

"'t Aards Paradijs uit Nevele en De Culinaire Werkplaats uit Amsterdam zijn de winnaars geworden van de 'De Groentekok - Le Chef des Légumes AWARD' en mogen zich een jaar lang het Beste Benelux Groenterestaurant noemen."

Lees het volledige artikel (externe link)

't Aards Paradijs

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 09 12 2009. Citaat:

"Chef Lieven Lootens van 't Aards Paradijs, die in de jongste editie van de GaultMillau van uit het niets binnen kwam met 15 punten, houdt van experimenteren en bekwaamde zich in de nieuwste kooktechnieken. (...) We hebben vanavond producten en smaken geproefd die we nog niet kenden. Een echt avontuur."

Zone09 beoordeling: 4 sterren

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef tevreden met 'late' erkenning.
't Aards Paradijs te Merendree.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Het gerenommeerde restaurant van topchef Lieven Lootens in 't Aards Paradijs in Merendree komt van niets in GaultMillau binnen met vijftien punten."

"'Alles bij elkaar is die vermelding in GaultMillau natuurlijk een beloning voor het geleverde werk. Alleen liet ze wat lang op zich wachten. Ik weet niet wat de criteria zijn, maar in ons restaurant geniet je zoals in het paradijs van culinaire verwennerijen op basis van natuurlijke producten. Mogelijk heeft in de voorbije jaren wel meegespeeld dat ons restaurant te weinig open was. Nu zijn de sluitingsdagen beperkt.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.