Planckendael

Planckendael, Mechelen

Leuvensesteenweg 582
2812 Muizen
015 41 49 21

Categorie: natuur, park

Planckendael

Dierentuin Planckendael, bij Mechelen (Muizen), is een modern dierenpark met ruime dierenverblijven. Planckendael is vooral een interactief park gericht op avontuur en ontdekken.

Het park is opgedeeld in continenten: een Europagedeelte, een Afrikagedeelte, een Oceaniëgedeelte, een Aziëgedeelte en een Amerikagedeelte. Zo vind je in Afrika de bonobo’s en de zebra’s, in Azië de Indische leeuwen en neushoorns en in Oceanië de koala’s. Het volledige Zuid-Amerika gedeelte van Planckendael is opgezet als één grote avonturentocht langs verborgen plekjes en in Europa kan je hoog tussen de bomen wandelen ...

De KMDA, die de Zoo van Antwerpen en Planckendael beheert, werkt actief mee aan het kweekprogramma voor de Aziatische olifant, waarvan Kai-Mook in ZOO Antwerpen een mooi resultaat is. Tegen 2011 is een nieuw en veel ruimer olifantencomplex voorzien in Planckendael.

Het dierenpark Planckendael is het ganse jaar door open, enkel de openingsuren wijzigen.

Website Planckendael Zoo

Op de site krijg je alle informatie voor je bezoek aan het dierenpark Planckendael: prijzen, openingsuren, ligging, grondplan park, bereikbaarheid, alles over dieren, events, abonnement info, nieuws.

Bijkomende links Planckendael:

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen.
Informatie over KMDA. De vereniging werd opgericht in 1843 en heeft drie merken onder haar hoede: ZOO Antwerpen, Planckendael en de Koningin Elizabethzaal.

Kai Mook, de baby olifant
Website over Kai-Mook, de eerste olifant die in België werd geboren op 17 mei 2009. Je kan er alle nieuws over Kai-Mook op de voet volgen. In 2011 komt Kai-Mook en haar olifantenfamilie in Planckendael wonen.

Andere:B-Dagtrip Planckendael - Zoo Antwerpen

Oriëntatiepunten in de buurt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.