Brasserie N4

Alle persartikels over restaurant Brasserie N4

Bib Gourmand 2015 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2014. Citaat:

Michelin heeft met zijn nieuwste Bib Gourmand Benelux Gids 2015 terug een recordeditie te pakken. De teller staat op 285 restaurants, waaronder maar liefst 57 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Le Vertige des Saveurs, Martelange

Verschenen in 6minutes.be op 10 02 2012. Citaat:

"De kaart laat diverse combinaties toe, soms een tikkeltje futuristisch en modern, soms Frans klassiek zodat iedereen er zijn gading vindt. Ook de verschillende menu’s kunnen ongetwijfeld meerdere lekkerbekken bekoren. Smaakdiversiteit en traditie horen bij een welonderbouwde kaart waarbij topproducten een belangrijke rol spelen. Af en toe moet de chef fijnproevers teleurstellen omdat bepaalde producten of ingrediënten niet aanwezig zijn aangezien versheid primeert op een te starre keuze die versheid op de achtergrond duwt."

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.