Het Vliegend Tapijt

Alle persartikels over restaurant Het Vliegend Tapijt

Restaurant Het vliegend tapijt vlak bij Kortrijk: gastronomie in een bruin café

Verschenen in knackweekend.be op 13 06 2017. Citaat:

Deze avond maakt duidelijk hoezeer een uitgebreid menu behoefte heeft aan schwung en dynamiek. Te lang wachten tussen de gerechten maakt humeurig en zuigt de energie uit de avond. Maar de charmante bediening, uitstekende match tussen de aangepaste wijnen en de gerechten en de mooie producten stemmen mild.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017. Citaat:

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Beste hazenpaté van Kortrijk

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 05 01 2016. Citaat:

Op zondag 3 januari vond een speciale wedstrijd 'paté maken' plaats. Tien Kortrijkse koks streefden naar de titel van beste paté van Kortrijk. Het thema van deze eerste 'patébattle' werd hazenpaté.

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

8 uitstekende culinaire adressen in Kortrijk

Verschenen in Weekend Knack op 15 01 2015. Citaat:

Weekend Knack maakte een lijstje van 8 adressen (inclusief traiteurwinkel) in Kortrijk die zeker een culinair bezoekje waard zijn: Damier, Table d'Amis, Patisserie Vercruysse, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Messeyne, Bistrot Parkhotel en Traiteur Deylgat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld: Het Vliegend Tapijt, Marke

Verschenen in Cookanista.be op 09 11 2013. Citaat:

"Na Trente & Veranda vorig jaar ging ik het dit jaar wat verder gaan zoeken, in Kortrijk meerbepaald. Chef Felix François nam een tijdje geleden de zaak over van z’n ouders en wil bewust kleinschalig blijven om de klanten de gewenste aandacht te bieden. Het is een gezellige zaak met een vrij aparte inrichting."

Lees het volledige artikel (externe link)

Felix Francois is nieuw Jong Keukengeweld

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 09 2013. Citaat:

"Francois is echter de enige Zuid-West-Vlaming die de selectie overleefde. ‘Ik ben geboren en getogen in de horeca. Na mijn studies aan Ter Groene Poorte in Brugge kon ik in La Durée in Izegem aan de slag. Het restaurant kreeg een ster toen ik er zes maanden was. Ik heb er veel bijgeleerd en had voldoende ervaring om Het Vliegend Tapijt op de Pottelberg in Kortrijk van mijn vader over te nemen. Ik serveer de Belgisch-Franse keuken op een vernieuwende manier. Ik schotel eerder lichte gerechten voor. En als het kan, gebruik ik regionale producten.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Culinair talent: Felix François, chef-kok van Het Vliegend Tapijt te Marke

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2013. Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Alex Verhoeven, chef-kok van restaurant Fleur de Sel te Kasterlee.

"De jonge kok werkt het liefst met streekproducten. 'Ik merk dat de mensen dat appreciëren. Ik vind het zelf ook leuk om iets van dichtbij te nemen en daar een verhaal rond te maken. Melk en boter komen van bij de boer, bier van brouwerij Bockor. Via Local Food Express koop ik vier soorten radijzen aan, maar ook landkers, bloemetjes van raketsla en lokaal gekweekte groenten. Vlees van het rode ras bestel ik bij beenhouwer Dierendonck. Vis komt van de haven van Nieuwpoort; als ik vroeg bel, staat de levering om elf uur voor de deur. Ik hou ook van versgepelde noordzeegarnalen en van potjesvlees, een typisch streekgerecht. Het ingelegde vlees kregen de vissers vroeger van hun vrouwen mee voor aan boord.'"

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013. Citaat:

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

 • 'Buitengewone carrière'
  Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
  François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
 • 'Beste kok'
  Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
  Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
 • 'Jong Talent'
  Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
  Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
 • 'Beste Sommelier'
  Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
  Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
 • 'Beste uitheemse kok'
  Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
  Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Agnes Goyvaerts bezoekt Het Vliegend Tapijt
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 02 02 2013. Citaat:

"Bij de overname verklaarde de zoon Felix dat hij de ongedwongen bistrokeuken wou behouden, mits hier en daar wat te verfijnen en een eigen accent te leggen. Aan het interieur met geboende lambriseringen werd nauwelijks geraakt, gelukkig maar, het draagt in grote mate bij tot de gezelligheid."

"Twee dagen later verzucht de Acteur nog eens uit het diepst van zijn hart: wat was dat daar lekker!

Vier veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 10 01 2013. Citaat:

Weekend Knack maakte een selectie van vier nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers: Het Vliegend Tapijt (Marke), Ardent (Antwerpen), La Belle (Geel), Bonte B (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Van vader op zoon
Het Vliegend Tapijt te Marke

Verschenen in Weekend Knack op 12 09 2012. Citaat:

"Recentelijk droegen Stefaan François en Yvette Vandyck de fakkel over aan hun zoon Felix en openden in de Kortrijkse Begijnhofstraat het muziekcafé In de Wolken. De jonge Felix liet de inrichting en de pretentieloze sfeer van de met bruine lambriseringen beklede bistro bij het oude en dat is maar goed ook, want er is weinig aan te verbeteren. Zijn spijskaart is beknopt. Op de drankenkaart is plaatsgemaakt voor een gevarieerd bieraanbod.(...) Felix François kookt met talent en zijn bereidingen komen tot stand met mooie producten en correct gehanteerde moderne technieken."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Vliegend Tapijt gaat over van vader op zoon

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 06 2011. Citaat:

"Stefaan François laat zijn restaurant 'Het Vliegend Tapijt' in Marke over aan zoon Felix. Onder meer acteur Wim Opbrouck laat niet na de lof te zingen over de horecazaak en ook andere artiesten komen er graag."

"Stefaan en zijn vrouw stoppen er deze week nog mee, op zaterdag 18 juni. Zoon Felix François en zijn vrouw Nel Desmet heropenen de zaak weer op vrijdag 1 juli."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Hier zingen de muren.
Het Vliegend Tapijt te Marke.

Verschenen in DM magazine op 22 01 2011. Citaat:

"Het menu klinkt stevig Vlaams, met enkel" originele toetsen. Er is een driegangenmenu voor 39,50 euro, met keuze tussen twee voor- en twee hoofdgerechten, bijvoorbeeld kabeljauw met karnemelkschuim of Schotse rib-eye met geitenkaasboter."

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Wim Opbrouck?

Verschenen in DM magazine op 06 03 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Wim Opbrouck:
Het Vliegend Tapijt (Marke), Georges (Gent), De Lieve (Gent), Bras (Laguiole, Frankrijk), Sa.qua.na (Honfleur, Frankrijk).

Wim Opbrouck presenteert elke dinsdagavond 'In de Keuken' op Canvas, een programma waarin amateurkoks zich wagen aan gerechten van sterrenchefs.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.