Arabelle Meirlaen

Restaurant Arabelle Meirlaen, Marchin

Adres:

Chemin de Bertrandfontaine 7
4570   Marchin

Toon de ligging

Telefoon:

085 25 55 55

Chef-kok:

Arabelle Meirlaen

Type:

Restaurant, gastronomisch

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '16:

Pagina 508
Keuken: 1 ster
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 412
Keuken: 18.0 /20

Faciliteiten:

Terras

Formules:

Menu

Lid van:

Meesterkoks van België

Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 21:30

Arabelle Meirlaen in de media

Interview met Arabelle Meirlaen

Verschenen in vierbordjes.be op 28 01 2014. Citaat:

Waar vind je vooral je inspiratie als je recepten creëert? En waar vind je de tijd daarvoor?

"De meeste recepten beginnen te ontstaan als ik wandel door de natuur. Ik laat me leiden door de seizoenen, ik vertrek van de ingrediënten die de natuur ons in een bepaalde periode van het jaar schenkt. Ik maak associaties in mijn hoofd en dan test ik die uit. Ik verwerk ook vaak groenten om ze op een later tijdstip te kunnen gebruiken. Zo laat ik bijvoorbeeld groenten fermenteren, wat trouwens heel goed is voor de spijsvertering. Of ik pekel ze. Zelfs als ik dus niet aan koken ben, ben ik toch altijd met voeding bezig. Dat is nu eenmaal het leven van een kok."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Arabelle Meirlaen

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 12 2013. Citaat:

"Arabelle is helemaal opengebloeid en slaagt erin haar inventieve gastronomie te koppelen aan een heldere visie op gezonde voeding."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013.
  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

In de buurt van restaurant Arabelle Meirlaen

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.