L'imperatif

Alle persartikels over restaurant L'imperatif

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Impératif - videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com - Franstalig

Aan Tafel: L'Impératif

Verschenen in eigen redactie op 28 01 2012. Citaat:

"J'ai un coup de coeur pour cette maison, zouden ze hier zeggen. L'Impératif brengt een eerlijke en smakelijke keuken, tegen eerlijke en licht verteerbare prijzen. Kortom: de score waar u en ik elke week op hopen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Wallonië

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 10 chef-koks/restaurants in Wallonië geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.