Danny

Alle persartikels over restaurant Danny

Sterrenchef verkoopt friet op de fiets

Verschenen in MadeInLimburg.be op 06 06 2016. Citaat:

Sterrenchef Danny Vanderhoven heeft zijn jongensdroom waargemaakt. Hij heeft een tweewieler omgebouwd tot een 'bakfiets', waarop hij zijn eigen Belgische frieten kan bakken. Met Bakfrietfiets wil hij een mobiele ambassadeur worden van de Belgische friet door onder meer in Maasmechelen Village en op allerlei events zijn lekkernij aan de man te brengen.

Facebookpagina Bakfrietfiets

Lees het volledige artikel (externe link)

Terhillshotel in Eisden schot in de roos

Verschenen in hln.be op 12 05 2016. Citaat:

Het Terhillshotel te Eisden, Maasmechelen blijkt een jaar na de opening een schot in de roos te zijn. Al meer dan 15.000 toeristen boekten minstens één nacht in het viersterrenhotel.

Een van de troeven, dat op vele beoordelingen op booking.com wordt genoemd, is de aanwezigheid van sterrenrestaurant Danny. De combinatie van het viersterrenhotel met een restaurant op hetzelfde niveau spreekt dus heel wat vakantiegangers aan.

De toekomstplannen voor het hele Terhills-verhaal bevatten een Center Parcs en ook high-end vakantiewoningen, aangevuld met heel wat centrale indoorfaciliteiten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2016: Restaurant Danny te Maasmechelen behaalt een eerste ster

Verschenen in tvl.be op 15 12 2015. Citaat:

Limburg is een sterrenrestaurant rijker. Restaurant Danny uit Maasmechelen is één van de nieuwkomers met een eerste ster in de nieuwe Michelingids.

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015. Citaat:

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

 • dEssensi, 's Gravenwezel
 • Danny, Maasmechelen
 • Bistrot du Nord, Antwerpen
 • Alexandre, Brussel
 • Alain Blanchin, Overijse
 • Le Pilori, Ecaussinnes
 • Philippe Fauchet, Saint-Georges
 • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

 • The Jane, Antwerpen
 • d'Eugénie à Emilie, Baudour
 • La Villa in the Sky, Brussel

Nieuwe locatie voor sterrenrestaurant Danny

Verschenen in eigen redactie op 06 06 2015. Citaat:

Vanaf dinsdag 9 juni wordt het prachtige kader van hotel Terhills in Maasmechelen de nieuwe locatie van restaurant Danny.

Het kader verandert, de smaken veranderen… maar gastvrijheid, creativiteit en kwaliteit blijven.

Chef-kok Danny Vanderhoven opende op 1 maart reeds het foodconcept DNY in hotel Terhills. Nu komen zijn sterrenrestaurant DANNY en DNY onder één dak… een unieke combinatie!

Restaurant DANNY krijgt binnen vijf maanden Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014. Citaat:

Restaurant DANNY in Rekem-Lanaken heeft binnen vijf maanden een Michelinster gekregen. Het restaurant van Danny Vanderhoven en Ineke Dols had al eerder een ster en sloot afgelopen zomer voor korte tijd de deuren om na een herstart in juli met een gewijzigde opzet weer te openen. De patrons zijn blij verrast dat restaurantgids Michelin de nieuwe aanpak al binnen zo korte tijd heeft beloond met een ster.

Patron-cuisinier Danny Vanderhoven: 'Dat Michelin onze nieuwe opzet binnen vijf maanden tijd heeft beloond met een ster is geweldig en daar zijn we heel fier op. Na de nieuwe start in juli was ons doel om met een kleiner team en compactere kaart weer op sterrenniveau te koken. We hebben keihard gewerkt om weer terug te komen en onze klanten een mooie gastronomische maaltijd te bezorgen, we zijn heel blij dat Michelin onze inspanningen al zo snel met een ster heeft gewaardeerd.'

'Daarnaast zijn we in de GaultMillau-gids net als vorig jaar met 15 punten gewaardeerd en ben ik afgelopen week toegetreden als "Compagnon de la Toque Blanche" bij de Orde der 33 Meesterkoks van België. Deze waarderingen en de enthousiaste reacties van onze klanten geven aan dat we de goede weg zijn ingeslagen en dat we het vertrouwen van de klanten en de restaurantgidsen hebben teruggewonnen. Daar zijn we dankbaar voor en het geeft ons veel vertrouwen'

Sterrenchef Danny Vanderhoven neemt doorstart

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 07 2014. Citaat:

"Het restaurant Danny Vanderhoven van de gelijknamige sterrenchef van Rekem neemt een doorstart onder de naam Danny. (...) De restauranthouder staat er nu opnieuw, maar wel met minder personeel en een lichte aanpassing van de kaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

Danny Vanderhoven
Van 'Metal' Man tot sterrenchef in no-time!

Verschenen in Be-Gusto op 23 10 2013. Citaat:

"In een zeer kleine keuken weet Danny Vanderhoven samen met zijn sous chef Pascal De Bruin een knappe prestatie neer te zetten. Autodidact Danny mogen we culinair gezond eigenwijs noemen. Zijn gedrevenheid en ambitieuze aanpak is de sleutel van zijn gastronomisch succes. Met zijn verfijnde productkeuken weet hij ons aangenaam te verrassen. In de bediening wordt gastvrouw Ineke Dols feilloos bijgestaan door sommelier Roy Thyssen en Bas Van de Mortel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Danny Vanderhoven krijgt eerste Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"'Ik kook op een hoog niveau en het is altijd mijn doel geweest om een Michelinster binnen te rijven. Dat die ster nu al komt, is een verrassing. Ik kook in de eerste plaats voor mijn gasten, zij zijn mijn sterren. Ik probeer hen een goede prijs-kwaliteitverhouding voor te schotelen. Mijn vriendin Ineke helpt in de zaal. Samen zorgen we voor een aparte huiselijke sfeer. Iedereen moet zich hier thuis voelen, de sfeer is los en je moet zeker geen stropdas aan hebben om hier binnen te mogen. Integendeel.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Danny Vanderhoven, Rekem
Ambitieus

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"Aan de hoofdweg in Rekem-Lanaken vond Danny Vanderhoven een villa, die hij verbouwde tot fijnkostrestaurant. De deur opende op 1 september 2011 en de start was veelbelovend. Danny mikt hoog. Of hij een plaatsje bij de top zal bereiken, zal de toekomst uitwijzen. Aan ambities mankeert hij niet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

 • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
 • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
 • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
 • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
 • Trendy: De Kristalijn (Genk)
 • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
 • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
 • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
 • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

Vrienden van de smaak geven geslaagd eerste diner.
Kasteel van Hex, chef-kok Danny Vanderhoven

Verschenen in eigen redactie op 08 06 2012. Citaat:

Afgelopen zondag verwelkomde Vrienden van de Smaak 84 gasten op het domein van het Kasteel van Hex voor hun eerste diner. In het koetshuis van graaf Ghislain d’Ursel ging de openhaard aan en vond iedereen een plekje aan de lange dinertafel, die wegens het slechte weer naar binnen verhuisd was. Op hen menu stonden lokale producten, boeiende smaken, verrassende gerechten en ... het gezelschap van oude en nieuwe vrienden.

Dat het allereerste diner niet in openlucht kon doorgaan, lieten de gasten niet aan hun hart komen. Na een rondleiding langs de eeuwenoude moestuin vol vergeten groentes, werden de paraplus weggeborgen en schoof het gezelschap aan tafel in het koetshuis van het kasteel.

Vanaf dan was het genieten van de warmte, de gezelligheid, en natuurlijk de heerlijke gerechten die chef-kok Danny Vanderhoven op tafel zette. Na afloop zorgde Roel Driesen van Mucho Gusto Coffee voor heerlijke slow coffees en fruitthees, terwijl Antoine Miltenburg van Biet en Boon nog een keer zijn verse kruiden bovenhaalde om de lekkerste kruidenthees te bereiden.

Danny Vanderhoven: onstuimig creatief
Ambitieuze kok zoekt spannning op het bord

Verschenen in Chapeau! magazine op 16 05 2012. Citaat:

"Vanderhoven is een gedreven, selfmade kok, die wil scoren. Hij heeft talent, een fantasierijke smaak, kookt goed, maar wil soms iet te veel op een en hetzelfde bord. In ieder geval heeft de Sunset Boulevard (grote laan van Lanaken naar Maasmechelen) er nu een echt gastronomisch restaurant bij."

Totale beleving: 4 chapeaus.

Vrienden van de smaak @ Limburg
Chef Geheime locatie bekend: Danny Vanderhoven

Verschenen in eigen redactie op 06 05 2012. Citaat:

Op zondag 3 juni zal chef-kok Danny Vanderhoven van het gelijknamige restaurant Danny Vanderhoven zorgen voor de lekkerste gerechten aan de tafel van Vrienden van de smaak.

Vrienden van de Smaak is een rondreizend restaurant zonder muren dat deze zomer voor het eerst zijn deuren zal openen. Het is hun verlangen om de Belg opnieuw dichter bij het eten op zijn bord te brengen. Aan één lange rij tafels gebeurt het. In openlucht, tussen de fruitbomen of middenin een wei, naast een moestuin en zelfs op een geheime locatie!

Wie benieuwd is welk 5-gangenmenu Danny Vanderhoven uit z’n koksmuts weet te toveren met de rijkelijk aanwezige ingrediënten van het geheime domein, reserveert zijn stoel aan tafel op vriendenvandesmaak.be

Ondertussen is de locatie gekend. De tafel wordt gezet in één van de mooiste historische buitenplaatsen in België: op het landgoed van het Kasteel van Hex.

Restaurant Danny Vanderhoven, Rekem
Topkeuken zonder stijf gedoe

Verschenen in Steps op 29 04 2012. Citaat:

"Danny Vanderhoven opende iets meer dan zeven maanden geleden zijn restaurant en kreeg bijzonder veel lof van Gault-Millau. Niet slecht voor een starter! Het was al meteen duidelijk: deze chef-kok heeft heel wat in zijn mars."

Interview met Danny Vanderhoven

Verschenen in Steps op 29 04 2012. Citaat:

Wat zal je nooit klaarmaken?

"Ik serveer alleen dingen die ik zelf lust en daar houd ik me aan. Hersenen, nieren, zulke dingen vind ik maar niks. Een zwezerikje, lever: dat is wat anders. Dat zal je hier wel ooit op de kaart vinden."

Danny Vanderhoven.
Rendez-vous voor gourmets in Rekem

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 04 03 2012. Citaat:

"Danny Vanderhoven, die pas laat aan zijn culinaire carrière begon, verstaat de kunst om met uitstekende producten, en op een speelse, evenwichtige manier smaken en structuren te verweven en dit met veel zwier en elegantie op te dienen."

Topchef doet het met gehaktbal in brasserie

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 03 2012. Citaat:

"Toprestaurant Danny Vanderhoven en brasserie De Brouwerij werken deze maand samen. Een gehaktbal bracht hen bij elkaar. Bij restaurant Danny Vanderhoven in Rekem ga je eten uit liefde voor de ingrediënten. Maar kok Danny wil ook verrassen en durft een hoofdgerecht serveren waarbij een gehaktbal centraal staat. (...) 'Mijn inspiratie haalde ik bij de brasserie De Brouwerij in Lanaken', zegt hij. 'Op hun menukaart staan, naast 230 biersoorten, ook tal van gerechten en eentje daarvan was gehaktbal met een saus op basis van het bier McChouffe. Dat was zo lekker dat ik naar de kok trok.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Net open in Rekem
Restaurant Danny Vanderhoven

Verschenen in Libelle Lekker op 07 02 2012. Citaat:

Wat voor soort keuken wil je brengen?

"Ik wil een lekkere productkeuken brengen. Geen streepjes, lijntjes en drupjes, maar met herkenbare ingrediënten. Op mijn eerste kaart stonden gerechten zoals bouillabaisse met langoustines, schelpdieren en rouille, of pladijs met tomatencompote, garnalen en geitenkaas met honing, maar ook runderhaas met ratte-aardappelen, spitskool en ossenstaart."

Danny Vanderhove, Rekem
Beste nieuwkomer

Verschenen in Steps op 02 12 2011. Citaat:

"Danny - eerder souschef bij Luc Bellings, souschef in restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem én chef de cuisine van hotel-restaurant La Butte aux Bois - kiest voor boeiende smaakcombinaties en hecht bijzonder veel aandacht aan het dresseren. 'Ik probeer daar echt vernieuwend in te zijn', vertelt hij. 'Zo bedacht ik laatst een gerecht van zwezeriken met verschillende texturen van ajuin: gebakken, een crème, zoet-zuur, ... Heel eenvoudig, met slechts enkele ingrediënten, maar een echte smaakbom.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg: Culinaire gids lauwert drie nieuwe restaurants

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Elk jaar opnieuw weet GaultMillau de Bourgondiërs onder ons te verrassen met enkele nieuwe namen in de culinaire wereld. Opvallend is dat de nieuwkomers dit jaar alle drie meteen de mooie score van een veertien op twintig krijgen: Danny Vanderhoven, Claeverblat en Innesto."

Lees het volledige artikel (externe link)

Blij verrast door een laatbloeier

Verschenen in Feeling.be op 27 10 2011. Citaat:

"Het menu wordt in drie versies aangeboden: XL (drie gangen voor €37,50), XXL (vier en vijf gangen voor €57 en €69,50) en een zevengangen-XXXL menu voor €115 alles in."

Feeling-beoordeling:
De gerechten van Danny Vanderhoven kenmerken zich door zuivere en gevarieerde smaken en een goed evenwicht in structuren en texturen.

Van slawasser tot eigenaar-chef-kok.
Danny Vanderhoven

Verschenen in Weekend Knack op 13 10 2011. Citaat:

"Wij kwamen in de opstartperiode en troffen een goedgevulde eetzaal. De rijzige Nederlander Kevin Vondenhoff ontvangt vlot en laat zien dat hij zijn vak kent. Wanneer hij gerechten inzet, draagt hij een witte handschoen. (...) Danny Vanderhoven leverde al met al een veelbelovende start met ruimte om te groeien. Hou hem maar in de gaten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Danny Vanderhoven

Verschenen in 6minutes.be op 08 09 2011. Citaat:

"De villa biedt twee luchtige en lichtrijke zalen, eentje met een 25-tal zitplaatsen, de andere, iets intiemer met directe aansluiting op de keuken van een 12-tal plaatsen. De zwart contrasterende elementen en kleine kleurrijke schilderijen vormen een mooie decoratieve verademing op de witte muren. De tafels krijgen een keurig gesteven wit linnen bovenkleed mee en een crèmekleurig onderkleed dat op een zwarte fond rust. Een kleurig exotisch bloemstukje, een mooi bestek en glaswerk, doen je alvast dagdromen van rijkgevulde borden en unieke smaakbelevenissen."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.