Atelier de Bossimé

Alle persartikels over restaurant Atelier de Bossimé

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Atelier de Bossimé, Loyers: Ludovic Vanackere

Verschenen in Kris Kookt op 24 11 2015. Citaat:

Voor Ludovic Vanackere is het contact met zijn gasten essentieel, net als zijn banden met producenten en ambachtslui met wie hij nauw samenwerkt.

De lunch was voor Tales of Taste erg geslaagd. De heerlijk gebakken stukje hinde, met een puree van pastinaak, paddenstoelen, gele biet en witloof was een top combinatie met duidelijk respect voor het product. Ook het daaropvolgende dessert was gewoonweg subliem!

Lees het volledige artikel (externe link)

Atelier de Bossimé

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 10 08 2015. Citaat:

Volgens deze blogger een aanrader. De verwachtingen waren hoog, maar werden probleemloos ingelost. Chef Ludovic serveert pure gerechten, zonder franjes en tierlantijntjes.

Atelier de Bossimé is gelegen in Loyers, 30 minuten van Brussel of 45 minuten van Leuven.

Lees het volledige artikel (externe link)

l'Atelier de Bossimé, Loyers
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 06 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant l'Atelier de Bossimé te Loyers, dicht bij Namen.
Lees het verslag

Culinair talent: Ludovic Vanackere, chef-kok van L'Atelier de Bossimé te Loyers

Verschenen in Weekend Knack op 31 07 2013. Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Ludovic Vanackere, chef-kok van restaurant L'Atelier de Bossimé te Loyers.

"L’Atelier de Bossimé is een typisch avondrestaurant, waar de mensen reserveren om in alle rust de keuken te ontdekken. 'Wij bieden een culinaire belevenis. De tweede zaak, die onlangs opende in Wierde, is een lunchrestaurant, waar alles snel moet gebeuren. Daar wordt ook gewerkt met streekproducten, de kwaliteit in het bord is dezelfde, maar de presentatie is vereenvoudigd. Groenten spelen een belangrijke rol. Dankzij het tweede restaurant kan ik jonge mensen opleiden, zodat ik op de duur over meer geschoold personeel beschik en met L’Atelier de Bossimé verder kan evolueren.'"

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013. Citaat:

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Aan Tafel: Atelier de Bossimé

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 10 2012. Citaat:

"De hele avond lang had Ludovic gependeld tussen keuken, tafels, salon en vestiaire, en hij was onverstoorbaar rustig gebleven. Als deze jongeman meer personeel kan aannemen zodat hij zich op zijn keuken kan concentreren, dan mogen we van hem nog grootse dingen verwachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Atelier de Bossimé

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 04 2012.

"Een geweldig adres voor wie betaalbare verfijning wil koppelen aan een originele locatie."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.