Atelier de Bossimé
Restaurant Atelier de Bossimé, Loyers
Adres:
Rue Bossimé 2
5101 Loyers
Toon de ligging
Telefoon:
04 7813 71 25
Chef-kok:
Ludovic Vanackere
Type:
Restaurant
Keuken:
Frans
Hyperlinks:
GaultMillau '16:
Pagina 403
Keuken: 14.0 /20
Faciliteiten:
Parking, terras, tuin
Formules:
Menu
Middag: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 00:00 | - | 00:00 |
Avond: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 00:00 | - | 00:00 |
Atelier de Bossimé in de media
Gault Millau 2018 - Laureaten
Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.
- Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
- Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
- Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
- Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
- Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
- Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
- Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
- Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
- Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
- Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
- Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
- Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
- Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
- Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
- Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
- Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
- Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
- Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
- Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
- Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
- Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
- Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
- Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
- Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
- Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
- Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
- Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
- Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
- Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.
Atelier de Bossimé, Loyers: Ludovic Vanackere
Verschenen in Kris Kookt op 24 11 2015. Citaat:
Voor Ludovic Vanackere is het contact met zijn gasten essentieel, net als zijn banden met producenten en ambachtslui met wie hij nauw samenwerkt.
De lunch was voor Tales of Taste erg geslaagd. De heerlijk gebakken stukje hinde, met een puree van pastinaak, paddenstoelen, gele biet en witloof was een top combinatie met duidelijk respect voor het product. Ook het daaropvolgende dessert was gewoonweg subliem!
Atelier de Bossimé
Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 10 08 2015. Citaat:
Volgens deze blogger een aanrader. De verwachtingen waren hoog, maar werden probleemloos ingelost. Chef Ludovic serveert pure gerechten, zonder franjes en tierlantijntjes.
Atelier de Bossimé is gelegen in Loyers, 30 minuten van Brussel of 45 minuten van Leuven.
In de buurt van restaurant Atelier de Bossimé
- Restaurant Le Jardin Du Thé, Jambes
op 2.5 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant Le Comptoir de l'Eau-Vive, Erpent
op 2.9 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant Chez Sun, Lives-Sur-Meuse
op 2.9 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant Epices et nous, Erpent
op 2.9 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant La Bergerie, Lives-Sur-Meuse
op 2.9 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant La Jardiniere, Wierde
op 3 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant Le Cyrano, Lives-sur-Meuse
op 3.2 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant Sawasdee, Jambes
op 3.5 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant Quick, Jambes
op 3.6 Km van Atelier de Bossimé - Restaurant La Ferme Du Quartier, Bouge
op 3.8 Km van Atelier de Bossimé