Atelier de Bossimé

Restaurant Atelier de Bossimé, Loyers

Adres:

Rue Bossimé 2
5101   Loyers

Toon de ligging

Telefoon:

04 7813 71 25

Chef-kok:

Ludovic Vanackere

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans

GaultMillau '16:

Pagina 403
Keuken: 14.0 /20

Faciliteiten:

Parking, terras, tuin

Formules:

Menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Atelier de Bossimé in de media

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Atelier de Bossimé, Loyers: Ludovic Vanackere

Verschenen in Kris Kookt op 24 11 2015. Citaat:

Voor Ludovic Vanackere is het contact met zijn gasten essentieel, net als zijn banden met producenten en ambachtslui met wie hij nauw samenwerkt.

De lunch was voor Tales of Taste erg geslaagd. De heerlijk gebakken stukje hinde, met een puree van pastinaak, paddenstoelen, gele biet en witloof was een top combinatie met duidelijk respect voor het product. Ook het daaropvolgende dessert was gewoonweg subliem!

Lees het volledige artikel (externe link)

Atelier de Bossimé

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 10 08 2015. Citaat:

Volgens deze blogger een aanrader. De verwachtingen waren hoog, maar werden probleemloos ingelost. Chef Ludovic serveert pure gerechten, zonder franjes en tierlantijntjes.

Atelier de Bossimé is gelegen in Loyers, 30 minuten van Brussel of 45 minuten van Leuven.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Atelier de Bossimé

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.