Fou du Goût

Alle persartikels over restaurant Fou du Goût

Fou du Goût, Lovendegem

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2016. Citaat:

Restaurant Fou du Goût is al sinds 2009 een vaste waarde in en rond Lovendegem.

Van bij het begin kenmerkt de stijl van chef Thomas Cocquyt zich door de bereiding van voortreffelijke gerechten, gebaseerd op een eerlijke keuken met kwaliteitsvolle en vooral verse producten.

In het voorjaar van 2016 creëerden Thomas en Marieke een nieuwe, spannende episode aan hun succesverhaal: het restaurant werd grondig verbouwd. Samen met het hele team kan Fou du Goût hun klanten nu nog beter bedienen, met oog voor detail in zowel de gerechten, het interieur, als in de bediening. Zo kunnen zij elke dag voortreffelijk koken, en kan je er een fijne ervaring beleven.

Bij Fou du Goût kan je zowel ‘s middags als ’s avonds genieten van een heerlijk menu, waar met passie aan is gewerkt. Zowel voor een gezellig diner, een snelle lunch of een zakendiner kan je er terecht en in de zomer is het genieten in de groene, gezellige tuin.

Fou du Goût verdubbelt capaciteit door komst witte kassa

Verschenen in hln.be op 27 01 2016. Citaat:

Om de komst van de witte kassa op te vangen, gooit restaurant Fou du Goût het over een andere boeg. Het restaurant, dat in de Michelingids trouwens lovende commentaar kreeg, onderging een facelift en verdubbelde haar capaciteit.

'We moeten de zaak met het nieuwe kassasysteem rendabel houden. Het was uitbreiden of stoppen', vertelt chef Thomas Cocquyt aan hln.be. 'Leuk meegenomen is dat de zaak na acht jaar nu in een volledig nieuw kleedje zit.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie restaurants laten jongeren kennis maken met gastronomie

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2011. Citaat:

"Jongeren tussen 16 en 23 jaar kunnen zich van zondag 20 november tot vrijdag 25 november te goed doen aan een gastronomische maaltijd, inclusief aperitief en wijn voor slechts 30 euro. Initiatiefnemer is Thomas Cocquyt van restaurant Fou du Gout in de Kasteeldreef. Hij deed het voorstel aan zijn collega's Lode Ryckaert van De Baronie en Nicolas Soenen van Vredesdreef 3 en ook zij zagen het meteen zitten."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Gouden Vork 2011 van Zone09
Zilver voor Fou du Goût

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 09 11 2011. Citaat:

Conclusie van de jury: 'Chef Thomas Cocquyt beheerst de klassiekers uit de Frans-Belgische keuken tot in de puntjes.'

'Ik wou hen eens echt verwennen'
Jonge kok zet restaurant open voor kansarmen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 01 2010. Citaat:

"Maar De Vuurtoren viel met de 30-jarige Thomas Cocquyt bijna letterlijk met het gat in de boter. De kok van het gastronomisch restaurant Fou du Goût in de Kasteeldreef, die begin januari exact een jaar open is, bood onmiddellijk aan om de deuren van zijn restaurant open te stellen en ook de kosten voor de maaltijden volledig op zich te nemen. 'Hij heeft dus niet enkel uitzonderlijke talenten als kok, maar daarenboven ook een gouden hart', lacht Ryckaert."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Fou du Gout

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 19 08 2009. Citaat:

"Het rustige dorp Lovendegem is sinds begin dit jaar een restaurant rijker. Fou du Gout is gevestigd in een mooi rijhuis met een elegante, uitnodigende inkomhal. In de woonkamer bieden keurig gedekte tafels met stijlvol servies plaats aan zowat vijfentwintig gasten. De plankenvloer en de donkere tinten op de muren geven de kamer een moderne aanblik, maar een grote spiegel en imposante luchters voegen daar een geslaagde klassieke touch aan toe."

Zone09 beoordeling: 4 sterren

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts is proefkonijn: De dorpsgek is nog niet zo gek.
Fou du Goût te Lovendegem.

Verschenen in DM magazine op 18 04 2009. Citaat:

"We krijgen drie hapjes: een glaasje preisoep met grijze garnalen, zwarte olijven gemarineerd in parmezaan, en gerookte zalm. Eenvoudig, lekker, what you see is what you get. Bij de voorgerechten noteren we een lauwwarme carpaccio van zalm, gegratineerd pecorino (lijkt me een vreemde combinatie), rundscarpaccio met oude balsamico en parmezaan, een soepje van venusschelpen met venkel, jus van mosselen en zure room."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.