Hertog Jan

Restaurant Hertog Jan, Loppem

Adres:

Loppemsestraat 52
8210   Loppem

Toon de ligging

Telefoon:

050 67 34 46

Chef-kok:

Gert De Mangeleer

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 404
Keuken: 3 sterren
Comfort: 4 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 559
Keuken: 18.5 /20

Faciliteiten:

Parking, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Lid van:

Meesterkoks van België

Hertog Jan in de media

Hertog Jan, Loppem
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016.

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan driesterrenrestaurant Hertog Jan te Loppem..

Lees het verslag

Hertog Jan – Florilège: 4-Hands dinner

Verschenen in Be-Gusto op 19 10 2016. Citaat:

Eind september ging Be-Gusto naar een speciale 4-mains diner bij restaurant Hertog Jan. Gert De Mangeleer en de Japanse topchef Hiroyasu Kawate gaven het beste van zichzelf in een 10-gangenmenu.

Het spreekt voor zich dat deze samenwerking gewoon wereldklasse was. Een mooie mix van de Belgische en Japanse keuken werden voorgeschoteld en het was genieten van de eerste tot de laatste hap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Hertog Jan, Loppem

Verschenen in Lieutenant Luxury Food op 18 05 2016. Citaat:

De tweede uitstap van Lieutenant Luxury Food, bij Hertog Jan te Loppem, was er niet minder op dan zijn eerste bij het Hof Van Cleve.

Ook hier is het gewoon puur genieten bij de hand van artiest Gert De Mangeleer, die één voor één verbluffende gerechten op je bord tovert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Reviews over restaurant Hertog Jan

Je voelt de passie

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
9
Maaltijd: 10
Bediening: 8
Sfeer: 9

Wat Gert op je bord tovert is tegelijk bedrieglijk "sober" als subliem uitgekiend. De hapjes die in onze herinnering blijven nazinderen waren de ganzenlever/cola/bergamot en het onovertroffen aardappel/koffie/mimolette. Perfecte voorgerechtjes waren oa gele biet/duindoornbes/kreeft en witte truffel/zoete ui/Brugse Blomme met traag gegaard eitje. Heerlijk Wagyu met kokosboontjes vormde een waardig hoofdgerecht. Wij kozen voor een selectie kaas uit het meer dan mooi samengestelde kaasassortiment. Heel sympatiek was de overvolle snoepkar die kwam aangerold toen we aan het nagenieten waren met een heerlijke thee (een eigen kruidenmengeling uit de tuin!).
Niets dan lof voor dit culinaire festijn!

In de buurt van restaurant Hertog Jan

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.