D'Oude Pastorie

Alle persartikels over restaurant D'Oude Pastorie

Michelin 2017
D'Oude Pastorie te Hijfte behoudt ook in 2017 Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:

Voor het derde jaar op rij behaalt restaurant D'Oude Pastorie te Lochristi van chef Jan Audenaert een Michelinster.

Ann Stevens, zakenpartner en echtgenote, op nieuwsblad.be: 'Het is altijd nagelbijtend uitkijken naar de uitreiking van sterren en quoteringen. We zijn bijzonder fier dat we, net als de voorbije twee jaar, met een ster worden bekroond. We zijn overigens zeer erkentelijk voor de dagelijkse feedback van onze klanten.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Kok van D'Oude Pastorie is viskok van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 11 2015. Citaat:

Rob Stevens, chef-kok van restaurant d'Oude Pastorie te Lochristi, is door VLAM uitgeroepen tot Viskok van het Jaar 2016. De vakjury beoordeelde zijn gerecht met hondshaai, vis van het jaar 2015, als lekkerste en origineelste.

Lees het volledige artikel (externe link)

D'Oude Pastorie, Lochristi

Verschenen in Captain Critic op 08 05 2015. Citaat:

D'Oude Pastorie te Lochristi, recent nog bekroond met een eerste Michelinster, is gehuisvest in een mooi gerenoveerd pastoorswoning.

Captain Critic kiest voor het menu 'De eenvoud' en wordt min of meer omvergeblazen door zowel de smaken als de presentatie van de gerechten. Het heerlijk fris voorgerecht van noordzeekrab, de witte asperges met zeevruchten en lamsoor, alsook het hoofdgerecht van Black Angus-rundslende met jonge groenten en gekonfijte rundstaart zijn allemaal uiterst lekker. Ook het dessert volgt op hetzelfde niveau.

D’Oude Pastorie kan met gemak de concurrentie aangaan met de sterrenrestaurants in de Gentse binnenstad.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2015: Lochristi heeft een Michelin-ster, D'Oude Pastorie in Hijfte

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2014. Citaat:

"Restaurant D'Oude Pastorie in Hijfte van Ann en Jan Audenaert-Stevens krijgt één ster."

"D'Oude Pastorie in Hijfte wordt al jaren uitgebaat door Ann en Jan Audenaert-Stevens, maar krijgt voor het eerst een ster in de nieuwe Michelingids. Het restaurant biedt volgens Michelin 'lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014. Citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Jan Audenaert
Recept ribstuk Duroc d'Olives

Verschenen in eigen redactie op 15 04 2012. Citaat:

Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie.

  • Ribstuk Duroc d’Olives-jonge wortel-gelakt buikspek en savooikool: Bekijk het recept

De Lozen Boer en D'Oude Pastorie behouden hun 15 in de GaultMillau

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 11 2011. Citaat:

" Ook Lochristi is daarin traditiegetrouw goed vertegenwoordigd. 'D' Oude Pastorie' en 'De Lozen Boer' behouden beide hun score van 15, 'Renard' in Beervelde houdt zijn 14. Vanavond kregen we alleen Jan Audenaert aan de telefoon. Die toonde zich super tevreden met het resultaat. 'In de beoordeling herkennen wij perfect het concept waarmee we bezig zijn. Dat doet dubbel deugd', klonk het in het restaurant in Hijfte."

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste ID: Heilig vuur
Restaurant D'Oude Pastorie te Lochristi

Verschenen in Steps op 27 04 2011. Citaat:

"D'Oude Pastorie kon van meet af aan rekenen op een trouw publiek, en daar heeft de keuken van Jan Audenaert natuurlijk alles mee te maken. Marktvers, dat is hier het ordewoord. Dagelijks worden verse vis, groenten en kruiden tot in centrum Hijfte aangesleept."

D'oude Pastorie en Lozen Boer klimmen weer trapje hoger

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Lochristi blijft een opmerkelijk culinair paradijs. Maar liefst drie restaurants zien hun waarderingscijfer nog maar eens stijgen in de GaultMillau-gids van 2011. De Lozen Boer en D' Oude Pastorie halen eindelijk de magische 15 en Renard werkt zich in twee jaar tijd op van 12 naar 14."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

D' Oude Pastorie te Lochristi.

Verschenen in De Standaard Magazine op 19 09 2009. Citaat:

"Jan Audenaert kwam meteen overtuigend uit de hoek met een heerlijk fris en rins voorgerecht: een terrine van Ierse wilde paling met groene kruiden, daarbij een bolletje plattekaas en een met brio samengesteld slatje, waaarin een flinterdun krokant koekje van knolselde voor pit en crunch zorgde."

"Zelfs in een restaurant dat zich D'Oude Pastorie noemt kun je vers, licht en eigentijds eten, tegen zeer redelijke prijzen bovendien."

Beoordeling prijs-kwaliteit : 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

D'oude Pastorie bij tien beste restaurants volgens De Gentenaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 03 2009. Citaat:

"Restaurant D'Oude Pastorie uit Hijfte is door de redactie van De Gentenaar gekozen tot één van de tien beste restaurants uit Gent en omgeving. Dat beslisten collega-redacteurs Karel Van Keymeulen en Rudi Moeraert, Ze hielden daarbij onder meer rekening met de quoteringen in culinaire gidsen en overlegden ook met driesterrenchef Peter Goossens uit Kruishoutem."

Lees het volledige artikel (externe link)

D'Oude Pastorie

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 19 12 2007. Citaat:

"Al onze verwachtingen zijn ingelost. Dit is een van de beste restaurants van de streek."

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

MINITEST: Restaurant d'Oude Pastorie (Lochristi)

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 12 2007. Citaat:

"Jan Audenaert gaat voorzichtig om met specerijen, kruiden en aromaten, al was het maar om de keuken niet vanaf de eerste jaren te verbranden. Zo proeven we bij de met marjolein gebraden fazantenhen weinig marjolein, en in de grissini van aardappel en Comté-kaas (leuk gevonden, maar een grissini is het niet) heel spaarzaam Comté. Niet dat we dat erg vinden, het geheim van een goede keuken zit ook in de dosering. "

Beoordeling keuken: 4,5 vorkjes (score op 5)

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.