L'Air Du Temps

Alle persartikels over restaurant L'Air Du Temps

L’Air du Temps meets Likoké

Verschenen in Be-Gusto op 03 03 2016. Citaat:

Het was weer één en al vuurwerk bij het 4-hands diner bij L'Air du Temps te Liernu, waar Sang-Hoon Degeimbre deze keer Piet Huysentruyt op bezoek had.

Beide chefs delen een passie voor de natuur, het product en de terroir en voor de gelegenheid creëerden ze een gezamenlijk gerecht, met als basis een filet van ree.

Bekijk de 'making of' dit gerecht op youtube.com.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

L’Air Du Temps welcomes Tanja Grandits from restaurant Stucki

Verschenen in Be-Gusto op 20 09 2015. Citaat:

In het kader van de 'quatre-mains' diners, ontving Sang-Hoon Degeimbre ladychef Tanja Grandits, van restaurant Stucki te Bazel, Zwitserland. Tanja staat bekend voor haar creatief gebruik van aroma’s en smaken.

Voor de gelegenheid creëerden de twee chefs een menu, waaruit een zelden meegemaakte kleurrijke beleveniskeuken werd voorgeschoteld.

Niet verwonderlijk, Be-Gusto was er helemaal weg van!

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Air Du Temps, Liernu

Verschenen in legourmandbelge.be op 07 07 2015. Citaat:

Niettegenstaande hij in sommige gerechten een beetje power miste, beleefde legourmandbelge.be een meer dan geslaagde avond. Regelrechte kunstwerken op het bord, die behalve mooi oogden tevens ook een streling voor de tong waren. Heerlijk waren ook de groenten uit eigen tuin.

Lees het volledige artikel (externe link)

L’air du Temps – ‘4-mains’ event with André Chiang

Verschenen in eigen redactie op 30 06 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over het '4-mains' event bij restaurant L'Air du Temps, waar Sang-Hoon Degeimbre dit keer de handen in mekaar slaat met de Taiwanese chef Andre Chiang.
Lees het verslag

L’Air du Temps: culinaire oase van smaak en genot

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 25 04 2015. Citaat:

"Het eerste gerechtje toonde overduidelijk de stijl van Sang. Een topproduct is de basis van het gerecht. In dit geval was dit een heerlijke langoustine. Daarbij komen maar een paar extra smaken. Het geheel is geen complex schilderijtje, maar een simpel en smaakvol geheel. De combinatie van de langoustine met het groen-grassige van de hop was overheerlijk. Bovendien kwam in het glas een biertje van een lokale brouwerij. Dit brouwsel in combinatie met het gerecht was echt waar 'een match made in heaven'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt L'Air du Temps
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 27 09 2014. Citaat:

"L'Air du Temps (**), van chef-kok San Degeimbre, scoort op de ranglijst van de beste restaurants van Europa hoger dan Hertog Jan en Hof van Cleve (beide ***). San wordt intussen erkend als een van de meest verfijnde chefs van ons land, iemand die het experiment niet schuwt, altijd balans en schoonheid opzoekt."

Topchefs werken mee aan 18-gangendiner in Bozar Brasserie

Verschenen in standaard.be op 21 05 2014. Citaat:

"Aanleiding van het 18-gangendiner is de voorstelling van de top honderd van beste Europese restaurants, een lijst van Opinionated About Dining (OAD) die is gebaseerd op duizenden recensies van foodbloggers en foodies die reizen om te dineren."

"Vorig jaar stemden de OAD-recensenten In de Wulf van Kobe Desramaults naar de vijfde plek in een lijst die werd aangevoerd door Quique Dacosta, het restaurant van de gelijknamige chef-kok in het Spaanse Dénia."

"Wie benieuwd is naar de kookkunsten van Dacosta kan op maandag 9 juni terecht in de Brusselse Bozar Brasserie."

"Naast Dacosta zullen ook Sergio Herman (The Jane), Gert De Mangeleer (Hertog Jan), David Martin (La Paix en Brasserie Bozar, Brussel), Michael Vrijmoed (Gent), Matthieu Beudaert (La Table d’Amis, Kortrijk), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), Damien Bouchéry (Brussel) en Julien Burlat (Dôme, Antwerpen). Zij worden bijgestaan door hun buitenlandse collega’s Tim Raue (Berlijn) en Esben Holmboe Ban (Maaemo, Oslo)."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Air Du Temps, Liernu

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 11 03 2014. Citaat:

"In dezelfde shift de Purple Duck versie 2014. Alweer een perfect bereid stukje vlees, eend deze keer met erbij hoisinsaus, krokante bolletjes en geleitjes van rode kool en rode ui en ook nog stukjes rode kool en rode ui die koud en zuur gemarineerd waren, gepofte rijst die lila was en ergens proefde ik ook nog wat vanille. Een gerecht wat verbazing opriep, althans bij mij. En dan vooral wat betreft de perfectie. Werkelijk alles van dit gerecht vond ik perfect."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Air Du Temps battles Quique Dacosta: 'Unforgettable'

Verschenen in Be-Gusto op 20 02 2014. Citaat:

"Voor het laatste 4-hands diner dat Sang-Hoon organiseerde stond niemand minder dan Quique Dacosta op het programma. Een kans die met veel plezier en enthousiasme gegrepen werd."

"Woorden schieten tekort om de extases van deze gerechten te beschrijven. Er werd een mix van beide keukens geserveerd wat leidt tot een prachtig geheel. Quique serveerde een combinatie van gerechten uit zijn menu 'Universo Local' en uit zijn Spaans 'Avant Garde' menu. Sang-Hoon creëerde weer een reeks nieuwe culinaire innovaties waarbij hedendaagse technieken zorgen voor nog diepere en pure smaken. Elk gerecht met woordspeling is een verhaal en kunstwerk op zich."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

L’Air Du Temps, Liernu: Le Terroir Contemporain

Verschenen in Be-Gusto op 10 10 2013. Citaat:

"Ingrediënten met een verhaal, terroir gedreven elementen, een keuken vol smaakexplosies, verfijnde presentaties en de perfecte omkadering. Ze dragen allemaal bij tot een geheel dat meer brengt dan alleen maar op restaurant gaan. Men creëert op natuurlijke wijze een beleving die onvergetelijke momenten garandeert."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’air du Temps, Liernu
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 19 09 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over L'Air du Temps te Liernu
Lees het verslag

Places: L'Air du Temps

Verschenen in Venuez op 05 08 2013. Citaat:

"Het decor van de huidige L’Air du Temps is Liernu. Op een veld van maar liefst vijf hectaren heeft Sang Hoon al zijn grondstoffen dichtbij. Zo kan Benoit Blairvacq, diens tuinman, volledig los gaan in de boomgaard en moestuin."

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Air du Temps, Liernu
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 31 07 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over L'Air du Temps te Liernu
Lees het verslag

Quatre Mains: Neptune welcomes Sang-Hoon Degeimbre, L’Air Du Temps.

Verschenen in Be-Gusto op 29 07 2013. Citaat:

"Het is tegenwoordig een trend geworden die 4-hands dinners, het benadrukt alleen maar de goede sfeer tussen de hedendaagse chefs en de open communicatie naar receptuur. Het delen van inspiratie en kennis is momenteel volledig in. Dat Nicolas en Sang-Hoon two of my favorites zijn was duidelijk en wordt vandaag weer eens bevestigd. Elk op zijn niveau en met een aparte stijl zijn Neptune en L’Air Du Temps zeker de moeite om eens te bezoeken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dinner in the Sky, Luik

Verschenen in eigen redactie op 11 07 2013. Citaat:

"Na een wereldtournee in het gezelschap van de grootste chefs van de planeet neemt Dinner in the Sky de hemel in boven Luik, tegenover de Opéra Royal de Wallonie, en ontvangt achter de fornuizen 7 van de beroemdste Waalse sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Pierre Résimont (L'Eau Vive), Arabelle Meirlaen (Cuisine Intuitive), Eric Martin (Lemonnier), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Vincent Gardinal (Le Prieuré Saint Géry) en Philippe Fauchet (Philippe Fauchet)."

Het project loopt van 9 tot 15 september 2013.

L’Air du Temps
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 08 07 2013. Citaat:

Gespot op de website 'wpbstars.com'
Verslag (in het Engels) over L'Air du Temps te Liernu.
Lees het verslag

Bron: YouTube.com - wpbstars.com

L’Air Du Temps featuring L’Astrance.
Sang-Hoon Degeimbre meets Pascal Barbot

Verschenen in Be-Gusto op 24 06 2013. Citaat:

"Tijdens de 'meet and greet' is duidelijk dat beide chefs Sanghoom vooral veel plezier beleefd hebben aan dit gebeuren, een waar feest waarbij de culinaire vaardigheden van de chefs uitvoerig in de picture kwamen. Dit inspireert spontaan naar meer van deze ‘quatre mains’ evenementen want op het programma staat nog: Jean Sulpice – L’Oxalys Val Thorens (8 Juli); Alexandre Bourdas – SaQuaNa Honfleur (10 Sept); Alexandre Couillon – La Marine Noirmoutier (9 Okt) en Quique Dacosta (5 Dec). Een abonnements-formule had op zijn plaats geweest! Restaurant L’Air Du Temps is duidelijk in de winning mood en met zijn nieuwe prachtige locatie zullen er nog veel potten worden gebroken. Een schitterend kader in combinatie met een uiterst verfijnde en creatieve keuken zorgt ervoor dat Liernu voortaan het nieuwe bedevaartsoord wordt voor culinaire bezinning."

Info L'Astrance: Rue Beethoven 4, 75016 Paris, 0033-1-40.50.84.40.

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Air du Temps, Liernu
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 22 05 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Docsconz'
Verslag (in het Engels) over restaurant L'Air du Temps te Liernu..
Lees het verslag

L'Air du Temps
Quatre mains: San Hoon Degeimbre & Christian Hümbs

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2013. Citaat:

Gespot op de website 'CookCooning.com'
Verslag (in het Frans) over het Quatre Mains Event van San Hoon Degeimbre met Christian Hümbs'.
Lees het verslag

L’Air Du Temps: A new location with refined terroir art.

Verschenen in Be-Gusto op 24 03 2013. Citaat:

"Tijdens de korte terugrit naar onze Bed and Breakfast genieten we nog even na van het nieuwe L’Air Du Temps. Ingrediënten met een verhaal, terroir gedreven elementen, een keuken vol smaakexplosies, verfijnde presentaties en de perfecte omkadering. Ze dragen allemaal bij tot een geheel dat meer brengt dan alleen maar dineren. Het L’Air Du Temps op deze nieuwe locatie verdient het om (her)ontdekt te worden en komt dan ook overduidelijk mijn Belgische top 3 binnen! A la Prochaine,"

Lees het volledige artikel (externe link)

Eigenzinnige bereidingen in nieuwe L'Air du Temps

Verschenen in knackweekend.be op 14 03 2013. Citaat:

"Om de vijftiende verjaardag en de verhuizing van het restaurant te vieren organiseert Sang Hoon een reeks ontmoetingen met getalenteerde internationale chefs."

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

L’Air Du Temps, Liernu

Verschenen in legourmandbelge.be op 16 02 2013. Citaat:

"L’Air Du Temps is een absolute aanrader en stoomt zonder weerga mijn resto top vijf binen. Ik denk dat ik toch maar die lunch ga boeken in de lente en daar kijk ik nu al naar uit."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

L'Air du Temps: een nieuwe bladzijde

Verschenen in 6minutes.be op 22 01 2013. Citaat:

"Restaurant L’Air du Temps bevindt zich voortaan in Liernu, op enkele kilometers van het restaurant dat vanaf de opening ervan in de zomer van 1997 van zich liet spreken."

"Een intieme ingang en onmiddellijk daarna, een adembenemend zicht op de velden. Een lange gang binnenin volgt de horizon en geeft toegang tot de keuken en de vier zalen, uitgepuurd maar allesbehalve naakt. Zachte tinten, grijze gepolierde beton. De scheidingswanden in licht hout en metaal delen de ruimte in en zorgen voor een mooie lichtinval, aan beide kanten van de inkomsthal, twee symmetrische zalen met ronde en pure tafels. Uitnodigend, je voelt dat er wordt gegeven en gedeeld."

L'Air du Temps bestaat 15 jaar.

Verschenen in eigen redactie op 17 01 2013. Citaat:

Interview (franstalig) met Chef Sang-Hoon Degeimbre

Bron: Rtl.be

De nieuwe locatie van L'Air du Temps te Liernu
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 01 2013. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans & Engels) over restaurant L'Air du Temps en hun nieuwe locatie.
Lees het verslag

De stille doorbraak van de Koreaanse keuken

Verschenen in vierbordjes.be op 28 12 2012. Citaat:

"In ons land zijn twee Belgen actief als pleitbezorgers van de Koreaanse gastronomie: Jean-Pierre Gabriel, food- en reisjournalist, en Sang Hoon Degeimbre, eigenaar en kok van L'Air du Temps (dat recent verhuisde naar een prachtige vierkantshoeve op enkele kilometers verwijderd van de vorige locatie). Jean-Pierre Gabriel raakte tijdens zijn vele reizen door de wereld in de ban van de onbekende Koreaanse eetcultuur, en werd vice-voorzitter van Seoul Gourmet, het gastronomische congres van de Koreaanse hoofdstad. Sang Hoon Degeimbre is zelf een Koreaan maar werd in ons land geadopteerd door een Belgisch gezin. Hij werkte zich op tot een chef die met twee Michelinsterren werd bekroond, en keert nu als het ware terug naar zijn roots door steeds meer Koreaanse accenten in zijn vernieuwende keuken te verwerken. Op die manier wil hij zijn keuken nog meer eigen en uniek maken."

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Air du Temps opent binnenkort op nieuwe locatie Liernu

Verschenen in eigen redactie op 10 12 2012. Citaat:

Fulgurances maakte alvast een korte reportage over L'Air du Temps op hun nieuwe locatie.

Bron YouTube.com - Fulgurances

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

L'Air du Temps : watercreaties

Verschenen in 6minutes.be op 31 08 2012. Citaat:

"Sommige waters zijn zoals een complexe wijn, andere zijn totaal verschillend. Allemaal hebben ze een oneindig aantal kleuren die een streling zijn voor het oog en zorgen voor talloze schakeringen in het glas en het bord. Door deze dranken te creëren bewijst de keuken van l’Air du Temps andermaal dat ze perfect technologie met emotie kan verzoenen. Sang Hoon Degeimbre gebruikt de techniek die ten dienste staat van zijn creativiteit om de zuiverheid van een smaak tot op ongekende hoogten te tillen."

L'Air du Temps: het beste van Wallonië
Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In zijn eigen restaurant L’Air du Temps nam hij plaats aan het fornuis. In het begin vertrok hij bij voor zijn creaties vooral van de smaak van de wijn. Zo ontstonden boeiende combinaties, ook door de Aziatische toetsen die de kok aan zijn gerechten geeft. Centraal staan nieuwe technieken en producten uit de eigen groentetuin. L’Air du Temps is vandaag het beste en meest vernieuwende eethuis van Wallonië. In november is de verhuis gepland naar een recent aangekochte vierkantshoeve."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In Namen zijn de mensen over het algemeen content met wat ze hebben en willen ze dat zo houden. Dat zie je aan het respect voor hun architecturale en culturele verleden. Dat zie je ook in de vele eethuizen, waar men trouw blijft aan het culinaire erfgoed : vis à l'escavèche, gebakken forel, rivierkreeftjes in witte wijn, flamiche..." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Bistronomie: Cuisinémoi
  • Gastronomie: L'Air du Temps, Chai Gourmand
  • Prijsbreker: La Petite Fugue
  • Bistro: Parfums de Cuisine
  • Panoramisch zicht: La Plage d'Amée
  • Terroir-keuken: La Besace
  • Landelijke verfijning: L'Auberge des Crêtes
  • Menu is troef: Du Four à la Table
  • Familiaal: Auberge de la Lesse
  • Kindvriendelijk: Les 7 Meuses
  • Voor Zoetekauwen: La Maison des Desserts
  • Lekkere winkels: Kaashandel La Petite Ferme, Couques Collard

L'Air du Temps, a magical experience
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 05 06 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over L'Air du Temps
Lees het verslag

L'Air du Temps, chef-kok Sang-hoon Degeimbre
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 04 06 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Verhuis L'Air du Temps naar Liernu

Verschenen in eigen redactie op 27 05 2012. Citaat:

Dit jaar nog, 2012, verhuist L' Air du Temps van Noville-Sur-Mehaigne naar Liernu.

Sedert enige tijd renoveert Sang Hoon Degeimbre een grote, stijlvolle vierkantshoeve in Liernu. Deze werken lopen stilaan op hun einde.

Nieuwe locatie:
L'Air du Temps - Rue de la Croix Monnet 2 - 5310 Liernu

Sang-Hoon Degeimbre - Video
Chef-kok L'Air du Temps

Verschenen in eigen redactie op 05 03 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com

Al Dente: Een vleugje Korea.
Reportage over tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre

Verschenen in DM magazine op 03 03 2012. Citaat:

"In 1997 opent hij zijn restaurant L'Air du Temps, en gaat als autodidact in de keuken staan. Zijn kennis van smaken en aroma's in de wijn helpen hem om een zeer persoonlijke signatuur aan zijn gerechten te geven. De ontmoeting met Hervé This, de Franse wetenschapper en vader van de moleculaire keuken, zal bepalend zijn voor zijn verdere evolutie. Hoewel hij alle technieken heeft uitgeprobeerd, is hij huiverig voor de stempel 'moleculaire kok', die te zeer met spectakelkeuken wordt geassocieerd."

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2012. Citaat:

"De tram mét restaurant aan boord zal vanaf 2 maart in het Brusselse straatbeeld te zien zijn. Het project kadert in het jaar van de gastronomie in Brussel. (...) Voor 75 euro per persoon krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en rode wijn en water. Het eten wordt voorzien door zes Belgische sterrenkoks, elk bekroond met twee sterren. Het gaat om Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Résimont (l'Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Sang-Hoon Degeimbre, Restaurant l'Air du Temps.

Verschenen in eigen redactie op 20 03 2011. Citaat:

Reportage CuisinerEnLigne
Bron video: Vimeo.com

The Cube by Electrolux

Verschenen in coolinary.be op 19 01 2011. Citaat:

"Vrijdag 25 maart is het D-Day en opent het rondreizende restaurant ‘the Cube by Electrolux’, in primeur voor België, de deuren. Het pop-up restaurant zal zich tot eind juni in Brussel bevinden en wel bovenop de triomfboog van het Jubelpark. Om van een exclusieve locatie te spreken. Gerenommeerde chefs als Bart de Poorter van De Pastorale** in Reet, en Sang Hoon Degeimbre van L’air du Temps** in Noville-sur-Mehaigne, zullen beiden een maand lang achter het fornuis staan en elke week een nieuwe menu verzorgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Comme un chef' - Aflevering 1, 13 januari 2011
Nieuw tv reality-programma RTBF.

Verschenen in eigen redactie op 13 01 2011. Citaat:

Zeven leerling-koks, die ervan dromen chef-kok te worden, worden gedurende vijf weken op de proef gesteld door enkele sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre, Arabelle Meirlaen, Jean-Baptiste en Christophe Thomaes, Lionel Rigolet en Pierre Résimont. De winnaar van de wedstrijd krijgt een contract voor 1 jaar bij Lionel Rigolet, Comme Chez Soi.

Al Dente: Waar eet Martin Heylen?

Verschenen in DM magazine op 18 12 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Martin Heylen:
De Bijloke Bistro (Gent), De Gouden Harynck (Brugge), Pandora (Watervliet), Tante Germaine (Vilvoorde), L'Air du temps (Noville-Sur-Mehaigne).

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

Knack Restaurantgids - Gouden Gardes 2011

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2010.
  • Uitzonderlijke carrière: Johan Segers, 't Fornuis.
  • Beste kok van het jaar: Sang-Hoon Degeimbre, L'air du Temps.
  • Vrouwelijke kok van het jaar: Inge Herteleer, Den Duyventooren.
  • Jong talent: Gregory Schatteman, Mange-Tout.
  • Inventieve keuken: Kristof Marrannes, Ter Leepe.
  • Uitheems restaurant van het jaar: Georges Boujaoudé, Mont Liban.
  • Gastvrouw van het jaar: Uguette Theys, Jos Theys Boerderij.
  • Sommelier van het jaar: Willem Van Den Broeck, Cuistot.
  • Beloftevolle kok: Matthieu Beudaert, Table d'Amis.

Score GaultMillau 2011: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

10 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Tafelen: L'Air Du Temps.
Bij de Waalse nummer één.

Verschenen in Weekend Knack op 30 06 2010. Citaat:

"De Waalse kok die het meest vernieuwend kookt, is zonder twijfel Sang Hoon Degeimbre. Met zijn visie en met zijn intelligente en zuivere kookkunst weet hij de meest verwende lekkerbek te epateren."

Beoordeling keuken: 9/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Tempura: Terra Incognita.
Restaurant L' Air du Temps.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 05 06 2010. Citaat:

"Het degustatiemenu waarin deze eetbare tuin der lusten tot uitdrukking komt, kreeg de toepasselijke naam Genèses'. De talrijke voorgerechten worden mondjesmaat opgediend en scherpen de eetlust aan in plaats van de trek af te remmen: mascarpone met jus van rode kool en zurkelblaadjes; jonge bloemkool in al haar mogelijke texturen; crème van avocado, bonenkruid, weidekringzwam, aardveil en jus van shiitake; violette artisjok, venkelscheuten, gepofte quinoa, jus van eucalyptus."

L'Air du Temps beschikt in samenwerking met Benoît Blairvacq over een eigen groentetuin van 1 hectare.

Rekenen met Sang-Hoon Degeimbre.
Chef-kok L'Air du Temps.

Verschenen in knackweekend.be op 04 06 2010. Citaat:

"Topkoks die culinair weten te verrassen, krijgen veel media-aandacht. Maar koken op niveau is geen sinecure: je moet de concurrentie voor blijven, je moet een beetje een vedette zijn en ook nog eens de kosten onder controle houden. Wij vroegen de integere Sang-Hoon Degeimbre hoe hij dat klaarspeelt..."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een eigen groentetuin van bijna 1 hectare.
Restaurant L’Air du Temps.

Verschenen in knackweekend.be op 02 06 2010. Citaat:

"Foodie Benoît Blairvacq zegde zijn baan in de financiële wereld op en werd fulltime tuinder in dienst van toprestaurant L’Air du Temps."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Wallonië

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 10 chef-koks/restaurants in Wallonië geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Michelingids België 2010: 2 Michelin sterren.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

13 restaurants in België behalen 2 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Deze restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2010.

'De Essentie', de nieuwe keukenbijbel.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2009. Citaat:

Op 5 oktober stelde Unilever Foodsolutions op Horeca Life de nieuwe keukenbijbel 'De Essentie' voor, een boek dat de meest recente en geavanceerde kennis op keukengebied bundelt, gaande van eigentijds tot moleculair koken.
Jean-Pierre Gabriel, journalist en fotograaf gespecialiseerd in voeding en gastronomie, is auteur en fotograaf van het boek. Jean-Claude Mesman leidde dit project voor Unilever Foodsolutions.

Verschillende topchefs gaven mee vorm aan dit boek: Wout Bru (Chez Bru, Frankrijk), Filip Claeys (De Jonkman), San Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Viki Geunes ('t Zilte), Peter Goossens (Hof Van Cleve), Yves Mattagne (Sea Grill),...

Meer info: Unilever Foodsolutions - microsite 'De Essentie'.

L'Air du Temps

Verschenen in 6minutes.be op 08 01 2009. Citaat:

"Restaurant L’Air du Temps, zopas bekroond met een tweede Michelinster, blijft de gastronomische wereld verbazen."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.