Petit Cuistot

Alle persartikels over restaurant Petit Cuistot

Kook- en wijnatelier Petit Cuistot in Lier: autodidact met talent

Verschenen in knackweekend.be op 09 05 2017. Citaat:

Originele bewerkingen en verrassende presentaties met respect voor het hoofdproduct: kook- en wijnatelier Petit Cuistot is zeker de omweg waard.

Nils Proost benadert het hoofdproduct met respect en zoekt naar originele bewerkingen en verrassende presentaties van de groentegarnituren. Het eten is smakelijk en persoonlijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Petit Cuistot

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 02 2014. Citaat:

"Nils Proost bereidt alle gerechten op zijn eentje en houdt daarom zijn kaart beperkt tot vier voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts plus kaas. Het menu bestaat in drie versies, telkens met gerechten uit de kaart: €35 voor 3 gangen, €48 voor 4 en €55 voor 5 gangen."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuistot wordt Petit Cuistot

Verschenen in gva.be op 18 05 2012. Citaat:

"Het gastronomisch restaurant Cuistot is niet meer. Leve Kook- en wijnatelier Petit Cuistot. "Het was tijd voor een totaal nieuwe uitdaging", zegt Willem Van den Broeck. 'Met Petit Cuistot wil ik opnieuw naar de essentie van de gastronomie gaan en koken met lokale producten, gecombineerd met een lekker glas wijn en een goede sfeer. Het tafellinnen heeft daarom niet toevallig plaatsgemaakt voor eiken tafels. Het bord en de wijn zijn het belangrijkst. We willen ons dus ook afscheuren van al die culinaire gidsen, want na een tijdje ben je meer aan het koken voor hun inspecteurs dan voor je klanten', zegt Willem Van den Broeck."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Cuistot krijgt Zilveren Lepel

Verschenen in gva.be op 29 11 2011. Citaat:

"De Orde van de Zilveren Lepel heeft een Zilveren lepel toegekend aan restaurant Cuistot in de Antwerpsestraat in Lier. (...) In de eerste plaats houden zij rekening met de verhouding tussen prijs en kwaliteit, met de kwaliteit van de aangekochte producten en met hun versheid. Dan volgen de bediening, de netheid en uiteraard ook het kader."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met een uitstekend wijnassortiment

Verschenen in knackweekend.be op 14 09 2011. Citaat:

Weekend Knack selecteerde negen restaurants met een uitstekende wijnkaart.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuistot: Elegant en cosy.

Verschenen in knackweekend.be op 06 12 2010. Citaat:

"De eetzaal van Cuistot is cosy: gedempt licht, flakkerende kaarsjes en Frank Sinatra op de achtergrond. Willem Van den Broeck ontvangt en bedient in afgeborsteld kostuum. Schoolvriend Jim Verhaegen is er chef-kok. Hij is van Aziatische oorsprong en werkte onder meer drie jaar in de Karmeliet. De indrukwekkende wijnkaart is ingedeeld in types wijn."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Knack Restaurantgids - Gouden Gardes 2011

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2010.
  • Uitzonderlijke carrière: Johan Segers, 't Fornuis.
  • Beste kok van het jaar: Sang-Hoon Degeimbre, L'air du Temps.
  • Vrouwelijke kok van het jaar: Inge Herteleer, Den Duyventooren.
  • Jong talent: Gregory Schatteman, Mange-Tout.
  • Inventieve keuken: Kristof Marrannes, Ter Leepe.
  • Uitheems restaurant van het jaar: Georges Boujaoudé, Mont Liban.
  • Gastvrouw van het jaar: Uguette Theys, Jos Theys Boerderij.
  • Sommelier van het jaar: Willem Van Den Broeck, Cuistot.
  • Beloftevolle kok: Matthieu Beudaert, Table d'Amis.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Cathérine Vandoorne?

Verschenen in DM magazine op 13 03 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Cathérine Vandoorne:
Cuistot (Lier), Latte de Luna (Pienza, Italië), Cocozelle (Boechout), De Eiken (Oostmalle), De Schone van Boskoop (Boechout).

Cathérine Vandoorne presenteert elke weekdag van 9 tot 12 samen met Anja Daems en Ilse Van Hoecke het programma 'De Madammen' op Radio 2.

Lierse sommelier is beste wijnschenker van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2009. Citaat:

"Er waren ook zes finalisten voor de sommelierwedstrijd. De keuze viel op Willem Van den Broeck van het Lierse restaurant Cuistot. 'Ik ben oud-leerling van Spermalie en van Ter Groene Poorte. In die laatste school kreeg ik mijn opleiding. Het was mijn eerste deelname aan de wedstrijd Prosper Montagné. Eerder was ik al de beste junior sommelier', zegt Willem. "

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Finale kookwedstrijd Prosper Montagné.

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2009. Citaat:

Eerste Kok van België 2010:
1. Tim Meuleneire, restaurant De Koopvaardij te Stabroek.
2. Christophe Nachtergaele, Landegem.
3. Gaétan Pelletti, restaurant Chez Gaétan te La Louvière.

Eerste Wijnschenker van België 2010:
1. Willem Van de Broeck, restaurant Cuistot te Lier.
2. Kris Lismont, restaurant Ambrozijn te Borgloon.
3. Steven Wullaert, restaurant Jan Van den Bon te Gent.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Cuistot

Verschenen in Goesting Antwerpen op 12 11 2008. Citaat:

"Na een correcte wachttijd worden we verwend met een dikke moot van zwaardvis, gecombineerd met een crème van bloemkool, een meerschede en gerookte Zacharo olijfolie. Dit is super! De vis is mooi kort gegaard, onze smaakpapillen worden echt verwend. Ook de gerookte olie gecombineerd met aangepaste Rioja wijn is in perfecte harmonie."

Beoordeling : 5 sterren.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.