Numerus Clausus

Alle persartikels over restaurant Numerus Clausus

Duo van Numerus Clausus wint culinaire wedstrijd Frisse Kater

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2013. Citaat:

"Jan Van de Velde en Grigor Grigorian van restaurant Numerus Clausus in Lier zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de gastronomische wedstrijd voor teams, georganiseerd door de Broederschap De Frisse Kater. (...) Broederschap De Frisse Kater ijvert ervoor om lokale streekproducten en -gerechten en het goede uit de eigen bodem te promoten en te bewaren. De deelnemers moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht op basis van rode poon, een hoofdgerecht op basis van West-Vlaams rood rundvlees en een dessert op basis van een hoevekaas uit de Westhoek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tiende Bib Gourmand voor Numerus Clausus

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 11 2012. Citaat:

"Het is al de tiende vermelding in de Bib Gourmand voor het restaurant dat inmiddels negentien jaar bestaat. 'Een ster ambiëren we zeker niet', zegt eigenaar en chef-kok Steven Persyn. 'Momenteel werken we met twee in de keuken. Een ster zou betekenen dat we extra keukenpersoneel moeten aanwerven en hierdoor onze prijs verplicht moeten verhogen om er nog iets aan over te houden. Dat willen we niet voor ons trouw cliënteel', voegt hij toe."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sous-chef Numerus Clausus wordt derde in ‘Eerste kok’

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2012. Citaat:

"Als mogelijke springplank naar een eigen zaak in de toekomst, nam Jan Van de Velde deel aan de wedstrijd ‘Eerste kok van België’. Hij hoopte daarin bij de eerste drie te eindigen. Die missie heeft hij met glans volbracht. (...) Hoewel hij zeer tevreden is met het resultaat, gaat Jan niet bij de pakken zitten. ‘Ik heb mij zeer grondig voorbereid op deze wedstrijd, op de vrijde dagen veel geëxperimenteerd in de keuken van het restaurant en nu wil ik eerst even tot rust komen. Ik wil meer inzicht krijgen in de manieren om een bord te dresseren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kesselse souschef dingt mee naar titel van 'Eerste Kok van België 2013'

Verschenen in gva.be op 30 08 2012. Citaat:

"Jan Van de Velde, de Kesselse souschef van restaurant Numerus Clausus in Lier dingt mee naar de titel van 'Eerste Kok van België 2013'.
De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een concours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het land. De wedstrijd wordt sinds 1954 georganiseerd en heel wat winnaars werden later gerenommeerde chef-koks."

De finale vindt plaats op 5 november.

De andere 4 finalisten zijn: Yves Frans (Stockmansmolen, Zaventem), Dany Lombart (Le Mayence, Charleroi), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke) en Philippe Vroonen (Magis, Tongeren).

Meer info op www.club-prosper-montagne.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Numerus Clausus in Bib Gourmand en met mooie score in Gault Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 11 2011. Citaat:

"'Door in de Bib Gourmand te staan zie je duidelijk dat je een ander cliënteel krijgt, mensen met kennis van zaken die veeleisend zijn maar een lekkere keuken dan ook weten te appreciëren.' De maaltijden worden niet alleen gesmaakt door de recensenten van de Bib Gourmand. Gault Millau kende Numerus Clausus de mooie score van 14 op 20 toe, precies hetzelfde als vorig jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 favoriet: Annelies Van Herck

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Annelies Van Herck:
Numerus Clausus (Lier), Luzine (Wilsele), L'Amandier (Genval), Pataya (Brussel).

Annelies Van Herck is nieuwsanker bij de VRT.

Opnieuw Bib Gourmand voor Numerus Clausus

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"Numerus Clausus was het voorbije jaar zijn Bib Gourmand even kwijt. 'Dat kwam door een misverstand dat intussen al werd rechtgezet. Maar we waren tegelijk wel extra gemotiveerd om die erkenning terug te krijgen. Met heel de ploeg hebben we hier een jaar voor gewerkt. Het geeft heel wat voldoening dat we die Bib Gourmand-vermelding opnieuw gekregen hebben'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe Bib Gourmand adressen in Michelin-gids België-Luxemburg 2011.

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

In de nieuwe Michelin-gids België-Luxemburg 2011 zijn er 23 nieuwe Belgische Bib Gourmand-adressen opgenomen. Een Bib Gourmand-restaurant serveert een voor-, hoofd-, en nagerecht voor maximaal 35 euro.

Dit restaurant is één ervan.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2011

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2011-gids. De gids bevat 228 adressen waarvan 123 restaurants in België, 97 restaurants in Nederland, en 8 restaurants in Luxemburg.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.

In België zijn er 23 nieuwkomers, in Nederland 20 en in Luxemburg 2. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Terrastafelen : Adressen in Antwerpen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen te Antwerpen :

Dock's Cafe en Numerus Clausus

Numerus Clausus

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 12 2007. Citaat:

"Ik kies voor het duo van tonijn, één portie is gemarineerd met koriander en begeleid door een slaatje, de andere portie is correct gebakken en ligt op een bedje van groene asperges. Een prima gerecht."

Beoordeling DM.City Antwerpen: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.