De Pastorie

Alle persartikels over restaurant De Pastorie

De Pastorie, Lichtaart

Verschenen in Be-Gusto op 13 08 2014. Citaat:

"Ondanks de overpriced gin serveert De Pastorie een uitstekende prijs/kwaliteit in het Menu Alliance. De bediening is vriendelijk, professioneel en stijlvol maar mist wat extra schwung. Het kader blijft indrukwekkend en zorgt voor een comfortabel en rustgevend gevoel. In de keuken van De Pastorie is de eerlijkheid van het product het allerbelangrijkste. Met enkele kwalitatieve vissoorten die door perfecte bereidingstechnieken verwerkt worden, toont Wens zijn klasse. Nog iets meer essentie in smaak bij de componenten en De Pastorie inspireert weer tot een re-visit om naar uit te kijken."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

De Pastorie, Lichtaart

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 01 2013. Citaat:

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Het totaalplaatje dat we aanbieden aan onze klanten. Het mooie kader maakt onze zaak bijzonder. We zitten in een volledig gerestaureerd pand uit de 17de eeuw. Bovendien liggen we centraal tussen Turnhout, Geel en Herentals. Voor het vierde jaar op rij behaalden we bovendien een Michelinster."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Pastorie en Hof Ter Hulst behouden hun ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Restaurant De Pastorie in Lichtaart van chef Carl Wens en echtgenote Loes Van Beylen haalt opnieuw een Michelin-ster, al voor het vierde jaar op rij. ‘We zijn uiteraard heel gelukkig', zegt Carl. ‘Een Michelinster behalen is één ding, maar ze dan ook nog behouden is een andere zaak. Dit jaar had ik er wel een goed gevoel bij. De zaak draait goed. Ik heb een goede equipe waarmee we naar mijn gevoel potten kunnen breken.'"

"Ook Hof Ter Hulst in Hulshout heeft, voor de tiende keer op rij al, een Michelinster gekregen. Zaakvoerder Johan Schroven en zijn team blijven het dus goed doen. In het restaurant kan je terecht voor een mix van Franse en Italiaanse gerechten. ‘Ik hoorde het nieuws op de radio. Ik moet toegeven dat ik er eigenlijk heel weinig mee bezig ben geweest', bekent Schroven. ‘Uiteraard ben ik wel heel tevreden, want we doen elke dag ons best om zo goed mogelijk te presteren. Deze ster is heel belangrijk voor ons.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

De Pastorie haalt derde jaar op rij ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"Het restaurant aan de Plaats in Lichtaart is gevestigd in een oude pastorie die in 1635 gebouwd werd. 'In dit mooi gerestaureerde én geklasseerde pand serveren wij een Franse en eigentijdse keuken', vertelt Loes Van Beylen. 'Uiteraard zijn wij blij. Ik meen dat onze vernieuwende manier van gerechten presenteren heeft bijgedragen tot deze ster'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken

Verschenen in knackweekend.be op 23 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.

Dit restaurant is er één van.

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

We blijven op de goede weg
Restaurant De Pastorie te Lichtaart

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"De Pastorie in Lichtaart behoudt zijn Michelinster, die het vorig jaar voor het eerst had gekregen. Volgens chef Carl Wens is dat een goed teken. 'Dat betekent dat we op de goede weg blijven en dat we een constante kwaliteit leveren. Mensen die de gids lezen, komen zo te weten waar ze lekker kunnen eten'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Publieksprijs Restaurantweek gaat naar De Pastorie

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 06 2010. Citaat:

"De Pastorie in Lichtaart heeft de publieksprijs van de zesde Restaurantweek gewonnen. Het restaurant van Carl Wens en Loes Van Beylen behaalde de hoogste score van de deelnemende restaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Taste ID: alles naar wens
Restaurant De Pastorie te Lichtaart

Verschenen in Steps op 06 06 2010. Citaat:

"Wie De Pastorie over de tong laat gaan, merkt het respect voor de ingrediënten. De gaarheid zit juist, de presentatie is meer dan dik in orde en de nodige soberheid laat je niet verloren lopen in een verwarrend smakenpallet. (...) Dat er een Michelinster aan het firmament van De Pastorie blinkt, is niet verwonderlijk. Met een uitstekende keuken krijg je hier waar voor je geld."

De Pastorie heeft mooiste terras van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 04 2010. Citaat:

"Nergens in ons land vind je een mooier terras dan dat van De Pastorie. In de allereerste terrassengids van GaultMillau prijkt het Lichtaartse restaurant helemaal bovenaan."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Na titel ‘terras van het jaar' nu ook Michelinster
Restaurant De Pastorie te Lichtaart

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Voor chef-kok Carl Wens (48) van restaurant De Pastorie in Lichtaart, deelgemeente van Kasterlee, volgen de lofbetuigingen elkaar op. Vorige maand werd zijn zaak in de nieuwe culinaire gids GaultMillau bekroond met de titel ‘terras van het jaar'. Vandaag is hij de enige chef in de Kempen die een nieuwe Michelinster krijgt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Eerste Michelinster voor restaurant De Pastorie

Verschenen in gva.be op 23 11 2009. Citaat:

"Chef Carl Wens van De Pastorie in Lichtaart (Kasterlee) klinkt bijzonder verheugd met zijn eerste Michelinster. 'Het is voor ons een heel leuke verrassing dat Michelin ons gevonden heeft. We zijn nu achttien jaar bezig en hadden we zelf ook de indruk dat we het de laatste jaren erg goed deden. We hebben een heel fideel cliënteel, dat ons al dikwijls verwonderd heeft gevraagd hoe het komt dat we nog niet eerder een ster hebben gekregen. Maar Michelin blijft iets mysterieus. Maar het blijft een bijzonder leuke verrassing. En de telefoon staat hier sinds vanmorgen 8 uur nog niet stil met mensen die ons willen feliciteren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Stijgers Michelingids 2010

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

Gestegen naar 2 sterren:
Chateau du Mylord (Ellezelles), Hertog Jan (Sint-Michiels), L'Eau Vive (Arbre), Slagmolen (Opglabbeek).

Gestegen naar 1 ster:
De Pastorie (Lichtaart), L' Essentiel (Temploux), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde), Het land (Berlaar), Prêt-a-goûter (Heusden-Zolder), La Luna (Antwerpen), La Truffe Noire (Brussel), Les Gourmands (Blaregnies), Li Cwerneu (Huy), Magis (Tongeren), Nuance (Duffel), Ter Leepe (Zedelgem)

'Als de zon schijnt, waan je je hier in de Provence'.
De Pastorie, Terras van het jaar.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Het terras in De Pastorie, een gerestaureerde pastoorswoning uit 1650, kijkt uit op een parkachtige tuin van wel 1hectare. De tuin heeft behalve enkele eeuwenoude bomen ook een kruidentuin, een kippenren en een bijenstal.(...) Maar ook de service is onberispelijk. Als de avond valt en het wat frisser wordt op het terras, deelt het personeel spontaan stola's uit aan de gasten die dat wensen, om over hun schouders te hangen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Mes & Vork : Feestkeuken in een parktuin.
De Pastorie te Lichtaart.

Verschenen in DM magazine op 13 06 2009. Citaat:

"Met zijn restaurant en keuken mikt hij op klanten die feestelijk willen tafelen. Chef Wens leerde begin de jaren tachtig de finesse van het vak onder de vleugels van Pierre Wynants en kon in de Comme Chez Soi zijn rechterhand worden. Zijn zorg voor verfijnde garnituren en het naserveren van het hoofdgerecht dragen na al die jaren nog duidelijk de signatuur van de Brussels eettempel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.