Trente

Alle persartikels over restaurant Trente

Trente, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 15 03 2017. Citaat:

Leven in Leuven ging bij restaurant Trente te Leuven voor de volledige beleving, zes gangen met kaas inbegrepen.

Alles was overheerlijk en een favoriet kiezen was erg moeilijk maar toch stak misschien het lamsvlees met worteltjes, dadel en kaneel er boven uit.

Lees het volledige artikel (externe link)

Trente, Leuven: creativiteit & kunst

Verschenen in Be-Gusto op 09 06 2016. Citaat:

Art@Trente...

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van restaurant Trente te Leuven werd een speciaal menu 'kunst' gecreëerd. Elk gerecht is gelinkt aan een kunstwerk en aan een gerechtinspiratie van een bekende chef.

Onder meer Marcel BroodthaersFrans Masereel en Claude Monet komen aan bod, in combinatie met inspiratie van chefs zoals Sergio Herman, Pierre WynantsHeston Blumenthal en René Redzeppi. Be-Gusto was onder de indruk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Trente, Leuven
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 09 04 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Trente te Leuven.
Lees het verslag

Trente, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 16 11 2015. Citaat:

In het teken van Muntstraat Goes Chocolate ging Leven in Leuven op bezoek bij Trente te Leuven.

Elke gang was prachtig afgewerkt en werd met de glimlach gepresenteerd, met als orgelpunt de combinatie van hert met rode biet, braambes en bittere chocolade. Ook de wijnen pasten voortreffelijk bij het eten en werden op professionele wijze voorgesteld.

Het was weer een culinaire topavond!

Lees het volledige artikel (externe link)

Topkok Kwinten De Paepe verlaat Trente voor De Kroon in Neerijse

Verschenen in hln.be op 09 05 2014. Citaat:

"Als je eerste Michelin-ster volgens velen om de hoek loert, dan ruil je je culinaire restaurant niet voor een brasserie. Maar laat dat nu net zijn wat de Leuvense topkok Kwinten De Paepe wél doet. Hij liet zijn zaak Trente over en trok naar brouwhuis De Kroon in Neerijse."

"'Voor alle duidelijkheid: ik ben niet uit frustratie of in ruzie vertrokken', zegt Kwinten. 'Maar na negen jaar wilde ik iets anders. Ik wist dat Trente in goede handen was en dat maakte het gemakkelijker om afscheid te nemen. Vier van mijn vroegere personeelsleden zetten de zaak namelijk voort. En met twee van hen, Bart en David, werkte ik al veertien jaar samen. Ik weet dus dat ze het even goed als vroeger zullen doen, hopelijk zelfs nog beter.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Trente, Leuven

Verschenen in coolinary.be op 10 12 2013. Citaat:

"Met drie waren we om de optionele gang met 'foie gras, witloof, chichorei en cacao' aan ons te laten passeren, de hieraan gepairde wijn lieten we ons dan weer met plezier welgevallen. Pluim trouwens voor de kundige uitleg van de sommelier. Niet alleen over de wijn, maar ook over de geserveerde gerechten. Als er op het hoofdgerecht, een compositie van 'hert, rode biet, braambes en peperkoek' iets aan te merken viel, dan wel de bescheiden portie. Niet zozeer het vlees, correct gegaard, maar wel de garnituur die voor een hoofdgerecht als pover ervaren werd. Op de smaak viel gelukkig niets af te dingen!"

Verschenen hierover op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

Trente, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 26 09 2013. Citaat:

"We zijn het er beiden over eens dat zalm ondanks z’n alledaagsheid een verdomd lekkere vis is. Perfect fondant – en dus traag en op lage temperatuur – gegaard en van hoge kwaliteit. Het contrast tussen de zure appel en zilverzuring (een bepaald type zuring), de nootsmaak van de pistache en het zachte schuimsausje werkt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Harmonieus en vederlicht
Trente, Leuven

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 04 2013. Citaat:

"Na enkele gangen begint er zich een duidelijk patroon af te tekenen. De Paepe bouwt zijn menu zeer zorgvuldig op met smaken die elkaar aanvullen, versterken of ondersteunen. Geen enkel ingrediënt is toevallig gekozen. Het menu vormt een harmonieus en vederlicht geheel, zonder al te zware ingrediënten."

Jong Keukengeweld: Trente

Verschenen in Cookanista.be op 29 10 2012. Citaat:

"Het frisse van de peer, het verrassende van het yoghurtpoeder, de gel gemaakt van het peervocht zorgde voor een uiterst geconcentreerde smaak, de frisse sorbet en als kers op de taart het zure van de klaverzuring, een perfect evenwichtig dessert waar de peer de rode draad is door dit gerecht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld
Thuis-actrice Lotte Vannieuwenborg in Trente

Verschenen in humo.be op 10 10 2012. Citaat:

"Wat ik zo fijn vind aan Trente, is de eerlijkheid van de keuken. De gerechten zien er op het bord heel gesofisticeerd uit, maar toch komen alle smaken heel puur naar voor. Mooie smaakcombinaties, waarin de ingrediënten toch niet verloren lopen in de massa. De vleesgerechten die volgden waren absolute toppers. Eerst de kalfszwezerik met een crème van butternut, pompoen en girollen, maar vooral daarna mijn absolute favoriet van de avond: een stuk hertenbout met vitelotte-aardappel, bosbessen en viooltjes."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Trente, Leuven

Verschenen in Cookanista.be op 12 08 2012. Citaat:

"Voor herhaling vatbaar! De samenhang van de ingrediënten in ieder gerecht blijft verassen en alles was gewoonweg perfect op smaak gebracht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hapje-Tapje Leuven presents 'Stella Artois Cooking'

Verschenen in eigen redactie op 28 07 2012. Citaat:

Op zaterdag 4 augustus presenteert Hapje-Tapje Leuven de 'Stella Artois Cooking' op de Leuvense Grote Markt. Een aantal topchefs geven demonstraties die in het teken staan van eten en bier. Ze tonen niet alleen hoe je bier kan verwerken in je gerechten maar geven ook toelichting over welk bier bij welk gerecht past.

Deelnemende chefs zijn: Wout Bru (Chez Bru), Kwinten De Paepe (Trente), Kenny Bernaerts (Sea Grill) en Jeroen De Pauw.

Meer info: www.hapje-tapje.be

De koelkast: Kwinten in Landen

Verschenen in www.een.be op 14 07 2012. Citaat:

Elke week stuurt 1000 zonnen een kok met reputatie op pad. Deze week trekt Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente de koelkast open bij Paul in Landen. Hij maakt er loze vinken met aardappelpuree en een rabarbersausje.

Trente: Klassebistro
Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams-Brabant

Verschenen in knackweekend.be op 19 06 2012. Citaat:

"Trente heeft geen spijskaart. Er zijn slechts zes bereidingen, die afzonderlijk of als menu van vier, vijf of zes gangen op het bord verschijnen (van 55 tot 70 euro). Bij elke gang kan men een aangepaste wijn of een bier kiezen. De wijnkaart biedt vooral keuze boven de 45 euro. De gerechten zijn origineel, de kooktijden juist en de natuurlijke smaken van eersteklasproducten primeren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Lekkere adresjes in Brussel en Vlaams Brabant

Verschenen in Weekend Knack op 19 06 2012. Citaat:

De lekkerste winkeltjes, brasseries en gastronomische restaurants. Weekend Knack maakte een selectie in Brussel en Vlaams-Brabant.

 • Hedendaagse brasseries: Bar Bik, Resto Henri, Selecto
 • Folklore: 't Kriekske, Tissens, De Kuiper
 • Gastronomie: Het Land aan de Overkant, Couvert Couvert, Spaans Dak
 • Voor de familie: Trente, Jos Theys, De Gempemolen
 • Lekkere winkels: Marché des Chefs (Voedingswinkel, Elsene), La Maison du Miel (Honingzaak, Brussel), Elsen Kaasambacht (Kaaswinkel, Leuven).

De koelkast: Kwinten De Paepe in Tremelo

Verschenen in www.een.be op 05 06 2012. Citaat:

Elke week stuurt 1000 zonnen een kok met reputatie op pad. Deze week trekt Kwinten De Paepe van restaurant Trente de koelkast open bij Karina in Tremelo. Hij maakt er gebakken asperges met spinazie en verse tuinkruiden.

Gespot op het web - Louvain: découvrez Kwinten !

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Kwinten De Paepe (Trente, Leuven)
Lees het verslag

Topchef wordt culinair ambassadeur.
Kwinten De Paepe.

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 11 2011. Citaat:

"Het provinciebestuur benoemt topchef Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven tot culinair ambassadeur. (...) Kwinten De Paepe: 'Ik gebruik zelf zo veel mogelijk streekproducten in mijn restaurant. We hebben veel kwaliteit en tegelijkertijd sparen we op die manier het milieu.'"

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Kwinten De Paepe, gastjurylid in 'Mijn restaurant'.
Interview.

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 10 2011. Citaat:

Wat is de volgende stap? Een Michelinster?

'Daar mag je nooit naar streven. Als het goed is, dan komt dat allemaal wel. Maar je mag nooit een restaurant runnen met de bedoeling ooit een ster te krijgen. Wij proberen onze klanten elke dag in de watten te leggen en te verwennen met lekker eten. Krijgen we daar op een dag een ster voor? Fijn. Krijgen we die niet? Ook fijn. Dan blijven we met veel plezier verder ons best doen.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Hageland roept Kwinten De Paepe uit tot culinaire ambassadeur voor streekproducten

Verschenen in Leven in Leuven op 20 10 2011. Citaat:

"Kwinten De Paepe wordt de nieuwe culinaire ambassadeur van de Vlaams-Brabantse streekproducten. Streekproducten Vlaams-Brabant vzw lanceert een nieuwe brochure ‘Breng straffe streek ook naar uw onderneming’. Doel van deze campagne is via een brochure bedrijven warm te maken om met Vlaams-Brabantse streekproducten te werken."

Meer info op: www.straffestreek.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Vlaams-Brabant
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

De Vlaamse kost van Kwinten De Paepe

Verschenen in www.een.be op 13 07 2011. Citaat:

"In de rubriek Vlaamse kost werpt een Vlaamse topchef elke week zijn licht op zijn favoriete streekingrediënt.
Vandaag bouwt Kwinten De Paepe van restaurant Trente een kunststukje met de Vlaamse champagne: Chardonnay Meerdael."

Bekijk de reportage op één.be

Trente

Verschenen in Leven in Leuven op 02 07 2011. Citaat:

"De zalm met groene asperges en roze pompelmoes was perfect gegaard en het kleurenspel van het groen van de asperge met het lichtroze van de zalm en het dieproze van de pompelmoes maakte me helemaal vrolijk. De combinatie van kwartel en pistache die we vervolgens voorgeschoteld kregen, vond ik overheerlijk. Heel bijzonder dat bij de kwartel een sherry werd geserveerd. De wat droge smaak van de sherry paste perfect bij het gevogelte."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

Topchef schildert in zijn restaurant.
Kwinten De Paepe, restaurant Trente.

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 03 2011. Citaat:

"'Ik ben een kok in hart en nieren. Maar ik heb ook nog een tweede hobby: schilderen. Dat paste volgens de makers van Vlaanderen Vakantieland perfect in hun thema. Ik heb voor het programma dan ook een schilderij gemaakt in mijn restaurant. Een beetje in de richting van kunst op het bord tot kunst op het doek... Maar ik wil wel benadrukken dat ik slechts een amateurschilder ben. Koken gaat me beter af.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Trente - Leuven

Verschenen in coolinary.be op 03 02 2011. Citaat:

"Als starter stond er 'King Krab, Venkel, Groene Curry' op het menu. Een mooi uitgebalanceerd gerechtje waarbij elk schuimpje, gelletje en sausje bijdroeg tot het grotere geheel. Hetgeen echter de wenkbrauwen deed fronsen was de keuze voor de wijn, een Nederlandse! Deze Muller-Thurgau 2009 van de Apostelhoeve - Louwberg uit Maastricht moet zowat de eerste Nederlandse wijn geweest zijn die ik ooit gedronken heb. Hij was niet alleen goed te drinken, hij bleek het gerecht nog mooi aan te vullen ook."

Lees het volledige artikel (externe link)

Trente: meest beloftevolle culinaire tempel

Verschenen in 6minutes.be op 02 02 2011. Citaat:

"Kwaliteit en versheid staan centraal in Kwintens keuken met aandacht voor groenten, vergeten groenten zoals men de tendens soms durft te noemen. De seizoenen spelen hierbij een belangrijke rol, alhoewel Kwinten aandacht heeft voor de moderne kookmethodes is hij ervan overtuigd dat noch de alchemie, noch het moleculaire de smaak van seizoensgroenten kunnen evenaren."

Reportage: De geheime adressen van de chefs.
Kwinten De Paepe, chef-kok Trente te Leuven.

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 12 2010. Citaat:

"Kwinten De Paepe: ‘Rondou (Pensstraat, Leuven) is een specialist in rundvlees.Speciaal voor ons en andere restaurants laat hij het vlees van geselecteerde Belgische wit-blauwe runderen vier tot zes weken rijpen, waardoor het meer smaak en een malsere structuur krijgt.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass : 27/11/10
Kwinten de Paepe, chef-kok Trente te Leuven.

Verschenen in kanaalz.be op 27 11 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering: Chef-kok Kwinten de Paepe - Restaurant Trente te Leuven.

10 restaurants waar je discreet kunt tafelen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 11 2010. Citaat:

De Standaard ging op zoek naar restaurants met een aparte ruimte om in alle rust en discretie lekker te eten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kwinten De Paepe is Jonge Topchef 2010

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Verwacht? Niet echt, ik speculeerde zelf eerder op andere collega's. Bovendien ben ik ook niet meer zo jong', zegt De Paepe lachend. De Leuvense topchef is 33 lentes jong, maar blijft dankzij de naam van zijn restaurant, Trente, eeuwig dertig. Trente staat voor seizoensgebonden gastronomie, herkenbaar, maar toch ook niet erg klassiek."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
 • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
 • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
 • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
 • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
 • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
 • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
 • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
 • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
 • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
 • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
 • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
 • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
 • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Patapas.
Restaurant Trente te Leuven.

Verschenen in DM magazine op 25 10 2010. Citaat:

"Door onze liefde voor pasta zijn aardappelen een beetje in ongenade gevallen. Ten onrechte, vindt de jonge chef (Kwinten De Paepe) van Trente, die met zijn patapas een zwierige hulde brengt aan de patat."

De chef werd door Vlam ingeschakeld om aardappelen een sexyer imago te geven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Klassiekers in het nieuw.
Nieuwe reeks op Kanaal Z vanaf 25 september.

Verschenen in eigen redactie op 21 09 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. De reeks loopt vanaf 25 september 10 weken lang op Kanaal Z.

Volgende chef-koks staan op het programma:

 • 25/09: Patrick en Freddy Vandecasserie - Villa Lorraine
 • 02/10: Koen Verjans - Innesto/De Barrier
 • 09/10: Jan Tournier - Cuchara
 • 16/10: Ingrid Neven - Pazzo
 • 23/10: Jason Blanckaert - C-Jean
 • 30/10: Matthieu Beudaert - Table d'Amis
 • 06/11: Seppe Nobels - Graanmarkt 13
 • 13/11: Floris Panckoucke - Savarin
 • 20/11: Gregory Schatteman - Mange-Tout
 • 27/11: Kwinten De Paepe - Trente

Nieuw Leuvens culinair recept: eten is weten

Verschenen in 6minutes.be op 15 08 2010. Citaat:

"Toerisme Leuven heeft samen met de K.U.Leuven en het bedrijf Sense for taste, twee Leuvense troeven samengebracht in het culinaire concept en recept ‘eten en weten’."

"Maar liefst twaalf restaurants beslisten om mee te stappen in het project en zich te engageren een menu of een gerecht samen te stellen op basis van de foodpairing methode van de drie Leuvense dranken Chardonnay Meerdael, Leffe Blond en Musa Lova."

Belgische klassiekers in een nieuw jasje.
Boek: 'De Oude Belgen in de keuken'.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 05 2010. Citaat:

"In het boek 'De oude Belgen in de keuken', dat vorige week uitkwam, geeft culinair journalist Marc Declercq de originele bereiding van 25 traditionele Belgische gerechten, zoals mosselen en filet américain. Daarnaast vertelt hij over de oorsprong van deze gerechten en geeft hij lekkere adressen in hun streek van herkomst. Kwinten De Paepe, van het gastronomisch restaurant Trente aan de Muntstraat, mocht deze klassiekers onder handen nemen en geeft in het boek het recept voor de moderne versies."

Verkoopprijs 'De oude Belgen in de keuken': € 32,50.
Uitgever: BORGERHOFF & LAMBERIGTS.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Trente: Verfijnde keuken.

Verschenen in knackweekend.be op 13 04 2010. Citaat:

"Met zijn originele bereidingen groeide het intieme eethuisje Trente in vier jaar tijd uit tot een vaste waarde. Aan het roer van het intieme eethuis Trente in Leuven staat de 32-jarige Kwinten De Paepe."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mes & Vork: Rijzende ster.
Trente te Leuven, chef-kok Kwinten De Paepe.

Verschenen in DM magazine op 10 04 2010. Citaat:

"Dat deze chef niet alleen een aardig stukje kan koken maar ook prima proeft, bewijst hij met het slot. Een smeuig en vinnig samenspel tussen jonge rabarber, yoghurtijs en aarbeienazijn smaakt ongehoord lekker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Sven Pichal

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 01 2010. Citaat:

De 5 favoriete adressen van Sven Pichal:
Varelli (Antwerpen), Overvloed (Antwerpen), I Famosi (Antwerpen), Trente (Leuven) en een memorable raclette in de Zwitsere bergen.

Sven Pichal presenteert samen met Annemie Peeters het consumentenprogramma 'Peeters en Pichal', elke weekdag van 9 tot 11 uur op Radio 1.

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente : Waar eet Louis Tobback ?

Verschenen in DM magazine op 21 11 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Louis Tobback:
De Klimop (Leuven), L'Etoile d'Or (Tiensevest, Leuven), Trés Simple/Lux (Leuven), De Valck (Leuven), Trente (Leuven), Sac à Pain (broodjeszaak in Maria-Theresiastraat, Leuven).

Louis Tobback is burgemeester van Leuven, dit jaar Stad van de Smaak. Dit weekend wordt de Week van de Smaak feestlijk afgesloten.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Trente

Verschenen in 6minutes.be op 15 05 2009. Citaat:

"Nu het restaurant zijn kinderziektes heeft doorworstelt en Kwintens teams kwaliteit blijft nastreven, wil hij opnieuw meer aandacht besteden aan het food pairing aspect. De oude geuzes en orvalbieren die reeds een tijdje in zijn kelder rusten, wil hij in enige nieuwe bereidingen een dominante rol meegeven. Het komende wildseizoen brengt aldus Kwinten nieuwe culinaire uitdagingen met zich."

Bespreking: Restaurant TRENTE in Leuven

Verschenen in crooze.fm op 21 04 2009. Citaat:

"We verlaten ons tafeltje met tegenzin. Een volgende afspraak verplicht ons echter om het interview af te sluiten, maar niet zonder dat we nog even blijven praten over de zin en onzin van bekende culinaire gidsen en ook niet zonder dat we onszelf de bedenking maken dat Kwinten gelijk heeft: Trente is wellicht het beste restaurant dat het centrum van Leuven momenteel te bieden heeft. U bent bij deze op de hoogte."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.