d'Artagnan

Alle persartikels over restaurant d'Artagnan

D'Artagnan: Leuvens toprestaurant

Verschenen in knackweekend.be op 04 03 2015. Citaat:

"Carpaccio van in huis gerookte filet van ree kwam in een stilleven met crème van ganzenlever, waterkers en artisjok, kreeg een dressing van honing en kardemom, maar miste wat olijfolie, peper en zout. Gefrituurde soft shell blue crab in een jasje van panko (Japans paneermeel) met paksoi, eiernoedel en jus met miso kon ons behagen."

Lees het volledige artikel (externe link)

d’Artagnan, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 29 12 2014. Citaat:

"Na de toch wel bijzondere combinatie van vis en zeevruchten met chocolade volgde een een al even bijzondere combinatie van konijn met kreeft. Een overheerlijk stoofpotje, perfect voor donkere winteravonden. Al kon de tweede gang het eerste gerecht niet overtreffen."

"Het hoofdgerecht was een klassieker met wild: een hertenfilet met eendenlever, pompelmoes en herfstgroentjes. De filet was perfect gebakken. Smullen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

d’Artagnan, Leuven

Verschenen in legourmandbelge.be op 27 03 2014. Citaat:

"Voor het vleesgerecht kwam men aanzetten met een granité van Old English Retro gin tonic met zoethout, komkommer en salty fingers. Hier was ik helemaal weg van en dit gaat zo in mijn 'te maken' boekje voor deze zomer. Dat gaat scoren op de barbecues."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant d'Artagnan, Leuven
d'Artagnan vindt zichzelf opnieuw uit

Verschenen in Steps op 26 03 2012. Citaat:

"Wat d'Artagnan op de vorige locatie te bieden had, blijft gelukkig intact: een menukaart die meedeint op het ritme van de seizoenen, met kwalitatieve en marktverse topproducten. Een ode aan de klassieke Franse keuken, maar met een persoonlijke en hedendaagse toets. 'Zeker nu we een keuken op maat hebben laten installeren, kunnen we eigen nuances aanbrengen in de gerechten. Een uitdaging die we elke dag weer aangaan', zegt Ernest Kalse."

Restaurant d'Artagnan, Leuven
Interview met de chef

Verschenen in Steps op 26 03 2012. Citaat:

Wat is jouw focus in de keuken?

"Als chef vind ik het belangrijk om de seizoenen te volgen, de gaartijden te respecteren en de producten perfect tot hun recht te laten komen. Als patron sta ik ook heel erg op de bediening en omkadering, zodat het totaalplaatje klopt.'

d’Artagnan, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 24 02 2012. Citaat:

"Als voorgerecht had ik voor de ravioli van boschampignons gekozen. Werkelijk om duimen en vingers af te likken. Al had de portie voor mij wel een beetje groter mogen zijn. Het gerecht smaakte naar meer! De parelhoen was al even verfijnd, al had ik graag wat meer groenten gehad. Een dubbele portie van die heerlijke canneloni van groene kool, daar had ik zeker geen neen tegen gezegd. Al de gerechten werden trouwens met zeer veel aandacht en zorg geserveerd op mooie borden."

Lees het volledige artikel (externe link)

d'Artagnan
Kwaliteit in een hedendaags decor.

Verschenen in Steps op 05 11 2011. Citaat:

"Chef Ernest Kalse brengt elke dag weer een ode aan de Franse keuken dankzij zijn perfect klaargemaakte klassiekers, met een eigen twist; zij het sinds kort wel op een nieuwe locatie: de voormalige Velpia Kantoorwinkel."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Restaurant d’Artagnan verhuisd

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 09 2011. Citaat:

"Op de huidige locatie is er een privéparking, een aparte zaal voor feesten, een rokersruimte, een aperitiefsalon en een tuinterras omringd door het Rambergpark. In het restaurant kunnen zo’n dertig à veertig personen terecht. Ondanks de veel grotere oppervlakte, blijft het aantal zitplaatsen dus beperkt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste ID: Het allerfijnste
Restaurant d'Artagnan te Leuven

Verschenen in Steps op 01 04 2011. Citaat:

"Hij gaat steevast op zoek naar de beste producten, en probeert ze in hun puurste vorm te presenteren. Voor chef Ernest Kalse is niets teveel om zijn gasten het allerfijnste te bieden."

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

D'Artagnan: ridderlijke gastvrijheid

Verschenen in 6minutes.be op 31 08 2010. Citaat:

"Het ridderlijke, hartelijk en ongedwongen gastvrij onthaal is nog steeds een trefwoord voor het restaurant. Het gezellig interieur met meerdere intieme hoekjes biedt comfortabele en ruime tafels die zowel de privacy van toevallige bezoekers als de professionele discussies van talloze zakenmensen op en top waarborgen."

Nieuw Leuvens culinair recept: eten is weten

Verschenen in 6minutes.be op 15 08 2010. Citaat:

"Toerisme Leuven heeft samen met de K.U.Leuven en het bedrijf Sense for taste, twee Leuvense troeven samengebracht in het culinaire concept en recept ‘eten en weten’."

"Maar liefst twaalf restaurants beslisten om mee te stappen in het project en zich te engageren een menu of een gerecht samen te stellen op basis van de foodpairing methode van de drie Leuvense dranken Chardonnay Meerdael, Leffe Blond en Musa Lova."

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.